Škoda slabé kvality fotek a toho, že jsi udělal zřejmě neexistující tank. Podle fotografií v publikaci od WWP není bílá 558 T72M1, ale T72M. Má tudíž jiné pancéřování a rozdíl je dost viditelný. Specielně pětsetpadesátosmička má navíc ještě svá specifika, takže se liší i od ostatních T72M. Nejlehčí by bylo opravit číslo třeba na 560. Pak by to bylo správně. Pěkně jsi si vyhrál s detaily, ale zůstal na půl cesty. Například jsi udělal téměř neviditelné kabely ke světlům, perfektní rozvody k zadýmovačům, ale jejich zátky jsi nechal hladké, atd. Sledoval jsem stavbu, pěkně sis s tím hrál, ale ke konci si to nějak odfláknul. Opravdu škoda. Na druhou stranu jsi (kromě toho čísla) neudělal chyby, jsou tam jen nedodělky. Vlítni na to a budeš mít vychytanou dvaasedmu.
Diky za komentar. Ty zatky dymovnic bych jeste mohl doladit. Kabliky ke svetlum jsemse snazil delat podle predlohy.K tomu markingu. Delal jsem ho podle navodu k obtiskum od Echelon Fine Details. Neni tam uvedeno konkretni obdobi, ale jsou tu dve podoby 558, jedna je jak jsem ji udelal ja a druha ma misto pumy na Lune cerneho draka a ceske znaky na bocich veze. Ta varianta co jsem zvolil ma na hrane predniho pancire cislo 7865491.
To je ten problém. Ta tříbarevka je zaručeně T72M. Mají ji i správně nakreslenou jako T72M, ale nadpis nad ní je T72M1, což je špatně. Ty obtisky byly určeny pro tamiyácký model a Echelon si buď nevšiml a nebo neřešil verze. Ty obtisky mám také a málem jsem udělal stejnou chybu jako ty. U té celozelené si nejsem jistý. Z fotek přiložených k obtiskům není poznat ani verze a pořádně ani číslo. Klidně to může být 558,556,559,550. Když udělali chybu jednou, mohli i podruhé. V každém případě není dobré obtisky kombinovat, tzn. že jsi měl použít toho draka, kterého mají v návodu a ne černou pumu. Takto z toho vzniká ještě větší chaos. Fotky 558 jsou v publikaci WWP na stranách 168-185. Tak jestli ji někdo má nebo si ji můžeš půjčit, tak neváhej. V distribuci je má i MPM. K těm nedodělkům. Všimni si, že "klece" nad světly nejsou stejné. Notek má nad "kšiltem" na kleci navařenou ochranou konstrukci ve tvaru "U".
Naposledy upravil radekpecher dne 15 úno 2015, 17:59, celkově upraveno 1
ale ta 558 je podle návodu s pumou i s drakem. Takže jsem nic nekombinoval. Předpokládám, že vzhled tanku se v průběhu služby měnil, takže jediná správná fotka podle mě neexsituje
BTW: mohl by jsi rozvést rozdíly mezi M a M1?
A ještě dotaz, proč jsi to nenapsal do vlákna se stavbou v jejím průběhu, když jsi stavbu sledoval?
Tomáš Pelej píše:BTW: mohl by jsi rozvést rozdíly mezi M a M1?
tu mas nieco k tvojej otazke: viewtopic.php?f=2&t=5520 velmi vyzivne citanie.ale osobne som aj tak neprisiel po precitani na to kto ma pravdu a vezu som neriesil.
pochopil jsem z toho, že ve stavebnici je skutečně M1, na nákresu u dekálů je pravděpodobně M (není vidět přídavný plát na čele korby) a z fotek to není poznat vůbec