Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Rok Suky Su-22 1/48 Kitty Hawk,OEZ a mozno aj HobbyBoss

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Rok Suky Su-22 1/48 Kitty Hawk,OEZ a mozno aj HobbyBoss

Příspěvekod harvy5 » 15 kvě 2017, 15:42

Tak som dosiel k dalsiemu zaujimavemu poznatku.Sudruhovia v cine zabudli na zavesniky.Da sa postavit len varianta s KKR pod trupom alebo bez zavesnikov pod trupom ci na vonkajsich pylonoch.Akosi im chyba jeden par zavesnikov.V navode sice su oznacene ako D1aD2, ale su len po jednom kuse. :grin: Este ze mam to KP!!!
A este jednu otazocku mam na vas.Kedy zacali rusaci striekat zavesniky hlinikovou farbou,tak ako boli aj u nas?Narazil som na fotky M-3 co ich maju v sedo-modrej ako spodok.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 20 čer 2017, 15:05

Konecne volno a kedze uz 4 den tu mame v tieni 28-29 tak som sa doma zatvoril,klimu pustil a pozrel som sa na zubok tej Suke od HB. No a zase musim konstatovat,ze je to typicky cinan.Zase plno nezmyslov a pomiesanych verzii.K jednemu podstatnemu zaveru som ale dosiel.Kto si nepotrpi na detaily v stavebnici,mal byradsej po HB siahnut.Prepadlin je tam oproti KH minimum.Teda odpadne pracna oprava toho co na KH aj tak pri opravach znicite.Tiez su tam vsetky zavesniky,nebudu vam dva chybat ako na KH.Zase KH ma podstatne lepsie detaily,aj ked.... Vela ich pri opravach znicite,alebo su uplne vymyslene.Proste obe stavebnice potrebuju aspon new cocpit.Slabinou HB je celny stitok a hlavne vyzbroj.PTB su sice OK ale ostatna vyzbroj.... Najviac ma pobavilo ze S-24 sa ma podvesit pod AKU-58,a este na vnutorny kridlovy zavesnik.Len neviam ako by sa potom podvozok zatvoril. :) Dekaly su iba pre dve masiny.Jedna je priskumacka z Afganu a druha z Nemecka.Chybaju vsak akekolvek popisky.
To je tak na uvod vsetko,teraz sa idem do toho pustit.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 20 čer 2017, 19:18

No, úplně sluníčkově to tedy asi taky nevypadá, jak tak koukám. Ale stejně jsem si nakonec pořídil právě HB a jsem rád, že to je opět potvrzeno, že to ve výsledku bude pravděpodobně fakt lepší volba.
S extra výzbrojí a obtisky jsem počítal tak jako tak, rytí prohlubuji prakticky vždy a třeba i s tím čelním štítkem některý z výrobců doplňkových sad něco vymyslí.
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ajsikju » 20 čer 2017, 20:36

Tak chlapi idete do HB. Tiež ho asi beriem.
ajsikju

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 21 čer 2017, 08:21

Tak som sa do toho HB pustil.Fotky dam az ked bude co fotit,ale prve postrehy.
Rozhodne je pre mna najlepsi HB.Nieje taky detailny ako KH,ale nemusim odstranovat sice pekne,ale zle detaily.Neminiem tolko tmelu,a hlavne penazi.
KH potrebuje minimalne novy kuzel a trysku,tieto partie HB ma podstatne lepsie.Ked si to prepocitam tak mi vyjde pekny rozdiel.A za ten si mozem kupit kopec doplnkov a budem mat perfektny model.
Takze cena KH je £55+kuzel £11+tryska £17 to je £73 a HB mam za £43 aj s postovnym,myslim ze kazdy si moze vytvorit vlastny nazor.A to som este nespominal zly tvar spodnej casti trupu. 8-) 8-) 8-)
No ale ku stavebnici.Trosku som to premeriaval a nebude problem tam napasovat Eduardacky Brassin na Su-22.Tym padom mam kokpit vyrieseny.To bude ale az na druhej,tato bude OOB.
Hlavne diely ako trup a kridlo po jemnom zacisteni vtokov sedia perfektne,a vyzera to tak ze tmelu bude treba iba minimum.Hlavne spodok trupu sedi perfektne,takze ostanu vsetky detaily.Problem je ale so zavesnikmi.Hlavne PD-62 treba pouzit z KP,su akesi kratke.KH ich ma lepsie,no ale ak ich opravite vsetky detaily si znicite.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 21 čer 2017, 18:19

.... měl jsem včera na 2 hodinky v ruce KH i HB. Nechci teď rozebírat jednotlivé partie zda jsou dobré či nikoliv, ale všiml jsem si jedné pro mne podstatné věci. HB je dělanej podle výkresu ze 4+ (dám za to ruku do ohně) a výkres ze 4+ považuji za správný. Su-22 je pro mne jeden z typů který mi není volný a myslím si že ho mám trochu nakoukaný.

