V tom případě se omlouvám za předchozí příspěvek, a nechápu smysl této kamufláže, protože v tom případě by jim stačilo natřít křídla aby ztmavla a na ostatní se mohli vykašlat. Nebo měli piloti nějaké vyjímečné estetické cítění, a kašlali na předpisy.
Ahoj Všem, Je zajímavé jakou diskusi vyvolaly kovové části letounu. Ona jako vždy bude pravda někde mezi. Tak pro upřesnění všem diskutujícím. Nechal jsem upravit barevnou kamufláž v návodu stavebnice a Strohschneiderův letoun bude přesně podle fotografie, stejně jako Gaserův. Tak jeden s krytkami hnědými, druhý stříbrnými. Doufám, že budou všichni spokojeni. K poznámce kašlání na předpisy: Sám Strohschneider byl řekněme privilegovaný, jak jsem citoval byl prvním záložním důstojníkem jmenovaným velitelem Fliku. U jeho Fliku se bojově zkoušely dva prototypy Aviatiku II ( 39.01 a 03), rovněž s testovacími novými kamuflážemi. Noční kamufláže na Oeffagy si rovněž vymyslel on a nikdo mu v tom nebránil. A co se týče předpisů, s těmi si hlavu nelámal, o tom vypovídá i jeho smrt. On létal bez ochranné kukly, pásy nepoužíval atd. Během přistání 21. března strojem zavadil, snad o vrcholky stromů, stroj se převrátil a on vypadl. Dle úmrtní zprávy zemřel na proražení lebky. V dnešní době pravděpodobně přeceňujeme dodržování předpisů.
Péťo, model je velice povedený, avšak stejně jak psal Hellboy, přidal bych více na patině i filtrech, ovšem náš zákazník, náš pán! U svého stroje to jistě napravíš. Překvapila mne následná diskuse o kamufláži, hned jsem o něco chytřejší a jako poctu rodáka - rodákovi, nemůžu tento model doma nemít! Těším se na ústeckou soutěž, až Albatrose uvidím naživo
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!" General G.S.Patton
Tak to o špatně držící barvě samozřejmě může být pravda to je jasné.Ale pak by bylo divné, že by na některých letounech držela a na jiných ne. Prostě je to jedna ze záhad kterou dnes těžko vyřešíme. A v žádném případě jsem moje poznámky nezamýšlel jako nějakou kritiku Vaší práce, naopak jsem rád za každou novinku nebo nový poznatek týkající se tohoto období. Diskusemi o takovýchhle tématech se občas něco nového objeví a to je jen dobře.
Tim to ale nebude. Caput Mortum nebo oxid zeleza,(hneda cervena, ktera byla v tom obdobi s zalibou pouzivana), ma prfektny krycy vlastnosti, malou spotrebu, stalost a na rozdil od suříka nebo miniuma,(oxid olova), neni toxicka, dost casto byla pouzivana jako zakladni antikorozijny podkladovy nater na kov. Proc v nekterych pripadech krytki zustavaji v barve kovu...vazne netusim.
Přílohy
441-141_067190fd3b.gif (2.79 KiB) Zobrazeno 2469 krát
A za mě - krytky sem, krytky tam (dle přání každého soudruha). Ale co kdybyste vydali nějakou limitku ve dvaatřicetině. ( výlisky WNW, cena do 1500,- chichi )
Jinak opakuji že model se mi líbí a hlavně nápad je super
Ještě jednou se vracím k Albatrosu,protože na základě diskuze a nezvratných faktů(díky za ně) jsme zabarvili krytky jak v návodu,tak i model se mě vrátil na stůl ke stejnému procesu.Zároveň jsem trošku přidal zaprášení a zaolejování.
Přílohy
Krytky jsem stříknul tak,aby mírná transparentnost je odlišila od ostatního materiálu.
Pěkný zajímací zbarvení.K.u.K není nikdy dost,líbí se mi vrtule vypadá jako dřevo.Možná,že bych utlumil tu bílou plíseň přefouknout vodovou původním základem,ale možná to dělá fotka.Jinak palec nahoru.
Díky za opravu modelu. Tak dnes jsem přivezl z tiskárny stavební návody, dělám krabičky a vše kompletuji, aby stavebnice byla připravená ke křtu na naší soutěži v sobotu 22.listopadu.