[quote="Milan Kuliffay"]Zdeňku vďaka.... ja ten svoj model musím niekedy v tom "bordely" na stole hladať. U Teba to je vďaka mierke asi viac jednoznačné. Za pár dní Ťa aj s Jančim cestou do Brna navštívime. Dúfam, že nám predvedieš ako si pokročil so svojími bitevníkmi 1:200.
Ok Milane, budu čekat, pak mi dej přibližný čas. Jo a Shoho zrekvíruju jako záchranný člun
Modellbrno 2015 už máme za sebou. V Brne som bol prvýkrát a bol som veľmi milo prekvapený celkovou úrovňou. Vynikajúce priestory s výbornými svetelnými podmienkami, veľké množstvo špičkových modelov, ako aj predajcov a hlavne veľmi priateľská atmosféra. Som rád, že sa nás tam zopár lodičkárov stretlo. Viac menej sa navzájom poznáme z fóra podľa našich výtvorov...... ale až tu sme mali možnosť si k modelom priradiť aj tváre a hlavne pokecať o našom spoločnom hobby. Takže, za mňa veľká spokojnosť. Organizátorom patrí pochvala a poďakovanie.... a tiež prísľub, že nabudúce som tam aj s modelmi opäť.
Ako som už predtým avizoval, mal som tam Shoho medzi „rozpracovanými“ modelmi..... a súdiac podľa záujmu a reakcií ľudí..... zrejme celkom zaujalo. Ešte pred odchodom som stihol „ľavobok“ strieknuť surfom Mr. Color 1000, nariedeným Mr. Color Leveling Thinner v pomere 1:3, takže už to nebol ten zlatý ( mosadzný ) odtieň, ale svetlošedý.
Týmto predbežne práce na ľavoboku končia a prechádzam na pravobok. Začínam vzadu plošinou pre … fakt, čo to môže byť ? ... nejaký agregát so sklopným komínom a zadným krytým stanovišťom AA kanónov typ 89.
Nalepené diely....
…. a nasucho položená letová paluba a veža kanónov.
Tááák, po dovolenke strávenej pri vode, sa opäť vraciam k Shoho. Doplnil som plošinu nad zadnou člnovou palubou, a pokračujem prácami na pravoboku, kde som osadil plošinu pred zadným stanovišťom AA typ 89 a plošinu zadného anténového stožiara. Už to teraz začne pribúdať dúfam rýchlejšie.
Wow, tohle je mimo mé chápání. V měřítku 1:200 bych to ještě brala, u 350 by to bylo tak na hraně ale v sedmistovce....? To už fakt musí být mimořádná šikovnost a um. Hluboký respekt před Tvou prací!
Doris ďakujem. Podobné pocity prežívam ja, keď sledujem Tvoju prácu na plachetniciach..... je úplne dokonalá.
V sobotu som si odskočil do Popradu, kde som si vychutnal vyhliadkový let popri Vysokých Tatrách. Ja mám Tatry prelezené skoro komplet a vidieť známe miesta takto zvrchu bolo znamenité. Pokiaľ niekto nad niečím podobným uvažujete, vrelo doporučujem.
Teraz som už doma, za mojim pracovným stolom … vonku je hnusne teplo, vnútri o čosi lepšie.... tak som sa vrhol na ďalšie plošiny na pravoboku. Tentokrát som sa dostal až na prednú plošinu pre anténový stožiar.
Tatry jsou nádherné Ala ta Šóhó, to je a bude prostě bomba.
'Peace upon earth!' was said. We sing it, And pay a million priests to bring it. After two thousand years of mass We've got as far as poison-gas. Thomas Hardy