Vojska Rakousko-uherské armády obsazují Durazzo.
Ruské jednotky v Persii postupují dále vpřed, a obsazují Kermanšáh.
Skupinka ruských kozáků se pokouší i diverzní akci. Chtějí přejít německými liniemi a u Dvinsku narušit komunikační a dopravní uzly. Německé jednotky možný útok v oblasti předpokládají a tak díky zvýšené ostraze skupinku včas odhalí a akce se mine účinkem.
Při vyplouvání z Doveru na cestě do Bombaje naráží na minu UC6 a potápí se velký pasažérský parník P&O Steam Co. RMS MALOJA. Umírá 122 lidí (podle jiných zdrojů až 155). Při zachraňování trosečníků se na další mině potápí kanadská EMPRESS OF FORT WILLIAM, naštěstí už bez dalších obětí na životech.
Na mině UC7 skončí další lod’ holandského rejdařství Stoomvaart Maatschappij Zeeland MECKLENBERG, zajišťující spojení Anglie s kontinentem a nazývané Nightboats of the Flushing Line. Toto ztroskotání se naštěstí obejde bez obětí na životech.
Z Wilhelmshavenu vyplouvá na korzárskou plavbu pomocný křižník SMS Greif , bývalý GUBEN, pod velením Fregattenkapitäna Tietzeho. Britové se o jeho vyplutí včas dozví a připraví na něho past mezi Shetlandy a norským pobřežím.
Za pomoc děkujeme Ing. Josefu Žákovi.
- Přílohy
-
- 27.2.-mount_stephen_eoffw_jog_col_.jpg (9.82 KiB) Zobrazeno 200 krát
-
- 27.2.-Greifs_commander_Fregattenkapitan_Rudolf_Tietze.jpg (42.9 KiB) Zobrazeno 200 krát
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.