Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2015
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MR seniorů ČR a E-day 2015

Přehled soutěží pro rok 2015
Odeslat odpověď
Příspěvků: 185 • Stránka 7 z 13 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13
  • Odpovědět s citací

Re: MR seniorů ČR a E-day 2015

Příspěvekod Milan Pospíšil » 27 zář 2015, 06:47

a poslední přídavek.
Přílohy
40.jpg
39.jpg
38.jpg
37.jpg
36.jpg
35.jpg
34.jpg
33.jpg
32.jpg
31.jpg
KPM Medvědi
Stáří, ne podzim života, ale jaro smrti.[img]https://
Milan Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 27 zář 2015, 15:40

Díky pořadatelům za krásný zážitek. Už se těším na další ročník. =D> =D> [-o< [-o<
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Škoda » 27 zář 2015, 15:52

To Milan: fotky jsou jako vždy určitě suprové, ale asi jsi je tentokráte moc zkomprimoval :-( a je to žel hodně vidět - kolem hran všech objektů je šum/rozostření/viditelné pixely...
warbirds-blog.cz
Galerie modelů
FB Warbirdsblog
Pavel Škoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš K. » 27 zář 2015, 16:00

Dodány další nekvalitní fotky 8-)
http://millius.rajce.idnes.cz/Eday_2015
Miloš K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 27 zář 2015, 17:04

Díky pořadatelům za obrovský kus odvedené práce. Jsem rád, že jsem si pokecal se spoustou kamarádů, poznal nové a odvážím si i spousty rad pro další modelařinu...
NIKDY, OPRAVDU NIKDY nekomentuji prostory, výsledky, světlo, nesvětlo, zápach, nezápach atd. Tohle si však neodpustím. Považuji to totiž za vrchol bezohlednosti a neúcty k sotěžícím. Současně se začátkem vyhlašování výsledku začala rejdit po hromadě písku RC Tatra. Ke hluku který vydávala a rušila tím vyhlášení se přidaly houkáním vedle jezdící RC TIR. Z hromady písku brázděné Tatrou se zvedala docela hutná mračna prachu a snášela se na sedící diváky. Po žádosti zda by nemohla "produkce" pokračovat až po vyhlášení, přestala Tatra na chvilku rejdit. Ovšem jen na chvilku aby se stihl usadit zvířený prach. Poté "produkce" pojkračovala až do konce vyhlášení... Asi by to chtělo opravdu víc obyčejné lidské ohleduplnosti...
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Rankl » 27 zář 2015, 17:24

Díky všem, kteří se podíleli na skvěle prožitém dni. Rád bych se s vámi však podělil o jeden zážitek. Jeden z mých kolegů, nebudu ho jmenovat, on by se pan Svoboda zlobil, mě požádal, zda by mohl jet se mnou domu, že by jinak musel jet až večer. Místo v autě bylo, takže žádný problém. Když se blížila doba odjezdu, tak jsem mu volal, abychom si dohodli místo rande. Jaké však bylo moje překvapení, když se místo hlasu našeho doyena, ozval hlas neznámého muže. Prostě kolega ztratil mobil. S dotyčným pánem jsem se dohodl a pro mobil jsem si došel nahoru do restaurace. Kolegu Svobodu jsem musel nechat vyvolat a jeho radost z nalezeného spojovacího prostředku byla opravdu nelíčená. Chtěl bych tímto, mě neznámému modeláři, poděkovat nejen jménem pana Svobody, ale i jménem svým.
Je lehké házet bomby na lidi, kteří se nemohou bránit, ale něco jiného je takový výlet, když je ve vzduchu ještě někdo, kdo má proti tomu námitky.
Jarda Rankl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 27 zář 2015, 17:30

Kromě tradičního smradu ze střílejících RC lodí a tmy bych měl jednu připomínku k hodnocení na bodovačce v kategorii civilních dopravních prostředků...Jsem toho názoru, že když už se za něco strhávají body, měly by se strhnout všem modelům s daným nedostatkem. Aby bylo jasný, o čem píšu - na jednom hodnotícím listu je napsaáno, že chybí ventilky u kol. Ok, beru to, fakt tam nejsou a je to špatně, ale zajímalo by mě, proč to je napsaný jen u jednoho modelu, když další 3 auta ve stejným měřítku ty ventilky taky nemaj...A pak by mě ještě zajímalo, jak si rozhodčí představuje odvrtaný výfuky. To má bejt snad díra až do motoru? :shock:
Ale jinak se mi akce líbila, příjemně strávenej víkend, pokec s kamarádama, nějaká ta útrata, za rok opět zas =D>
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
viewtopic.php?f=6&t=157286
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 27 zář 2015, 17:43

