Zdesko, myslím, že by Ti prospělo víc modelařit a mít tu plácat nesmysly. Někdy mi zcela uniká smysl Tvojí existence tady na MF. Šíříš tu moudra, ale model jsem od Tebe ještě neviděl...
Timy, tady je sken co dával na TF Jarek a je to pérovej tahač, takže přesně to co chceš.
Timy, úplně klasika a přesně jak říkáš, 3750 mm. Nádrž a baterky s rezervou na jedné straně, nádrž a vzduchojemy na druhé. Tou 110.581 se vůbec nenech zmást, je to úplně jiné auto.
a když by to tahalo sklápěcí návěs tak kde by byla nějaká ta extra nádrž na tu hydrauliku?
Předpokládám že třeba u týhle červený co máš na stránkách je to ta poloviční nádrž před zadním kolem..a je tam vidět i hadice vedoucí někam dopředu ... jako nechci bejt nějakej puntíčkář jsou to jen montisystemy takže to nikdy nebude přesný a i moje patlací schopnosti maj svý limity... ale zase když už tak ať pak nejsem za debila ..víc než obvykle.. to ůplně slyším... někde na naší ms výstavě ... jak to že máš sklápěcí návěs a kozel nemá nádrž na hydrauliku ...
takže když jí tam někam takhle plácnu mohlo by to bejt ok ?
Na dodělání liazky k bss s1 sice už moc nezbejvá ..ale nějak na to nemám chuť ... tak než jí dodělám tak si zkusím takovou blbinu ke sklopce nebo i k týhle s bss s1.. (teda původně jsem myslel že to bude jen taková rychlovka ..ale vono to vypadá že to bude těžký jako prase teda aspoň pro mě) našel jsem ve skříni šmikajdu Hona tak sem si to naskenoval a vytisk v 1:48 ..teda přibližně sem měřil a mměřil a tisk a tisk až mi došla barva a i papír .. .. a zkouším to nějak vysochat ... mám v plánu udělat toho hona orezlýho.špinavýho.. ..prostě k líze sklopce.. ..rameno se lžící si nechám až nakonec.. a možná mezitím odběhnu na dodělání liazky protože to bude asi nadlouho budu muset vůbec vykoumat jak to ve skutečnosti je a jak se to všechno hejbe a jak to vůbec udělám tak aby to trochu vypadalo , snad fungovalo a hlavně abych to zvlád ..
Přílohy
celej dekl na motoru podle šmikajdy nesedí je krátkej a vysokej
a taky se mi podařilo prohodit schůdky... levý s pravejma ..dal bych si pár facek
když sem dekl prodloužil a snižil i s zadkem rámu už to vypadá líp
tak zatím jediný z čeho mám trochu radost jsou ráfky docela to i trochu připomíná rabu..
motor to sice bude mít ale já ten dekl asi přilepím .. motor by měl bejt víc dozadu.. chybka že sem si nevšim že je ten původní dekl kraší tím pádem sem udělal i rám kratší a motor dal víc ke středu takže mi vzduchovej filtr jde napůl pod kabinu... takže to radši schovám
tak zatím takovej polotovar.. ..mám na pár fotkách Hona v světle žlutý tak sem jí zkusil taky aby to bylo trochu jiný než ta klasická barva do oranžova..
Ahoj lidi, moc pěkně tu patláte svoje modýlky od monťáku. Taky bych rád přispěl jednou svou úpravou návěsu. Letos v lednu jsem zakrojil do plastu a postavil si silniční vlak WS British Petroleum (návěs, podvozek a B-double). Cosi z toho by mohlo být třeba inspirací pro Eddiho (EddieV8) a třeba taky ne, já jsem se snažil zachovat stavebnicový efekt monti systemu. Tak ptoto to vypadá tak, jak to vypadá .
Z původních pacek na přichycení ponechat cca 2-3 mm výstupky!