Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48870 • Stránka 246 z 3258 • 1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 26 čer 2016, 22:35

jenda58 píše:Taky jsem pro MiGy, alespoň to eFko nebo 15 ve čtvrtce. A jinak bych uvítal řadu P-40. Dva amíci po sobě nevadí, koneckonců teď budete taky dělat dva skopčáky po sobě (Bf-109 a FW-190).

To máte pravdu.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ehrenberger » 27 čer 2016, 07:06

Zdravím, prosím měl bych dotaz ohledně chystané nabídky brassinovych kol na P-40
1/32, půjde o kola na ranne verze E, K, atd. ?
Ptám se proto, že verze N měla kola menší. Děkuji.
Ehrenberger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 čer 2016, 08:37

Měla by být na Éčko.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 27 čer 2016, 09:45

Vl.Šulc píše:Měla by být na Éčko.

Také zdravim, a budou kola i na P-40N ? (:) Nebo snad i něco víc ohledně P-40 1/32? (:) Díky....
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 27 čer 2016, 13:37

Pane Šulci, mně by to zrovna zajímalo, jak výrobci, konkrétně vy v Eduardu, vybíráte, do čeho se dalšího pustíte. Mohl byste to prozradit. Jen mě to zajímá, co vše berete v potaz. Zajímá mě to čistě ze soukromého hlediska, jak vlastně vzniká model řekněme od myšlenky přes vytvoření projektu až po jeho realizaci. Díky.

Vl.Šulc píše:
JTB píše:Na Nymburku se řeší Sofiina volba, jestli po Mustangovi začít chystat Spita Mk.I-V, nebo Hurrikána.

Jediný rozumný vysvětlení pro to první by bylo, že budete chtít zase naštvat muzikanty. Na trhu je jakž-takž rozumných spitů ve čtvrtce i dvaasedmě dost, zatímco s hurrikány je to dost bída. Dokonce si myslím, že dvaasedmovej hurrouš s plechovým křídlem je aktuálně suverénně největší díra na trhu, takže velká přímluva za něj...

To jste špatně pochopil. Řeč byla o měřítku 1/48. Hurricane ani Spitfire I/V v 1/72 není u nás na pořadu dne. Ale jinak máte pravdu, že v tuto chvíli se jeví Hurriccane jako lepší volba i v 1/48.

Náš systém výběru typů má svá pravidla, touha naštvat muzikanty mezi nimi není. Obecně vzato je nám muzikantova tvorba úplně volná, nijak nás ve výběru typů a jejich řazení neovlivňuje ani nelimituje. Problém je spíš na druhé straně, řekl bych, že Muzikant má velmi vyspělou schopnost narážet do futer otevřených dveří. Pokud byste měli zájem, klidně vám o tom, jak vybíráme typy, něco řeknu. Jak to vidím s Muzikantem vám klidně řeknu taky, ale pak bude opět vzrůšo (:)

Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 27 čer 2016, 16:46

Vl.Šulc píše:
Jirka Látal píše:jj. Romane, bordel v tom tak trochu máš ty :-) v PV je sice opravdu Kopro, co dělá čerpadla a náš oficiální název je KP-Kopro s.r.o., ale zkráceně naší firmě se běžně říká Kopro a kelímky či různé jiné tenkostěnné výlisky opravdu děláme. Pan Šulc to ví velmi dobře, byl u nás na návštěvě i ve výrobě

A mimo jiné jsem se přeptal, jak se dostal Muzikant ke značce Kovozávody Prostějov.

A bylo by možné potěšit touto informací i prosté plebejce?
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 čer 2016, 22:58

Raptor píše:
Vl.Šulc píše:
Jirka Látal píše:jj. Romane, bordel v tom tak trochu máš ty :-) v PV je sice opravdu Kopro, co dělá čerpadla a náš oficiální název je KP-Kopro s.r.o., ale zkráceně naší firmě se běžně říká Kopro a kelímky či různé jiné tenkostěnné výlisky opravdu děláme. Pan Šulc to ví velmi dobře, byl u nás na návštěvě i ve výrobě

A mimo jiné jsem se přeptal, jak se dostal Muzikant ke značce Kovozávody Prostějov.

Nejlepší by bylo zeptat se pana Polce, on u toho byl od začátku (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 čer 2016, 22:59

Houmr_9 píše:Pane Šulci, mně by to zrovna zajímalo, jak výrobci, konkrétně vy v Eduardu, vybíráte, do čeho se dalšího pustíte. Mohl byste to prozradit. Jen mě to zajímá, co vše berete v potaz. Zajímá mě to čistě ze soukromého hlediska, jak vlastně vzniká model řekněme od myšlenky přes vytvoření projektu až po jeho realizaci. Díky.

Náš systém výběru typů má svá pravidla, touha naštvat muzikanty mezi nimi není. Obecně vzato je nám muzikantova tvorba úplně volná, nijak nás ve výběru typů a jejich řazení neovlivňuje ani nelimituje. Problém je spíš na druhé straně, řekl bych, že Muzikant má velmi vyspělou schopnost narážet do futer otevřených dveří. Pokud byste měli zájem, klidně vám o tom, jak vybíráme typy, něco řeknu. Jak to vidím s Muzikantem vám klidně řeknu taky, ale pak bude opět vzrůšo (:)
[/quote]

Tak já Vám to napíšu. Ale dneska už ne, sorry (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 čer 2016, 23:00

Miroslav Knížek píše:

Také zdravim, a budou kola i na P-40N ? (:) Nebo snad i něco víc ohledně P-40 1/32? (:) Díky....

Hmm, nevím. Já jsem doteď netušil, že jsou jiná.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirkun » 28 čer 2016, 07:17

Dobrý den,
Mám dotaz k vašemu novému Spitu (72). Na slepených modelech je vidět odskok odtokové linie u křidélek. Křidélka jsou delší(ve směru hloubky profilu křídla) a narušují průběžnou křivku křídla. Zkoušel jsem nasucho jestli nejde nějak zapustit více do křídla a vadí obě půlky křídla, jsou tam dokonce jakési dorazy(u horního křídla). Je to úmysl? Všimnul jsem si ,že i v návodu je malinký zub u křidélek nakreslený. Můžete prosím osvětlit zda jde o úmysl nebo jen nepřesnost při výrobě?
Uvítal bych i zveřejnění 3D CAD modelu vzhledem k již propíranému zubu na přední části kapoty motoru. (:)
předem děkuji...
Jirkun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 28 čer 2016, 08:21

Raptor píše:
Vl.Šulc píše:

niečo bolo tu

http://modelweb.modelforum.cz/2013/11/2 ... more-34010
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 28 čer 2016, 08:39

Vl.Šulc píše:
Miroslav Knížek píše:

Hmm, nevím. Já jsem doteď netušil, že jsou jiná.

To se mi nechce věřit, že byste to netušil. .. (:)
Ale teď vážně. Kola k P-40 N byla menší, z důvodu úspory hmotnosti. Aspoň tak se to píše v různých monografiích.
Ty nová kola k P-40E/K/M/ jsou super ale málokdy se využijí v podobě bez disků kol. Na naprosté většině fotek P-40E/K/M právě disky kol letouny mají.
Je to škoda, kola bez disků jsou právě moc pěkný detail. U P-40N je tomu právě naopak. Tam na fotkách většinou disky nejsou.
Samozřejmě jsem rád že jste nová kola k P-40 udělali a určitě je plno modelářů využije, včetně mne. No ale jestli uděláte ještě kola k P-40N, může se to jmenovat např. kola P-40 late, bude to dokonalé, navíc je pak můžete znenšit i do jiných měřítek a tím uspokojit ještě širší okruh zákazníků. (:)
Myslím že by to za to stálo, vždyť P-40 není žádný okrajový typ.
Děkuji za pozornost.
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 28 čer 2016, 09:49

Jirkun píše:Dobrý den,
Mám dotaz k vašemu novému Spitu (72). Na slepených modelech je vidět odskok odtokové linie u křidélek. Křidélka jsou delší(ve směru hloubky profilu křídla) a narušují průběžnou křivku křídla. Zkoušel jsem nasucho jestli nejde nějak zapustit více do křídla a vadí obě půlky křídla, jsou tam dokonce jakési dorazy(u horního křídla). Je to úmysl? Všimnul jsem si ,že i v návodu je malinký zub u křidélek nakreslený. Můžete prosím osvětlit zda jde o úmysl nebo jen nepřesnost při výrobě?
Uvítal bych i zveřejnění 3D CAD modelu vzhledem k již propíranému zubu na přední části kapoty motoru. (:)
předem děkuji...

Co se týče křidýlka, nejsem si jist, zda Vám rozumím. Podle mě to tam pasuje řádně. čumák viz dále, máte tam screen shoty a forky, jak kryt pasuje na trup.
Přílohy
spit_11.jpg
spit_10.jpg
spit_09.jpg
spit_08.jpg
P6280579.JPG
P6280578.JPG
P6280577.JPG
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 28 čer 2016, 10:05

Jirkun píše:Dobrý den,
předem děkuji...

Záleží jak se to křidélko do toho výřezu v trupu napasuje tedy i vertikální úroveň, vychýlení a také čim kdo lepí a jak mu vyjdou koncové oblouky.... je to vše dost na knop a vše je potřeba vícekrát kontrolovat .. ten model lajdáctví neodpouští
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 28 čer 2016, 10:14

Miroslav Knížek píše: Kola k P-40 N byla menší, z důvodu úspory hmotnosti. Aspoň tak se to píše ...

Mirku, můžeš konkretizovat zdroj? Dočetl jsem se jen o tom, že P-40N dostal nový typ odlehčeného disku bez krytu, i při porovnání fotografií s ostatními verzemi se nejeví pneumatika jako menší.
Nezmátla Tě některá soudobá podoba jako třeba zde:

http://www.clubhyper.com/reference/p40n ... tabg_1.htm
Naposledy upravil Aeromodelar dne 28 čer 2016, 10:33, celkově upraveno 2
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48870 • Stránka 246 z 3258 • 1 ... 243, 244, 245, 246, 247, 248, 249 ... 3258

Zpět na Diskuse