Peter Frišlovič píše:Renda píše:Neboj, to je stejný, jako když máš autobarvu.
Říkám- to co žere plast , je ředidlo. Mám vyzkoušený C6000 a nemůžu na něj říct kousek špatnýho slova. Naředím s tím vše a neleptá mi plast.
No ja neviem... C6000 je nitrocelulózové (acetónové) riedidlo a acetón žere polystyrén priam s radosťou.
Takže s odporúčaním tohto riedidla (hlavne neskúsenejším modelárom) by som bol opatrný.
V súčasnosti ani tak nieje problém s farbou či riedidlom ale s plastom toho ktorého výrobcu.
Už to totiž často nieje ten bývalý poctivý polystyrén ale všelijaké nové mixy, len aby výrobca niečo ušetril.
Takže vždy je použitie agresívnejších farieb skôr lotériou a je nutné najprv skúsiť farbu bokom, na konkrétnom plaste.
Ahoj Peter... Stejně jako Renda používám autolaky ředěné 6000.... Stříkám pistolí a ředím na pocit...leta i na plastové díly... Pokud je plast se základem, stříkat tenké vrstvy je naprosto bezproblémů. Dokonce i když se něco "povede" a zalije se mi větší vrstva, tak ředidlo je natolik prchavé, že se vůbec nic plastu nestalo... Tolik moje zkušenost...
Je to jen zábava....