Takže KH pouštím potenciálně k vodě a HB je pro mně favorit.

HB má šílený-vymyšlený kokpit, šílenou trysku (tady doufám, že Aires nebo Eduard nezklamou) a ostatní chybky?.......si myslím, že se s tím nějak popereme ne? ROB Taurus by mohl zkusit nový překryt. A špatné padákové pouzdro....když to nikdo neudělá nic se nestane...pořád to jako Su-22 vypadá. Důležité pro mne je že tvary, paneláž, rozmístění krytek a tvar krytek jsou správné.

Je tam jedna viditelná blbost v rytí ale to si opravíme borci.

Za mne konečne Su-22 na trhu a spárka bude taky!
Zdeněk NOŽIČKA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pospíšil » 21 čer 2017, 22:58

Souhlas, ještě bych doplnil hodně zjednodušené podvozkové šachty u HB. Ono to s dostatečným finančním obnosem na doplňky půjde s oběmi stavebnicemi, u KH je jen škoda toho banánu na spodku a občasných úletů u krytek.
Jan Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 22 čer 2017, 05:36

Jan Pospíšil píše:Souhlas, ještě bych doplnil hodně zjednodušené podvozkové šachty u HB. Ono to s dostatečným finančním obnosem na doplňky půjde s oběmi stavebnicemi, u KH je jen škoda toho banánu na spodku a občasných úletů u krytek.

K tym sachtam asi len tolko,radsej mat jednoduchsie,ktore doplnim,ako s detailami ktore najprv musim odstranit a potom doplnit tie spravne. :) U KH je toho viacej ako len ten banan. Prepadliny na krytoch podvozkov,stitoch,zavesnikoch.Viditelne delenie formy.Ked to chces opravit.znicis si vsetky detaily a musis to znovu preryt.Zbytocna robota.
Zdeněk NOŽIČKA píše:HB má šílený-vymyšlený kokpit, šílenou trysku (tady doufám, že Aires nebo Eduard nezklamou) a ostatní chybky?.......si myslím, že se s tím nějak popereme ne? ROB Taurus by mohl zkusit nový překryt. A špatné padákové pouzdro....když to nikdo neudělá nic se nestane...pořád to jako Su-22 vypadá. Důležité pro mne je že tvary, paneláž, rozmístění krytek a tvar krytek jsou správné.

Je tam jedna viditelná blbost v rytí ale to si opravíme borci.

Za mne konečne Su-22 na trhu a spárka bude taky!

Suhlasim s tebou ale.... Kokpit ma lepsi ako KH,tak isto aj tu trysku.Ta je aspon trochu utopena do trupu a otvorena.Nie ako na KH kde konci zarovno s trupom a navyse je zavreta,vyzera to velmi divno.A celny stitok?Prehodi sa tam kabinovka a je to vyriesene. :lol:
A hlavny postreh zatial je ten ze je to podstatne lepsie spracovane ako KH.Nemusim tolko zacistovat a licovat,sedi to na cinana az prekvapivo dobre.
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 18 lis 2017, 17:41

Kedze som cez leto iba chlastal a pussy nahanal,nic som nerobil.No ale konecne budem aspon do januara bez prace . Takze dva veceri po praci a kridla z HB Su-22 sedia naderne na KP model :) Ja viem som lazy ale kridla si necham pre Su-7 ktoru na Su-17 chcem spravit
Přílohy
IMG_6420.jpg
model Su-22 od KP s krilami od HB a prdelov od SU-7,tiez od KP
IMG_6419.jpg
IMG_6418.jpg
rozdiel na "ritiach" M-3 je asi jasny..
IMG_6417.jpg
IMG_6416.jpg
z lava KH ,solo a sparka HB a KP
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 17 úno 2018, 06:36

Nahodnym javom som narazil na toto vlakno a velmi som sa potesil.:) Ides, ako drak Jozi, drzim palec a som rad ze sa do 22-ky niekto konecne zarezal.
Ahoj
Martin
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 19 úno 2018, 08:40