Akce super až fakt na ty lodě to když vystřelí tak mi bylo až zle a to jsem kuřák.
K bodovačce souhlasím s kolegou každýmu hodnoceno jinak. Hodnocení detailů a finiše jsem nejak doteď nepobral když na komplet udělanej motor a interier 1/24 nemá nárok na počet bodů jako prcek nevím v jakým měřítku. Možná by nebylo od věci nehodnotit auta pravidlama na techniku. Evidentně čistý vyleštěný auto není dobrá volba i když odpovídá
Nekvaltuj s modelem když garáž je ještě daleko :wink:
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 27 zář 2015, 17:47

mrazík píše:Kromě tradičního smradu ze střílejících RC lodí a tmy bych měl jednu připomínku k hodnocení na bodovačce v kategorii civilních dopravních prostředků...Jsem toho názoru, že když už se za něco strhávají body, měly by se strhnout všem modelům s daným nedostatkem. Aby bylo jasný, o čem píšu - na jednom hodnotícím listu je napsaáno, že chybí ventilky u kol. Ok, beru to, fakt tam nejsou a je to špatně, ale zajímalo by mě, proč to je napsaný jen u jednoho modelu, když další 3 auta ve stejným měřítku ty ventilky taky nemaj...A pak by mě ještě zajímalo, jak si rozhodčí představuje odvrtaný výfuky. To má bejt snad díra až do motoru? :shock:
Ale jinak se mi akce líbila, příjemně strávenej víkend, pokec s kamarádama, nějaká ta útrata, za rok opět zas =D>

U tohodle auta byly ventilky zmíněny proto, že byla v dokumentaci přiložena fotografie konkrétního vozu, který sloužil za předlohu modelu a na ní byl ventilek poměrně výrazně patrný. U ostatních strojů není tento detail čím doložit, ve stavebním návodu ho nenajdete. Dost dlouho jsme diskutovali, zda tam tuhle poznámku vůbec psát, ale nakonec jsme to zmínili, byť to na hodnocení nemělo prakticky vliv. Odvrtanými výfuky bylo myšleno to, aby to alespoň budilo dojem, že někam vedou. U většiny modelů byly vnitřky výfuků slepé již po pár milimetrech, uvnitř chromované a v jednom případě dokonce s krásnými vyhazováky na zaslepení. Jen jedna z leštěnek měla alespoň máznutou černou vevnitř. Rozumně vyhlížející výfuky měla Corvetta, Mack a Tatra.
Naposledy upravil Pavel Klouček dne 27 zář 2015, 17:51, celkově upraveno 1
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 27 zář 2015, 17:51

Ano, na fotce je vidět dost. Ale tak je snad jasný, že ikdyž ty ventilky nejsou podložený foto a v návodu nejsou, že tam přeci musí bejt. Neřekl bych, že zrovna tohle by se dalo interpretovat jako nadstandardní znalost.
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 27 zář 2015, 17:53

No třeba v případě Macka by to byla idea zcela mylná. Nicméně ano, logicky by to měly mít i vozy ostatní, ale když není čím doložit, tak v podstatě nevím kde ty ventilky na ráfku vůbec hledat a jak mají vypadat.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 27 zář 2015, 17:56

Mluvím o autech, v kamionech se vůbec nevyznám. Ale u osobáků ventilky snad vypadají u všech aut stejně ne? :grin:
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Huryta Pavel » 27 zář 2015, 18:05

Nechci moc zasahovat ,ale proč jste tohle neřešili hned na soutěži v době protestů ,ale až teď?
Nebo je to teď vhodnější doba?
Jsem členem SPL Liberec 8-)
Huryta Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Pelej » 27 zář 2015, 18:08

asi proto, protože protest můžeš vznést pouze "na svůj model" :wink:
Tom Model Kits na FB

VLÁKNO O UKRAJINĚ ZAMČENO, RUSOFILNÍ ŠPÍNY DOSÁHLY SVÉHO. GRATULUJI!!!
Tomáš Pelej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 27 zář 2015, 18:12

Já osobně bych ventilek čekal vždycky na stejným místě. Vnější strana disku.
Ono celý hodnoceni bylo drobátko pofidérní no to by na protesty padnul asi litr :D
Nekvaltuj s modelem když garáž je ještě daleko :wink:
jordan04

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 185 • Stránka 7 z 13 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13

Zpět na Rok 2015