Tak jsem si včera na poště tohohle krasavce vyzvedl a mooooc se mi líbilo, co jsem zřel uvnitř..... Ještě tak nějaký leptík a bude to dokonalý. Milimetry neměřím....
Prosím Vás, narazil som na "novinku"? od Zvezdy, Ju-87G v 1/72 http://www.modelshop.sk/Shop/Goods/junkers-ju-87g-2?goods=31906 a nikde neviem zistiť, čo to je, či je to naozaj novinka, alebo nejaký prebal... Pokiaľ viem, tak použiteľná Šťuka je od Italeri, aj Fujimi. Pekná nová Šťuka, s normálne vyzerajúcim predkom, na rozdiel od Academky, by sa veľmi páčila, možno by sa dali nejako pekne skombinovať...
Tu akademku bych vůbec nezavrhoval. Že má kratší rypák všichni poznají jenom proto, že jim to někdo řekl. Nadstavit chladiče je práce tak na 20 minut a bačkory přibrousíš (nebo si koupíš opravný set). Jinak má podle mě supr zpracování, určitě o 100% lepší než Fujimy. Jsem opravdu zvědavý co v té zvezdě je, ale tak na 90% to vidím na plýtvání energií.
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
Alf, ja ju určite nezavrhujem, aj mne sa veľmi páči (aj keď nesúhlasím s tým predkom, podľa mňa to fakt vidno). Ale zhodou okolností mám doma postavenú Italerku, ešte z dôb mojich modelárskych začiatkov a tá ma predok správnej dĺžky, dokonca aj bačkory sú lepšie tvarované. Pamätám sa, že som na nej predlžoval trup, podľa nejakého výkresu, čo bol vtedy vrchol mojej modelárskej zručnosti. Skôr ma napadlo zošrotovať ten starý model, použiť z neho motorovú časť a prípadne bačkory a dať to na Academku. Ale je mi ľúto to spraviť, predsa len je to asi môj prvý slušne postavený model. Takže ak je Zvezda Italerka, tak ja si ho určite kúpim. Možno by som dokonca zvládol tie diely zreplikovať, to by bolo úplne super...