Někteří modeláři,mě důvěřujou natolik,že mě svěří model za 80$ a já jim z toho udělám tohle .Kůlničku na dříví,jak se říkalo za mejch mladejch let,když někdo něco rozbil.Aby mohlo vzniknout nové,musí zaniknout to staré.Chvilku jsem sbíral odvahu,ale nakonec jsem to rozřezal a rozvrtal.Začistím a uvíme co dál .PAvel
Nejhorší je vždycky začít.Tak jdeme na to.Přední část pod okny se zužovala na odlitku cca o 2mm směrem dolů.To samo o sobě taky deformovalo kapotu a v neposlední řadě blatníky.Je to chvilka nepozornosti tvůrce,která následně rozhodí geometrii celé kabiny.Rozříznuto,nastaveno-srovnáno.Zatmelil jsem ventilační klapky,jak před oknama tak na bocích.Jejich narytí bylo dosti nešikovně provedeno.Zatmelil jsem také narytí čelního okna.Tuto partii pořeší leptanej díl.Tím mě odpadne přerejvání a vše bude mít alespoň pravidelné tvary.PAvel
Vnitřní část kabiny také dozná změn,aby to bylo koukatelné.
Spousta tmelení,spousta broušení,moře práce přede mnou...
Jestli je to zaručený nevím,ale makám na tom.Tákže celá přední část přetmelená,přebroušená,vše přestříkáno surfem a přeleštěno.Konečně jsem se z povrchu zbavil té spousty čar po smirkovém papíře Amerického kolegy .Vnitřní část podhledu stropu jsem značně odfrézoval a vsadil novej tapec.Vše přijde "zalištovat".. Nově jsem vyrobil celou zadní část kabiny.Doplnil jsem rádiusy,vše polepil atd.Ufff,moře práce za mnou,moře přede mnou .PAvel
Odkazy krásný-znám je .Zatím řeším jedinou prekérku-a tou je interiér kabiny a hlavně vzhled palubky.Je třeba rozlišovat kabinu.Dělám tu starší verzi,s plochými čelními okny.Né tu co má zakulacené rohy čelního skla.Na tu je toho dost.Ale nemám jedinou fotku té staré kabiny ze vnitř.Mám pocit,že tam byla taková trojůhelníková palubka.Někde jsem to viděl a nemůžu to najít.Na netu taky nic moc není.Kdyby někdo na něco narazil byl bych rád.Pavel
Asi jsem to našel.V původní sadě AITM je totiž taková palubka,kterou tvoří trojůhelník.Zatím mám jedinou fotku a vím jistě ke kterýmu autu patří.Budu hledat dál,ale chtěl bych mít jistotu.Odpovídal by tomu i letopočet,páč auta z padesátých let už měla jinou.Tohle je to co hledám,tak pokud někdo narazí,sem s tím.PAvel
A další kousek boudy.Vyrobil jsem oba boky sleeperu.Poladím a půjdu pomalu na dveře.Uvažuji také o možnosti jejich odlití zvlášť a tím zachování možnosti je nechat otevřené.Také jsem odzkoušel budoucí lept rámování předního okna.Pavel
A ještě přihodím dva obrázky na vylepšenej interier.Ještě ho budu ladit,nicméně už teď je to úplně o něčem jiném než byl ten původní-lépe řečeno žádnej .Před vánocema jsem si na zkoušku koupil hnědej surfacer od GSI-mahagonovej,abych byl přesnější.Jeho účel bude zřejmě jinej,ale pro mě je hodně dobrej v tom,že mě krásně ukazuje poškrábaný místa po lehkém přebroušení.Na bílém plastu jinak není vidět nic.Dobrá to věc,doporučuji.PAvel