Houmí, já bych taky sáhnul po té malované. Jednak mi takhle zašlá sedí víc k letadlu, které toho má tolik za sebou, druhak mi ty vrtule vybroušené ze dřeva i v tomhle velkém měřítku připadají.... no, mimo měřítko... Co do struktury dřeva. Ale pokud budeš chtít mocí mermo použít tu dřevěnou, určitě bych ji přebrousil a znova přelakoval, na fotkách vypadá povrch hrbolatě.
Doufám, že bude k vidění v Brně, zatím se mi to moc líbí.
Tak koukám, že má připomínka bude už asi 60tá ale přidávám se. Při vší ústě k dřevěným PEJE vrtulím, ta Tebou malovaná plastová se mi líbí natolik, že se za ni přimlouvám také... .
Děkuju za vaše komentáře . Do Brna mne bohužel nepustí pracovní povinnosti . Trošku mne překvapila reakce na vrtule , když je ale v reálu položím vedle sebe ,tak mi dřevěná vychází věrohodněji . No udělám tedy obě varianty a můžu je průběžně měnit . Samozřejmě že dřevěnou vrtuli beru jako polotovar na kterém budu ještě pracovat . K té správné zašlosti vrtule , i v torzu informací které se nám dochovalo o tomto éru , je záznam o dvou nehodách při kterých byla zničena vrtule , takže nová vrtule může být i na notně olétaném éru. Chci jít ale zlatou střední cestou ani nová ani stará . S patinováním skutečného dřeva nemám skoro žádné zkušenosti , tak jsem moc zvědavej jak to nakonec dopadne . To Brno mne mrzí , bude to asi velkej chmelničářskej slet a bude na co koukat , doufám že bude dost fotek .
Započal jsem práce na dřevěné vrtuli , nemůžu si pomoc ale dřevěný základ je podle mne lepší než plastik . Takže se podržím vrtule od PEJE Modely ,plastovou prostě takhle nenatřu .
NEBERTE TO, ŽE CHCI NĚKOHO URAZIT, NEBO MU HANIT MODEL. KAŽDÝ SI NA MODEL MŮŽE DÁT CO CHCE. Vyrábíme vrtule pro modeláře, kteří si je nedokážou namalovat. Pokud to někdo umí, naší vrtuli nepotřebuje. Abych řekl pravdu, tak za nějakou dobu zpátky jsem zatím viděl pouze jednu vrtuli, která byla malovaná na plastik a byla prostě dřevěná. Byla to vrtule od Mertense na tuším Fokker E.III (nebudu to teď hledat). Modelářům se stává, že při malování se jim vrstvy tak nějak povedou jinak, než to ve skutečnosti je. Nebo se stane, že namalují vrtuli v odstínech, které bohužel nekorespondují s originálem. Vrtule sice hezky vypadá jako dřevěná, protože je malovaná světlou a tmavou hnědou barvou, ale originál byl ořech a mahagon. Takže tmavá a ještě tmavší. Velmi rád v Brně zodpovím otázky které se týkají našich dřevěných vrtulí.
To že jsou naše vrtule lesklé, je sice pravda, ale každý má možnost si objednat vrtule také v matném, nebo polomatném (pololesklém) provedení. Přikládám obrázek stejné vrtule Wolff, kterou má HomerII. Akorát, že je nastříkaná matným lakem na základní lesklý. Žádné jiné úpravy.
Pokud si jí modelář koupí v lesklém provedení, nanese na ní obtisky (Wolff) a potom bez jakékoliv další úpravy stříkne matným lakem Tamiya ve spreji (žádné broušení atd., prostě práce na 15 minut), tak i modelář který není tak dobrý jako někteří z vás může na svém modelu mít vrtuli, kterou by sám nenamaloval a jeho model bude ve vitríně vypadat dobře. Proto si koupí také obtisky na dřevěný trup od HGW a nebude se muset stydět za to, že neumí namalovat dřevo. Proto se všude po světě vyrábí doplňky pro modeláře. Takový modelář je naše cílová skupina.
PŘIJĎTE ZA MNOU V BRNĚ KE STÁNKU A POPOVÍDÁME. UVIDÍTE, ŽE JSEM ČLOVĚK VELICE VSTŘÍCNÝ A NEKONFLIKTNÍ.
Jak říkám, nikomu nehaním jeho modelářské umění a nenutím mu naše vrtule, ale budu rád, když budete mít ve své vitríně krásné modely s krásnou vrtulí
Děkujeme za nenásilně, reklamně, hodnotící poznámku. Nic proti prosazování Vašich výrobků. Ale nevšiml jsem si že by třeba nějaký zástupce firmy HGW, Eduard, nebo jakékoliv jiné hodnotil modelářům modely a doporučoval v tom svoje výrobky. Jedna věc je pochválit, to je v pohodě, ale hodnotit zda jsem viděl či neviděl dobře namalovanou vrtuli a proto by všichni měli používat to co já prodávám, protože jen to je to co odpovídá skutečnosti je podle mě trochu mimo běžné společenské normy. Chápu, že vaše výrobky jsou nejlepší, že doma pěstujete všechny druhy druhy dřevin používaných k výrobě vrtulí, navíc v měřítkách 1/48 a 1/32 aby i struktura dřeva odpovídala měřítku a působila opravdově, dodržujete přesně technologické postupy, počty vrstev a vše ostatní. Ale myslím si že by každý stejně jako má svobodnou volbu zda použije obtisk dřeva od kteréhokoliv z výrobců, nebo se rozhodně ztvárnit jej vlastními silami, tak má i svobodnou volbu zda použije či ne Vaše výrobky.