Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

stříkací box

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 389 • Stránka 17 z 26 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26
  • Odpovědět s citací

Re: stříkací box

Příspěvekod radimsuk » 29 úno 2016, 15:51

Jestli také někdo řešíte problém se sprayboxem bez odtahu ven a smradem z barev, pak se to dá vyřešit vhodným filtrem proti plynům do masek... Je to odzkoušené řešení, na cizích fórech doporučují třeba filtry 3M 6051, u nás běžně dostupné. Jen je trochu umění to nějak ubastlit, kvůli poměrně nevhodnému tvaru filtru.
Osobně jsem to ještě netestoval, ale chystám se na to.
radimsuk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juzan » 29 úno 2016, 16:02

mne ani nejde o ten smrad ale skorej mam obavy aby sa farba nedostala tam kam nemá, vo forme oblaku... ako píšem, nemám skúsenosti s airbrushom a neviem čo od toho môžem očakávať.
juzan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 29 úno 2016, 16:11

Pokud stříkáš s citem, tak aby barva byla na modelu a ne okolo, tak žádný oblak se konat nebude.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juzan » 29 úno 2016, 16:39

ďakujem, to som potreboval počuť.
juzan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TomasB » 13 dub 2016, 18:39

Ahoj,
protože bydlíme v bytovce a místa není nazbyt, tak jsem si dnes na netu objednal tohle, tak jsem na to zvědavý.
Jak dorazí, vyzkouším a budu referovat.
Tomáš

s-l1600.jpg

s-l1600-.jpg

s-l1600-1.jpg

http://www.TBmodels.cz
TomasB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alexand3r » 13 dub 2016, 18:53

co to koštuje?
Alexand3r

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wlad » 14 dub 2016, 09:05

Ja takyto box doma uspesne pouzivam uz asi dva roky, len nemam tu hadicu. Poprasok zo vzduchu to taha celkom obstojne, ale aj tak sa nevyhnem doma nadavaniu ze farby smrdia...
Wlad

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 14 dub 2016, 09:43

Přesně tak. Na dvaasedmdesatiny a ostatni menší foukáni ok. Ale jakmile zacnu foukat kastli tak se s tim stehuji do garaze. To to proste nepobere. :-(

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harry77 » 14 dub 2016, 11:07

Ahoj,myslím že budeš s boxem spokojenej.Používám 3 rokem a nějak si nestěžuju.A po tom,co jsem se se stolem přestěhoval na chodbu pod okno už ani žena moc neremcá :cool: Prostě zavřu dveře,,,vyhodím hadici z okna a vzhledem k velikosti chodby ani tolik nenasmradím :agrh: Na letadla 1/72 používám 1 a výhodou je,že se dají propojit 2 dohromady.Občas si slepím nějakou ,,loďku" v 1/350 tak se tam v pohodě vejde :paint: Ohledně ceny,první jsem kupoval z německého e-shopu (možná bych našel i kde) druhý levněji na Alegru (odnož Aukra) Cenu neuvádím,protože už je to skoro 3 roky tak by ani nebyla aktuální.Ale stačí pohledat na netu.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Harry77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 14 dub 2016, 14:10

Kluci je to pořád to stejné, FENGDA 512 nebo tenhle box HS-E420K. Parametry (větrák 25W) rozměry. Tenhle má navíc tu zůženou koncovku a možná čučavější hadici, ale box samotný je shodný s Fengdou, která je bez problému dostupná u nás. Cena FENGDY v ČR je cca 1900,- Kč(s DPH). Nechci dělat někomu reklamu, ale letmo jsme prolítl net, a nikde jsem nenarazil na lepší cenu než tu kterou zde uvádím. Vezmu-li v potaz, že nakupuji u českého subjektu, s plnou dvouletou zárukou,. zboží je skladem, pak to pátrání v cizích vodách mi přijde trochu kontraproduktivní, minimálně u tohoto výrobku. Ale nikomu nic nevnucuji, jen se snažím ukázat, že de facto je tu dnes jeden jediný výrobek, dělaný někde v Číně, přeznačovaný různými firmami. Tenhle box se tu ve vláknu objevil minimálně 5x, pod různými názvy. Schválně TomasB hoď sem odkaz na net odkud jsi koupil, ta cenovka by mě dost zajímala. Děkuji
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hecis » 21 dub 2016, 19:30

Zdravím,
mohl by mi někdo poradit,co použít za ventilátor?Chci si udělat box(z Ikeácké přepravky)jak zde prezentovalo pár lidí.Jen nepotřebuji husí krk na odvod(používám akryl.barvy a "smrad"je ok),ale chci dát před ventilátor(nebo za)filtr.Když jsme dnes zkoušel stříkat v kuchyni,všiml jsem si proti oknu,že dělá pistol takovou mlhovinu a nerad bych to měl všude po bytě :-)

Díky za radu

Michal
Sice nejsem tak dobry jako ty,ale věř,že se snažím stejně..
Hecis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palykom » 29 dub 2016, 14:17

Ahojte, tiez som stastny majitel boxu HSENG E420DCK.
Obrázek
Mna stal v jednom kosickom e-shope 95eur s tym, ze mi ho majitel doviezol domov. Mozem potvrdit, ze spracovanie a funkcnost zatial nesklamali. Jedina nevyhoda je podla mna osvetlenie - pridane LED pasiky velmi skresluju vysledny efekt farby. Samozrejme striekaci box funguje aj bez pridavnych LEDiek takze si kazdy moze doplnit svetlo podla svojej potreby :)
palykom

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mireeec » 18 črc 2016, 15:27

chcem sa opytat kto vlastni tento striekaci box, ci to dobre odvadza smrad z gunze C farieb a ci je s nim spokojny dakujem :

https://www.streetkolor.sk/streetkolor- ... gda-BD-512
mireeec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod markII » 18 črc 2016, 18:55

Fengdu používám cca 1/2 roku, ale pokud nemáš odvod vzduchu - odsávaní vyvedeno ven tzn. přes okno nebo otvrem ve zdi,tak v žádném příadě nepočítejte s tím, že by box jako takový ten smrad eliminoval. On jej pouze odsaje a někde vypustí, ale smrdět to bude pořád stejně (jen na jiném místě). Stříkám jen GUNZE C, ředěné cca 1/3, tak že vím o čem se bavíme
Účinnost odsávání je daná výkonem ventilátoru těch 25w stačí tak tak na tu metrovou trubku, navíc musíš stříkat blíže k té odsávané ploše s filtrem. Ale není problém to odsávání posílit.
Jak jsem psal tři stránky pozadu, měl jsem zbastlený box, který stran účinnosti byl určitě výkonnější jak tento výrobek, ale především z důvodu skladnosti jsem si Fengdu pořídil, a jako většina ze zdejších uživatelů jsem z výrobkem spokojen. Jen a to zdůrazňuji, je si znovu nutné uvědomit, že výkon toho zařízení má své limity, a je nutné při práci s tím počítat, zvláště při stříkání větších ploch.
markII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 18 črc 2016, 20:14

to MarkII: jak myslíš to posílení výkonu. Vyměnit celý ventilátor?
3-8-1(dokončeno - rozestavěno - zničeno)
Petr - Mikwosh

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 389 • Stránka 17 z 26 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna