Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

TIE fighter (First Order) rozměry

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

TIE fighter (First Order) rozměry

Příspěvekod riper » 26 črc 2016, 19:43

Zdravím
Chtěl bych trochu pomoct s rozměrama TIE fighteru :) dlouho jsem hledal a našel jsem toto.

výška: 7,68m / délka: 6,08m / rozpětí mezi panelama: 5.76m / průměr cockpitu: 2,04m

Pak jsem se snažil to dát do 1/12 a vyšlo mi tohle:

výška: 64cm / délka: 50,7cm / rozpětí mezi panelama: 48cm / průměr cockpitu: 17cm

Chtěl jsem se zeptat zda by ty rozměry mohli odpovídat a pak ještě jedna věc. Nechce se mi ten cockpit vyrábět a našel jsem si kouli ze který by se dalo vyjít, ale má 16cm v průměru. Hádám asi, že abych zachoval poměr v rozměrech tak nebude stačit odebrat ze zbývajících rozměrů 1cm když mám cockpit o 1cm menší :D Tak jestli by jste mi někdo nepomohl to přepočítat podle té 16cm koule co už mám :)
díkec za pomoc :)
riper

• Odpovědět s citací

Re: TIE fighter (First Order) rozměry

Příspěvekod standaslechta » 05 srp 2016, 20:32

riper píše:Zdravím
Chtěl bych trochu pomoct s rozměrama TIE fighteru :) dlouho jsem hledal a našel jsem toto.

výška: 7,68m / délka: 6,08m / rozpětí mezi panelama: 5.76m / průměr cockpitu: 2,04m

Pak jsem se snažil to dát do 1/12 a vyšlo mi tohle:

výška: 64cm / délka: 50,7cm / rozpětí mezi panelama: 48cm / průměr cockpitu: 17cm

Chtěl jsem se zeptat zda by ty rozměry mohli odpovídat a pak ještě jedna věc. Nechce se mi ten cockpit vyrábět a našel jsem si kouli ze který by se dalo vyjít, ale má 16cm v průměru. Hádám asi, že abych zachoval poměr v rozměrech tak nebude stačit odebrat ze zbývajících rozměrů 1cm když mám cockpit o 1cm menší :D Tak jestli by jste mi někdo nepomohl to přepočítat podle té 16cm koule co už mám :)
díkec za pomoc :)

No když vydělím průměr 2040 mm 160 mm vychází mě měřítko 1:12,75.Takže výška v tomto měřítku je 7680 : 12,75 = 75 mm; délka 6080 : 12,75 = 476.8627 mm; rozpětí mezi panelama 5760 : 12,75 = 451.7647 mm; průměr kýženého cokpitu 160 mm. Stačí to takto a nebude vadit to kostrbatý měřítko?
PS jedná se o strojírenský výrobek,tak bych prosil uvádět rozměry v milimetrech v centimetrech měří zedníci :)
standaslechta

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse