Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Red Bull Racing RB8 2012 Revell 1:24

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Red Bull Racing RB8 2012 Revell 1:24

Příspěvekod Hanz.77 » 25 led 2015, 23:49

Aha. Tak po tomhle tmelu se sháním už cca měsíc a nikde tady v Čechách nejde sehnat. Všude vyprodáno nebo nemají skladem. Už jsem o tom i něco četl tady na fóru a prý by se to mělo stahovat z prodeje kvůli EU normám. Tak nevím jestli to vůbec seženu. :(
Edit : A co ten co jsem ukazoval? S tím se dělá taky blbě ?
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šilpoch » 26 led 2015, 00:01

No, já tenhle přesně nemám. Mam Miliput a mě se s ním dobře nedělá. Tyhle tmely (nevím jak ten Epoxy Putty) se nehodí na jemné, nebo mělké spáry. Je spíš na hlubší nerovnosti. Nenaleptávají povrch a tak ve slabé vrstvě hůř drží na plastu. Aspoň takové mam informace.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Díra nic neváží.
Michal Šilpoch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 26 led 2015, 00:12

No o tmelech jsem tady četl četl dost ale tohle jsem nevěděl. Tak budu pátrat dál a třeba jsem hodí i něco kluci co mám použít. Díky moc Michale za info.
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 26 led 2015, 00:16

.. používám tu Tamiya Putty a problem s tím nemám . Možná že ředíš ten surf moc .. ? Měla by to být konzistence asi jako mlíko, já dávám běžně 1:3 . Na běžné tmelení mi přijdou dvousložky zbytečný, to je opravdu na krátery . Stejně když potřebuju díry apod, dělám to vteřiňákem + aktivátor ( - debonder ) .
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 26 led 2015, 00:43

Ok zkusím příště dát méně ředila. Ale ředím 1:3 ve prospěch ředidla. Ale na to jsem si nevzpoměl že to má být jak mléko. To je asi základ pro stříkání. #-o No tak to prubnem tento týden do třetice. Zkusím dát méně ředidla a jen tak to přelíznu. Stejně bych to musel zbrousit kvůli těm prskancům. Ale posun někam to u mě je a není nad vlastní zkušenost a odzkoušení.
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 26 led 2015, 00:46

ještě je možné opravdu jemné škrábance a propadliny vzít štětcem, tedy surfem bez ředění přímo z lahvičky. Ideál je na to tedy ten 500, ale 1000 apod to jde .
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 26 led 2015, 08:55

Tohle bych vzal jen štětcovým Dissolved Putty a dobrousil- hladkosti docílíš jen opakovaným přebroušením a přetmelením.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 26 led 2015, 11:14

Tak Dissolved Putty jsem shodou okolností objednával v pátek. Tak zítra by mělo dorazit. Uvidím jak dnes skončím v práci ale zkusím jak to tak i ten surf méně naředit. Mylím že jsem to četl i u Jakuba na Modelplacu že když je ten surf čerstvý tak že se má ředit 1:2. No a vy popisujete že je jako med. No to já když ho rozmíchám tak je fakt jak mléko. A to není ani naředěný. Vyzkouším a uvidím. Tak je to o zkušenostech a vyzkoušení si to co komu sedí nejlépe. Super rady díky.
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 26 led 2015, 11:38

Já si mnoho let vystačil jen s Dissolvedem- ale už mi dochází- teď mi známý v krámku říkal, že se dá jednoduše nahradit tím jednosložkovým tmelem od Gunze v tubě a naředíš ho jejich ředidlem s tmavě modrou etiketou. Je to to samý.
On se dobře brousí- ve spárách docela drží, i když se propadá- takže tmelím, brousím dokud to není rovný- to poznám po nástřiku surfu- šedej surf ředím od oka- že to máš blbě, poznáš podle vzhledu nástřiku- musí to být hezky saténový. Málo ředěný to tak divně syčí a krupičkuje to a ve vzduchu lítají "pavučiny".

Tohle si musíš sám odzkoušet někde na destičce, podle typu bouchačky a kompíku.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 26 led 2015, 18:51

Tak poprvně jsem to měl asi dobře naředěný ale po druhé asi ne. To to divně syčelo ale pavučiny nelítali akorát tak v pulce foukání to prsklo. Jinak vždy než začnu sříkat tak to zkoušim na bílém plastovém obalu od CD. A i podruhé se mi zdálo že to méně kryje. Tak to bude tím. Dal jsem tam asi moc ředila. No do minulého týdne jsem vše sříkal fixirkou od Revellu ale okolnosti a sponzoři to chtěli jinak a i přes to že jsem byl domluvenej s p.Tkadlecem co tady na foru prodával kompresor i s DB-180 tak mě sponzor překvapil a se synátorem mi udělali překvapení a objednali fungl nový kompresor i s BD-130. Tak nejdřív dostali vynadáno protože jsem už měl něco domluveného ( protože ta pistol se mi fakt libila) ale pak jsem si řekl že darovanému koni na zuby koukat nebudu a na ty základy to ted asi stačí. Postupem času dokoupím určitě ještě jednu pistolku. To ale až se s tímhle kvérem naučím.
PS. Sponzor - Přítelkyně 8-)
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 26 led 2015, 19:17

Jo, je lepší mít víc pistolí- já mám Gabberta na surf a na metalizéry. A MarAerografa na lepší stříkání.
Taky mám kompíka od Orlíku- kopie Fengdy, ale už mi odešel zpětný ventil. Tak mě čeká oprava.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 27 led 2015, 18:33

Tak dneska dorazila objednávka další chemie : 1200 surfacer, debonder,Tamyia Extra Thin, UHU Super, Maskovací páska od Tamyia a ALTECO Epoxy Adhesive with Plastic Tool - 10g (2-Piece Set). Zítra ještě očekávám Epoxy Putty,Mr.Color Thinner a Dissolved Putty a pak už mám od čtvrtka večer až do neděle pěkně volno na patlání. Tak snad se někam za ty dny se stavbou posunu. :lol:
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 29 led 2015, 11:57

Včera na odpolední směně se my údržbáři trochu nudili tak jsem jim zadal úkol. Tak aspoň mám další věc co je třeba. Až se budou nudit víc tak jim příště zadám nějaký pěkný, přenosný stříkací box. :lol:
Přílohy
RB8 16.jpg
RB8 17.jpg
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 29 led 2015, 12:32

Surf vypadá už pěkně nastříkanej a ta točna je taky dobrá- ať ti na ni vyrobí nějaký klipsy- něco, jako má Tamií stojánek na stříkání- víš, aby ti to nikam neujíždělo.
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 29 led 2015, 22:54

Díky. A myslel jsi to takhle ? :lol:
Jestli ano tak je hotovo. Dnes dostali obrázek jak to vypadá a po směně jsem to bral domu. 8-)
Přílohy
RB8 18.jpg
RB8 19.jpg
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno