Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tomáš Coňk-jen pro mou radost..

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Tomáš Coňk-jen pro mou radost..

Příspěvekod BEEBEAR » 27 bře 2017, 16:31

Určitě úplně v pohodě už sem to jednou někde obhajoval a neobhajil ale pokoušel sem se znázornit přistání na jeden motor,listy vrtule se při plném výkonu prohybaji směrem dopředu,je na to jen minimum fotek,ale našel sem třeba fotky mustangů u kterých jsou zohybane prave dopředu,někde sem našel i jednu prave ju88 která je měla také tak,nicméně poprvé vypadaly trosku lépe pak sem se nechal ukecal do opravy a stim zas tak spokojený nejsem,chápu ze je to neobvykle...
BEEBEAR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ARAYA » 27 bře 2017, 17:29

Tam kde iny koncia ( vratane mna ) Ty este pokracujes.... =D>
tie podlozky maju nieco do seba, mne uz zial na ne neostavaju sily... :)
ARAYA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 27 bře 2017, 17:30

Pokud by to bylo přistání na jeden motor, bylo by to zrovna tak. Ať už budou listy v okamžiku dotyku se zemí natočený jakkoliv,
právě tím dotykem se posunou do pozice znaku Mercedesu (dva listy dole, jeden kolmo vzhůru). Dva dolní se samozřejmě ohnou vzad
a horní zůstane nedotčenej...teda asi...většinou :lol:
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BEEBEAR » 27 bře 2017, 19:31

ARAYA:
Dík, už během stavby mám podložku vymyšenou a beru jí jako součást modelu, možná je to chyba pže na modelu pak dělám kompromisy a hodně slevuju z plánu.na letadlech je to hodně znát, pže se vždycky těším až uvidím to éro na podložce... většinou vše dělám jen na první pokus a pak už na to nesahám, pže to je nakonec vždy horší než na začátku
v tomto vás obdivuji, že dokážete veškerou energii věnovat letadlu a dotáhnete ho do konce, tak jak si předtsavujete a pak je jak skutečné.
BEEBEAR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BEEBEAR » 27 bře 2017, 19:42

hans dlouhan
samozřejmě beru tvou nelibost a i to chápu, když sem to stavěl a studoval podklady tak sem na tento jev narazil a je popsán v knize Nad ledem a saharou, kdy piloti Ju88 létali tak nízko nad mořem že se vraceli na základnu se špičkami vrtulí ohnutými dopředu..samožřejmě když je motor vyopnutý a vrtule se otáčí jen náporem větru tak dopadne tak jak říkáš ale když je pod plynem...... určitě se o to nechci hádat, jen dodám že nouzové přistání určitě nemá žádná pravidla a vždy záleží na okolnostech..jednou sou listy dozadu, jindy jsou z nich hadi, nebo uletí úplně,já je znázornil takto i když je to nejméně zdokumentovaný jev a chápu že se to nemusí líbit..
BEEBEAR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mike13 » 27 bře 2017, 20:13

Moc pekne ;-I take s pribehom....
Ohen nemozno zabalit do papiera...

Letka_13
Mike13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BEEBEAR » 27 bře 2017, 20:20

Děkuji vždy se snažím o určitý příběh..u he 115 přibude nastupující posádka a lodicka s materiálem
BEEBEAR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 27 bře 2017, 20:42

BEEBEAR píše: když sem to stavěl a studoval podklady tak sem na tento jev narazil a je popsán v knize Nad ledem a saharou, kdy piloti Ju88 létali tak nízko nad mořem že se vraceli na základnu se špičkami vrtulí ohnutými dopředu..samožřejmě když je motor vyopnutý a vrtule se otáčí jen náporem větru tak dopadne tak jak říkáš ale když je pod plynem...

Pokud je ta kniha od nakladatelství Mustang,tak tomu hlavně nevěř :crazy: :nuts: ](*,) ,neb to někdy překládá opravdový znalec :grin: :grin:
a jako podklady to snad ani nikde neuváděj neb ze sebe budeš dělat :nuts:

Tvoje snaha je celkem chvályhodná a v určitých mezích fandím tvému pokroku a nadšení,ovšem ta vrtule u toho Ju je fakt neobhajitelná.

To by spíš uletěl celý motor vyrvaný z motorového lože, než aby se to ohlo dopředu :grin:
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BEEBEAR » 02 dub 2017, 10:33

OK,ona většina knih v češtině je od mustangu (:)
Není to to jediný co sem bral v potaz,samotný princip vrtule a fyzikální síly na ní působící ,pár fotek a td...neomlouvam mé modelářské provedení,to se nelíbí ani me,ale skutečnost a to beru i ze školy ....
Chápu že se vám to nelibi ale už se stalo,model je napevno k podložce a montovat se do toho už nebudu (:) nechte vrtuli vrtulí a modelarte ať patlal jako já má z čeho sosat (:) (:) (:)
Jinak pokračuji s tím he115 ukousnul sem si na mě moc velké sousto,je rozdělaný téměř rok,zkoušel sem na něm hodně pro mě nových technik,od výroby interiéru přes preryvani a nýtování po leštění kabinky,ani jedno se mi nepovedlo a nelíbí se mi to,hlavně ta bílá to hodně zabila....tak to spíš sunu dopředu ,jen ať už je to za mnou...Vím že to není ten pravý přístup ale je mi líto to nedotahnout alespoň do nějakého konce a jen tak vyhodit...
BEEBEAR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MariánSK » 02 dub 2017, 20:40

BEEBEAR: A práve v tej knihe /Nad ledem a Saharou) je fotka Ju-88 s podobne ohnutou vrtuľou po pristátí na jedno koleso (druhá strana prvej časti fotoprílohy), takže to nemáš až tak nereálne :)
MariánSK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 02 dub 2017, 21:30

hans dlouhán píše:Snad to přijmeš jako věcnou kritiku,ne jako rejpání, ale u toho Ju 88A-10 ty listy vrtule nemůžou bejt u nouzáku nikdy natočený proti směru letu
(přistání). U pravýho motoru to máš OK, ale u levýho je to vážně do očí bijíci nesmysl.
Mýlíš se. Pokud při nouzáku letadlo na zemi se otočí do strany, tak je tohle možný. Viděl jsem to na několika fotkách.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 03 dub 2017, 13:42

BEEBEAR píše:hans dlouhan
samozřejmě beru tvou nelibost a i to chápu, když sem to stavěl a studoval podklady tak sem na tento jev narazil a je popsán v knize Nad ledem a saharou, kdy piloti Ju88 létali tak nízko nad mořem že se vraceli na základnu se špičkami vrtulí ohnutými dopředu..samožřejmě když je motor vyopnutý a vrtule se otáčí jen náporem větru tak dopadne tak jak říkáš ale když je pod plynem...... určitě se o to nechci hádat, jen dodám že nouzové přistání určitě nemá žádná pravidla a vždy záleží na okolnostech..jednou sou listy dozadu, jindy jsou z nich hadi, nebo uletí úplně,já je znázornil takto i když je to nejméně zdokumentovaný jev a chápu že se to nemusí líbit..

Ja se taky nechci hadat, ale nebylo v ty knizce ze to mělo dreveny listy a ze se o vodu zkratily? Jinak prefektni modely. =D> G-14 vypada dost dobře!
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 04 dub 2017, 08:33

Koukám že na forum radši žádný model nedávat, kritika natočení listů vrtule po nouzovém přistání je myslím úplně mimo.
Řeknu to takhle, pokud by to diorámko bylo podle fotky a bylo to jinak než na fotce je kritika na místě,
takhle je to ovšem čirá spekulace. Jak to že za letadlem nejsou dvě jarní brázdy od motorů valících se po podkladu to nevadí?
Jak to že pilot pouštního messru 109E7 má na sobě plovací vestu Vám taky nevadí?
Nebo že pilot Gustavu má žlutozelenou uniformu ne modrou, tedy pokud je to němec znaky nevidím?
Že má P40N poškrabaný výsostný znak jako to vytýkali mě tu viewtopic.php?f=6&t=110280 příspěvek od bari ball
(když ne japonci na konci prohrané války amíci by si to taky určitě nedovolili tak nechat)

Ne ne tohle jsou věci co mi i když jsou možná špatně vůbec nevadí, máš to dooooost slušně vytvořené diorámky,
mám jen dvě připomínky u toho asi Heinkela na plovácích by to chtělo nějak dotáhnout boky podložky
je moc vidět že je to polystyren včetně těch potisků co na něm jsou dost to ruší. A u corsaira chybí podklad úplně,
aspoň jemný písek by to chtělo když máš za ním palmu je škoda že je tam vidět ten polystyren.

Hlavně pokračuj 8-)
To muselo dát ale práce, a přitom taková blbost.
mmaacc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Šebek » 04 dub 2017, 11:32

Nic není nemožné....
Přílohy
Ju-88-crash.jpg
Jirka Šebek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mmaacc » 04 dub 2017, 12:22

To je dobré foto, jak z té vrtule udělali mixér to je skoro umění :-D

Kde mají překryt kabiny byl odhazovatelný?
Jinak čumím že při váze letadla a rychlosti za ním není ta zmiňovaná první jarní brázda :-D
To muselo dát ale práce, a přitom taková blbost.
mmaacc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel