Petr Martinek píše:savana-hokna: lednička na lahváče jest strategicky umístěna, chválímDoufám jen, že se otvírá správným směrem
Petře kéž by. Toto je pračka. Ale spíž je hned vedlejší místnost.

Petr Martinek píše:savana-hokna: lednička na lahváče jest strategicky umístěna, chválímDoufám jen, že se otvírá správným směrem
savana-hokna píše:Moc se mi líbí tohle: http://www.hobbyzone.pl/en/
Marek Šebo píše:... a vychytývam muchy. ...
jaromucha píše:Marek Šebo píše:... a vychytývam muchy. ...
Marek s tými muchami opatrne
Tomáš Pelej píše:dnes jsem pořešil pracovní kout novou poličkou ze smrkových palubek. Za pár kaček
right13 píše:o teplote farby osvetlenia by sa dalo dooooooosť dlho polemizovať, najreálnejšie výsledky sú pri teplote slnečného svetla (tzv. neutrálna biela.... okolo 5000°K myslím, má najvyššie CRI, teda najreálnejšie podanie farieb) ktoré je z hľadiska odleskov a farieb najlepšie, čiže by som sa skôr prikláňal k osvetleniu takejto teploty. Myslím že tam potom ešte zohráva úlohu CRI, čo vyjadruje schopnosť osvetlenia zobraziť reálnosť farieb. Z tohoto hľadiska vyhrávajú halogenky a klasické žiarovky... fakt to je na dlhú debatu a samého by ma zaujímalo aké osvetlenie je najvhodnejšie pre prácu s farbami, osobne si myslím že LED, a ešte k tomu studené biele sú absolútne nevhodné na takúto prácu
tu je to zobrazené. Osobne by som volil na prácu klasickú žiarovku, prípadne žiarivku s teplotami v intervaloch neutrálnej bielej
a ešte RA =CRI, čím viac, tým vernejšia farba
Ra 100 - klasická/halogénová žiarovka (3 200 K)
Ra 96 - halogenidová výbojka studená biela (5 400 K)
Ra 85 - halogenidová výbojka neutrálna biela (4 200 K)
Ra 76 - halofosfátová žiarivka studená biela (6 430 K)
Ra 64 - halofosfátová žiarivka neutrálna biela (4 230 K)
Ra 51 - halofosfátová žiarivka teplá biela (2 940 K)
Ra 24 - vysokotlaková sodíková výbojka - MIG, SON (2 100 K)
Ra 5 - nízkotlaková sodíková výbojka - LPS, SOX (1 800 K)
ak je tu niekto odborník na to rád sa nechám poučiť
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník