Ploutev za kabinou už měla bejt hotová před začátkem stříkání, ale nějak se mi vytratila z časovýho harmonogramu... Tak jsem ji dodělal, stříknul Surfem a začal kamuflovat horní plochy. Barvy opět Mr. Paint.
Přibližný tvar ploutve (výkres jsem nenašel) vyříznutý z papíru a přilepený na destičku.
Základní obrys naznačen žiletkovou pilkou.
Vyříznuto a pro pevnější spoj vyvrtány otvory a vsazeny dvě mosazné tyčky AA 0,5 mm.
Přilepeno ultrařídkým vteřiňákem.
Přestříknuto Surfacerem 1200.
Lehce poupraven tvar hřbetu a zadní části brousítkem.
Zkouška čumáku (že jsem to blbec neudělal dřív)...asi 1 mm mezera. Nevím, jestli je chyba na straně mýho nebo výrobcova přijímače, ale už to sedí.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
Jarku, byly minimálně dvě podoby stroje (aspoň co jsou fotograficky zdokumentovaný)...
Jedna měla tyčové antény radaru v čumáku a černou část ocasních ploch s množstvím bavlněných vláken pro zjištění obtékání vzduchu. Druhá měla v čumáku mečové antény, na levé půlce křídla další dvě mečové antény a ocasní plochy v klasickém zbarvení. K tomu ještě tu ploutev, která sloužila jako imitace budoucí dvoumístné verze (kabiny) a zkoušek obtékání vzduchu při "vlnění" letounu. Prý to byl neduh tehdejších tryskáčů...
Vypadá to, že černá barva byla dost násilně smyta, chybí hákový kříž.
Fotky v knize jsou kvalitnější a opravdu to vypadá, že SOP je bez hákoše a je znatelně světlejší než zbytek stroje. Na jedné fotce vypadá část levého křidélka v hodně světlém odstínu (asi RLM 02). Zřejmě výměna.
No, jestli tam chceš lepit 3 854 vláken, tak to už je na Chocholouška. ....Jo a ještě jsem zjistil, že HB má v krabici jen jedny antény, takže ty pozdější "mečovky" budu vyrábět...Udělat osm stejnejch kusů bude lahůdka.
Jestli z toho uděláš What-If, tak už Ti ani ruku nepodám...
Ještě jsem to trochu poladil a už to tak asi zůstane. Má-li někdo připomínky, nechť je vyřkne hned nebo ať mlčí navždy. Zejtra asi fouknu lak nebo začnu vyrábět nový anténní systém. Uvidím, co se mi bude chtít.