Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48726 • Stránka 267 z 3249 • 1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 3249
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 22:57

David Hényk píše:Ano, já vím. Umím si sečíst jedna plus jedna (:)

Na druhou stranu, já si koupím raději ty resiny. Právě ony jsou po mě tím, co stavbu urychlí, ne větší počet (dobře pasujících) dílů.

Jak komu. Brassiny, stejně jako lepty, kupuje kolem 5% modelářů (respektive odbyt resinů i leptů na daný typ tak vychází). A obecně si myslím, že použití resinů i leptů stavbu vždy zpomalí.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 04 črc 2016, 22:58

jenda58 píše:V.Š.: "Nebo zvětšíme dvaasedmu, jako v případě MiGa-15."
Už se nemůžu dočkat. Kdy že to bude?

Někdy na přelomu desetiletí (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 04 črc 2016, 23:20

Vl.Šulc píše:A obecně si myslím, že použití resinů i leptů stavbu vždy zpomalí.

Vidíte, to mě přivádí k otázce. Vy modelaříte? Máte na to čas?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 05 črc 2016, 05:55

Vidím, že moja otázka asi zapadla, preto by som ju s dovolením zopakoval:
Laco Nagy 'Bocán' píše:Pán Šulc, budete súčasne s RC Spitfira 1/72 predávať aj OT? Myslím, že ste tak urobili v prípade FW-190A8. Viete už ktorý mesiac bude tento rok mesiac lesov?

Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 črc 2016, 09:47

David Hényk píše:
Vl.Šulc píše:A obecně si myslím, že použití resinů i leptů stavbu vždy zpomalí.

Vidíte, to mě přivádí k otázce. Vy modelaříte? Máte na to čas?

Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 črc 2016, 09:49

David Hényk: modelařením bych to nenazval. Lepím všechno, co vyrobíme, a občas to, co vyrobí někdo jiný, ale nebarvím. Abych se udržel v obraze, jaký je stav v oboru, chápete (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 črc 2016, 09:58

Laco Nagy 'Bocán' píše:Vidím, že moja otázka asi zapadla, preto by som ju s dovolením zopakoval:
Laco Nagy 'Bocán' píše:Pán Šulc, budete súčasne s RC Spitfira 1/72 predávať aj OT? Myslím, že ste tak urobili v prípade FW-190A8. Viete už ktorý mesiac bude tento rok mesiac lesov?

No jasně, s RC Spitfira pojedou všechny tři verze OT - LF/HF.Mk.IXC (Late), F.Mk.IXC (Early) a Mk.IXE, budou v nabídce až do konce roku. O Měsíci našich lesů není ještě jasno, problém je, že jsme měli na jaře výrazně vybraný sklad výlisků a nestíhali jsme dolisovávat. Teď čekáme, až se stav zásob zkonsoliduje, ale situace na bojišti je zatím nejasná. koupili jsme sice ještě jeden lis, doplnili personál a jedeme na dvě směny, částečně i na tři, ale zase narostly požadavky na výlisky Bf 109G-6 a Spitfira Mk.IX, takže hladový stav ve skladu komponent stále částečně trvá. Tak až to nakrmíme, tak se pustíme do MNL, osobně to vidím na někdy po e-dayi.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Merlin » 05 črc 2016, 11:24

Pán Šulc, nepripravujete konverzne sady napríklad na stavbu Spitfire PR XI 1/72?
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť!
Napravíme tento svet, keď ho naľavíme?
Merlin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 05 črc 2016, 11:56

Ještě bych se optal, zda 109ku neplánujete také v 72? Ať už G či E... Ale asi musíte chvíli počkat, protože to by v Říčanech (nebo kde přesně sídlí) by to už asi nerozdejchali :grin:
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 05 črc 2016, 12:39

Merlin píše:Pán Šulc, nepripravujete konverzne sady napríklad na stavbu Spitfire PR XI 1/72?

