Jsem uz v hodne pokrocily casti stavby, ale chtel bych si pro sebe shrnout ruzny poznatky a upravy, treba to prijde vhod i nekomu jinymu.
Nejdriv drobnosti. Na sedacku i motor jsem pouzil resiny z Buffala od MPM.
motor byl v realu stejny (Wright Cyclone), u sedacky jsem si nebyl jisty, ale bucket seat jako bucket seat.
Pasy jsou ze stavebnice.
True Details kdyztak prodavaji zvlast resinove bucket seats, jenze jsou odlite uz s ramennimi pasy, a ty F3F nemel.
Jako zalozni variantu nez jsem od A. Riedela ty resiny ziskal (jeste jednou diky!), jsem mel sedacku z Wildcata od Gawy (kde snad kazdy pouzije resinovou prave od TD). Neni tak hezka jako ta resinova, ale furt lepsi nez puvodni z toho F3F - ta je priserna, beztvara a strasne velka a neni sance ji do kokpitu narvat spolu se vsim ostatnim. Snazit se zuzovat bocnice nebo to nejak spasovat, je pokus s nejistym vysledkem, aspon soude podle zkusenosti vetsiny ostatnich lepicu..
Neresil bych sedacku, nemit moznost otevrit kokpit - k tomu pozdeji. Do zavrenyho kokpitu staci jakakoliv.
Jinak ke kokpitu neni moc co dodat.. k zadni prepazce a operce hlavy se vratim pozdeji.
Vsechno jinak primerene pasuje, lepty jsou pekne. Knipl jsem udelal z tycinky, puvodni je jak kandelabr.
Motor jsem jenom odratkoval. Na naboj vrtule jsem podle fotek pridal takovou pulkulatou cepicku s dirkou.
Vrtule je ve stavebnici pekna, jen to chce hodne zacistit a vytmelit hluboky propadliny kolem naboje . Na scalemodels.ru psali, ze je nejlepsi ji "vybrosit v musor", coz mi prijde ponekud prehnany. Na shortrun je vic nez OK.
Dekaly na tribarevny konce vrtule jsem nepouzil, striknul jsem je. Mam podezreni, ze MPM si ulehcilo praci a v dekalech jsou ty konce stejny jako byly u F3F-1. Jsou vetsi, maji jiny tvar a jsou tam 4x, coz dava smysl spis na dvoulistou nez trilistou vrtuli. Vrtulovy listy byly takhle ozdobeny i ze zadni strany, listy zezadu nebyly cerny jak tvrdi navod - aspon podle fotky co mam. Takze bych ten dekal stejne potreboval 6x. Ty loga vyrobce vrtule mely bejt dal od naboje, to jsem zkazil.
Tady puvodni motor ze stavebnice, myslim ze nevypada zle. Jen jsem nahrubo okrajel otrepy a fouknul to zbytkem gunmetalu co jsem mel v pistoli.