Němce tak neznám, ale ktomu Téčku opálení a oreznutí špica. Popraskání pancířů pozásahu, nóó, teda, to asi né, jednotlivé pláty byly válcované, takže byl-li by jsi hnidopich mohl by jsi naznačit vypálením uhlíku z povrchu plátů směr válcování, ale vážně. Jednotlivé pláty byly vařeny speciálními chrom-molybdenovými elektrodami (dnes se tomu říká myslím "Nykelit") nejprve ručně (a to je i případ té Tvé vrakůvky), později svařovacími automaty akademika Patona drátovou elektrodou obdobného složení. Při zásahu se vždy projeví rozdílná pevnost materiálů válcovaného pancíře ( dle normy SSSR: MZ-2 nebo I8-S )a materiálu elektrody. Proto téměř nikdy nenavazuje vylomení boku korby, podběhu a skloněného bočního pancíře (je to víc zubaté) a pro můj klid Nikelit má vzhled poměrně lesklého nerezu. U starší produkce občas svár praskl v celé délce a celý plát odpadl, na netu jsou také fotky. Tolik malá technologická vsuvka.
Díky pánové.... Na tank už dám nejspíš jen lano, ale to si nechám promyslet hlavou jinak Tiger je hotový tank přijde do diorámy proto nemá vyleštěné pásy pojede rozblácenou cestou...
Jak jsem vypozoroval z dobových fotek, tak při průjezdu bahnem jsou pásy supr nablejskaný.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Nemusí to být vždy pravidlem. Ale je pravda, že před 70 lety bylo třeba jiný bláto . Oleštění vzniká, jak jsem koukal, většinou v hustším blátě. Řídké se udrží i na styčných plochách pásu s terénem.
Pěkně jsi se s tím popasoval. Povrchovka povedená. Jen mne zaráží, když už jsi předělal na Tigru kde co, proč jsi neudělal i ta hnací kola? Myslím odvrtání těch zaslepených míst mezi paprsky kol. Tygra I. dělám taky, vyprošťovací, takže naprosto totožný spodek a ty kola jsem měl hotová za hodinku obě. Vypadá to podstatně lépe otevřené. Maličko to prostě kazí dojem z jinak moc povedeného Tigra. Nechápu, že to Dragon takhle odflákl, když Initial verze to má správně. Jinak
Ahoj po pravdě to mě vůbec nenapadlo no mám ho doma ještě 2x tak u těch dalších to určitě udělám A ohledně s tím bahnem mám pocit, že tady se ty pásy neblýskají jsou celá zabahněná a tak to chci zasadit do diorámy....