Tak jsem to nakonec zakolíkoval. Docela brutální, ale nutný ...... nejdřív jsem to ale musel svírat v prstech maximální silou, snad nekonečnou půl hodinu, než jsem to mohl na okamžit pustit a scvaknout kolíky. Tak 1-2 dny to raději nechám .... uvidíme co lak ....
Rolfi píše:jsem zvědavý, jak dopadne lak pod tím hadrem... Pevné nervy přeju...
Máš pravdu Rolfi, s tím lakem to totiž dopadlo blbě ....... Takže pro ty co ještě nevědí, upínat nalakované díly přes rádoby tkaninovou ochranu ne a ještě 10x NE ! Po dvou dnech tam mám otisk "zubů" od kolíků, dost hluboko, asi durch na barvu a navíc okolo je vylačená struktura látky .... Tomu žádný pasty nepomůžou , takže jdu na broušení pod vodou .... a nebo .... Navíc mě štvou přední (horní) světla, vůbec je nedokážu usadit, vycentrovat, to už fakt předělávám snad 20x .... A nakonec to korunuje zadní díl karoserie. Michal D. už mě varoval že je s napasováním velký problém, ale blíže nespecifikoval. Už vím proč. Bez vypisování to tam prostě vůbec nejde. Teda s půlcentimetrovou spárou jo .... takže teď budu ke všemu řešit tenhle záhadný hlavolam jak to tam narvat .... proč, prooč Tamiya dělá modely s motorem a pak tam nejde dát kryt ? U civilních japonců není jediný problém. Asi fakt jen natrvalo buď zavřený a nebo otevřený. Jaká škoda a to jsem chtěl u druhého udělat motot o kapku lépe .... jak jsi to měl Ty Beaver ? Zavřít zadní "kryt" motoru u GT1 ?
Majkí tak to je hodně na pytel. Tak ať se podaří oprava držím palce. A ty kapoty to s tebou souhlasím to je stejný jak s otvíráním dveří pak to všechno akorát mizerně sedí
...taky se občas bráním ale někdy je to fakt jeden krok vpřed, dva kroky vzad... S tím lakem jsem to tušil, nechtěl jsem machrovat, že se to stane, myslel jsem, že to máš vyzkoušené... a s tou stavbou, tak to chce reklamaci u výrobce.. nejlépe ve přímo ve Stuttgartu...
Njn, znám to - když se daří... Musim říct, že už to je cca rok, kdy jsem měl s nějakym modelem takový problémy, nejhorší pro mě byla Honda RC30, ale bylo to barvama. Každopádně s tim lakem to byla chyby. 2K je jak guma, ale zase když je relativně čerstvej, tak se má tendenci vracet do rovnovážnýho stavu, takže jako před kolíčkovánim, ovšem nebude to nikdy jako před tim.
Jsem narychlo hodil kastli na podvozek a celkem to jde k sobě. Ještě poleštim křídlo, dodam lepty a světla a snad hotovo. Jo ještě interiér stříknu do černa, to jsem neudělal a měl bych - ndošlo mi jak to bude oknama vidět.
jak jsi to měl Ty Beaver ? Zavřít zadní "kryt" motoru u GT1 ?
Postavil jsem s motorem,vyfotil a pak přilepil /viz odkaz v podpisu/Přiznám se,že si už nepamatuji jest-li jsem měl tak velký problém se sestavováním ...
... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...