Take combo v limitke VII/XI by potesilo aj v 72 aj 48 a stacilo by na to par dielikov z Brassinu sedeho a 3-4 z brassinu cireho.

A mohlo by sa to volat US Recon... ( teda aspon mne by tie US camo stacili)
:)
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod GP2705 » 05 črc 2016, 12:40

Vl.Šulc píše:
GP2705 píše:Téma BFC je asi TOP SECRET!
Už viac krát bola položená otázka na nový typ a dátum, ale zatiaľ nič.

No je to top secret, jasně. Bude to pěkná jankárna (:) Mělo by to být venku někdy kolem E-daye, aspoň doufám. Když to dobře dopadne, bude čtvrtkové letadlo a pětatřicetinový tank (:)

Tak toto je fakt super informácia. Ďakujem. ;-I
GP2705

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 05 črc 2016, 12:43

Když už byla řeč o Me-262A od Academy, tak v červnu měla vyjít reedice s novýma kamuflážema a navíc bombardovací verzí. Tím pádem přebal od Edy není asi aktuální. leda by se rozhodli udělat nějakou speciální CZ krabičku.
http://academy.co.kr/eng/6q/frmBoardVie ... pCode=9521
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 05 črc 2016, 13:14

K těm děleným kolečkům - vždycky je vopruz u koleček ze stavebnic začištovat šev na jejich obvodu, a to je prakticky nutný u každýho modelu. To, že se to kolo musí lepit ze dvou půlek, už zas tak velký zádrhel není - prostě se musí den dva počkat na vytvrdnutí spoje. Že je disk zvlášt je podle mně ve výsledku jedno, nejpracnější je vždy kolečko u ostruhy nebo přídáku, a tam je disk mimo pneu či vidlici podvozkové nohy v kitu málokdy... Daleko horší a často nenapravitelnou věcí jsou propadliny na disku kola.

Jinak názor k barvení kol a koleček - nikdy jsem nepoužil stříkací masku na kola nebo disky. A v budoucnu ani nikdy nepoužiju, je to zbytečnost a taky pracnější - ano, pracnější! Usadit masku, "nabít" pistoli barvou a pak jí zas od barvy vyčistit trvá znatelně dýl než to nabarvit štatcem - takže u mě všechny masky na kola či disky končí prostě v koši. Barvím kola na modelech jednoduše tak, že strčím do otvoru pro osu kola seříznutý párátko a vždy nejprve nastříkám celé kolo surfacerem a následně štetcem nabarvím barvu disku. Pak teprve barvím pneumatiku - a to o něco více naředěnou barvou - nechám řidkou barvu zatéct podél drážky disku a až pak barvím zbytek pneumatiky. Dělám to takto i u resinových kol. Pokud občas není znatelná drážka mezi diskem a pneu, pomůžu si obrytím disku jehlou - ale je to málokdy. Jinak na barvu pneu doporučuju akrylovky Lifecolor UA733 tire black a UA732 vulcanized rubber - zatím jsem nenašel lepší odstín pro pneumatiky.

Sorry za možná trochu obsáhlejší postřeh k pitomosti typu zda kola dělená na půl nebo nedělená...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Merlin » 05 črc 2016, 14:40

Takto delene kolieska a disky su v pohode, clovek aspon nemusi vyuzivat masky pripadne sablony. Ale delit kapotu motora na 1/72 to bol napad :evil: neverim ze by to Eduard nedokazal vylisovat v jednom kuse...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť!
Napravíme tento svet, keď ho naľavíme?
Merlin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 05 črc 2016, 15:16

Merlin píše: Ale delit kapotu motora na 1/72 to bol napad :evil: neverim ze by to Eduard nedokazal vylisovat v jednom kuse...

Tak to já zase věřím, že by nedokázal.
Jarek S.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48726 • Stránka 267 z 3249 • 1 ... 264, 265, 266, 267, 268, 269, 270 ... 3249

Zpět na Diskuse