Martin Hatala píše:Nahodnym javom som narazil na toto vlakno a velmi som sa potesil.:) Ides, ako drak Jozi, drzim palec a som rad ze sa do 22-ky niekto konecne zarezal.
Ahoj
Martin

Mato ide to hrozne pomalicky.Vela roboty a zdravotne nic moc,takze... Tento tyzden mam OFF tak aspon ten KH dokoncim a snad dam aj KP do surfu.Tu ale mozno trosku onitujem.No a hlavne moju Defku v 1/32 chcem dokoncit.Predsa len je v nedelu vystava c Crewe. :)
IMG_6432.jpg
ten rozdiel v zadnej casti je dost vyrazny
IMG_6437.jpg
Soviet bude len so znakmi a znakom Suchoja zo skusok a druhy asi z Peru v pieskovej kamo
IMG_6435.jpg
IMG_6436.jpg

harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 20 úno 2018, 10:54

Tak,rusak je uz skoro hotovy.Kamo je komplet a teraz uz len tu drobotinu tam nahadzat.Vsetkych 8ks ASO-2,4 pary na chrbat a 4ks pod trysku mam pripravenych a tiez maketu Ch-25MR.Ako je ale u mna zvykom,zase neviem najst skutulku s niektorou drobotinou.Chuba mi jeden stit,na KP reflektory a na obe masiny sedacky. :angry: :angry: :angry:
Přílohy
IMG_6459.jpg
IMG_6456.jpg
harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 21 úno 2018, 18:20

Dnes som sa z vyzbrojov a vystrojou prplal.Do kazdej pozicky som dve 0.3mm ziarovecky urobil.To bola naozaj easy work.Potom som zacal lepit ASOcka.Tie pod motorom som si spravil sam podla vykresov.Pouzivali sa hlavne na M-4 v Afgane a na M-3 co presli strednou opravou.
IMG_6486.jpg

Kedsom ich ale nalepil,nieco sa mi nezdalo.Samozrejme,pomocny kyl je len pre M-4. OK to este prezijem.KH robi M-3/M-4Horsie to je ale s ASOckami v stavebnici.Proste zase hruza.Predne su zle umiestnene a dlhe,zadne su rovnako orientovane,pritom su v skutocnosti otocene.Takze zase som penil.
IMG_6492.jpg
IMG_6495.jpg

Proste som sa nepoucil u P-39 a siel do Suky,ale KH uz NIKDY VIAC!!!Aj keby Hrable vyrobili.
To od KPcka som toho moc necakal a podstatne viac ma stavba bavi.Uz je pripravena na surf ale stale neviem aku kamo :( Dokonca aj celny stitok mi pekne sadol na miesto a hned to lepsie vyzera.
IMG_6498.jpg
IMG_6502.jpg
IMG_6499.jpg
IMG_6501.jpg

harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 07 bře 2018, 20:32

KP caka na farby a na dokoncenie modelu od KH akosi nemam nervy.Uz som mal o5 nutkanie ho hodit o stenu.Tak som sa aspon do HB pustil.Podla mna je to podstatne lepsi model,aj ked nema tolko detailov.No ale na co su mi platne ked su bud na zlu verziu,alebo vsetky pri opravach zmiznu.
Trebars taky vstupny kuzel.Usetrenych £12 plus cena modelu a hned mam rozdiel £26.Za to mam interier a exterier od Edikov.
IMG_6532.jpg

Tiez som trosku do interierov zavrtal.Solo bude mat kombinaciu Edikovko rezinu a plechov.Este musim farbu doladit.Na sparke vsedili na zjednoduseni,tak pouzili prepazku medzi kokpitmi zo sola.Tak som aspon okienka urobil.
IMG_6531.jpg

harvy5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod harvy5 » 10 bře 2018, 21:21

Farby dorazili a uz mam za sebou dve kola striekania.Podla peruancov co si s nimi teraz pisem,lavne hneda bola poriadne flakata.
IMG_6534.jpg
IMG_6542.jpg
IMG_6543.jpg
IMG_6544.jpg

Ten rozdiel v konci trupu je stale viditelnejsi.
IMG_6537.jpg

No a neviem,asi zle vidim,ale nejaky moc velky rozdiel v tom celnom stitku nevidim.Je to sice upraveny KP stitok,ale ma byt rovnaky ako na HB.A to ako hlavny dovod udava vacsina modelarov ako znak ze je KH lepsi ako HB.No podla mna teda rozhodne nie.
IMG_6546.jpg
KP
IMG_6548.jpg
KH

A to som este o vyzbroji nepisal. 8-)
harvy5

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno