Z té fotky se může zdát, že je to velice opatrný a ohleduplný kocourek, ale zdání často klame.. Do krabice to zkoušel o chvilku později, ale to jsem nefotil, protože jsem ho odháněl, jelikož je ho 6 kilo a model by to nemusel přežít nepožkozen.. On je neuvřitelný papírofilní, krabicofilní a taškofilní kocour..
no ja vlastne ani nevim, jestli je hodna a vi ze nesmi, nebo to jen neumi odsroubovat. myslim ze jednou to zjistim ale barvy jsou fakt oblibena hracka, ja ji je pod (perifernim) dozorem nechavam...
Já si zažil vtipnou chvíli při modelování tento týden. Stavěl jsem nový, vlastní model papírové rozhledny. Slepím tělo rozhledny, paráda. Začnu lepit spodní stříšku a ouha, mám to moc velké a špatný sklon. tak to zahodím, sednu k pc a nakreslím a vytisku si opravenou. Slepím to a super, je to malý a sklon na ... píp. Takže sednu k pc a kreslím si třetí verzi. Konečně je to tak, jak by mělo být. Paráda, jde se na ochoz. Slepím ochoz a co nezjistím. Mám nějakou malou střechu, nejde mi to zastřešit. Sednu k pc, nakreslím si novou a dobrý. Nalepím k ochozu sloupky, nalepím stříšku, nechám zaschnout a jde se lepit ochoz na tělo věže. A hele, ochoz mi propadnul do rozhledny je to celý malý Takže sednu již patřičně našván k pc a kreslím si to celý nově. Po celodenní práci jsem konečně slepil papíráček, co by byl hotový z dvě hodiny. A tak si vezmu právě dokončený modýlek, otebřu si obrázky na pc a zálibně se podívám na své nové, geniální dílo. Udělám pak ještě jednou a volám si sanitku. Modýlek je pěkný, to jo, jen ten můj je osmistěn, zatímco ten na obrázku je sedmistěn Inu když se daří, tak se daří. A kdyby mě při tom mém modelovacím maratonu slyšel pan prezident, to by se hoooooooooooooodně přiučil.
Tak se podělím o cca 15 minut starý zážitek. Chtěl jsem nasurfovat model a ejhle 1200 dochází, mám jenom 1000. Pak mě napadla spásná myšlenka Popadl jsem pár let nepoužívaný 1200 ve spreji a přes papírový kornout jsem ho venku vystříkal do sklínky od surfu. Tu jsem pak zašpuntoval, dal si ji normálně na stůl a pár minut jsem stříkal zbytek surfu ze stříkačky. Když mi došel bafnu sklínku s nastříkaným surfem a chci ji otevřít. Ozval se zvuk asi jako když odvíráte flašku šampusu. Cca 2/3 surfu všude po stole. Kupodivu to neodnesl model, ani asi dva týdny starý koberec. Už jsem mohl být po smrti, manželka všemu přihlížela . Poučení- pokuď stříkáte barvu ze spreje do nějaké nádobky, nechte ji vyvětrat .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
Minulý víkend jsem se více méně setkal s bývalým členem mého kroužku... Slovo dalo slovo a tak jsme zašli na "jedno", abychom si připili na nedávné narození jeho dcery. A jak to tak bývá, zavzpomínali jsme si na doby, kdy byl členem... a připomněl mi snad 15 let starou příhodu. Měl tehdy 13 let a na jedné soutěži jsme šli společně na oběd. Obsluhovala nás tehdy mladá, velice sympatická a dobře "vyvinutá" servírka... Když přišla k našemu stolu, tak se na ni obrátil s dotazem: "Prosím Vás, dala by jste mi za stravenky?" Následoval výbuch smíchu (nejen můj) a údajně mu nějakou dobu trvalo, než pochopil, čemu se smějeme...
Dnes som dostal od svojej polovičky po dlhšom rozhovore o nákupoch súvisiacich s našimi koníčkami, ktorým sa venujeme, ultimátum:
"Ak si nekúpim striekaciu pištoľ do konca tohtoročného augusta, tak so mnou končí (a vyzerala fakt dosť nasrato )." Rozvádzal sa tu už niekto kvôli pozitívnemu prístupu manželky k modelarine? Myslím že nie, a preto nebudem prvou čiarkou v štatistike a tú pištoľ si teda kúpim. Ľúbim ťa Katka...
Sanyo : Buď rád,žes takovou potkal! Je jich VELMI málo!!!!
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.