Aero, ak boli na tom dekli, kryjucom zbranovu sachtu, pouzite rychloskrutky, tak urcite ostavali na tom dekli, kedze boli v tom dekli fixovane jednak svojim tvarom a jednak pruzinkami v jednoznacnej polohe pri zaskrutkovani-pootoceni...
Aero, zalezi na tom, ako boli tie spominane pruzinky "opotrebovane, oslabnute, vymackane", resp. "vyvaklane lozko skrutky priamo v otvore potahu kridla", moznym castym otvaranim zbranovych sachiet! V pripade doplnania nabojovych pasov to plati na 100% ! Skus na to ist s vlastnym citom...
Aero, nasiel som tieto fotky: tato je z knihy V.Romana Aerocobry nad Kubanou Tu na tom kryte nevidno ziadne otvotvory, skor by som povedal, ze tam po obvode opreteho krytu v miestach skrutiek niekde vidno nieco, co ma zhora lesk a zdola tien - to by zodpovedalo skrutkam zasunutym/ponechanym v kryte. Na tomto obrazku je iny kryt, ale skrutky a ich poloha pri vysrobovanom kryte je jasna: Podobne/rovnake by to mohlo byt aj na tom zbranovom kryte. Tu skrutky vidno na malych krytoch na kridle a tiez na krytoch na spodnej strane kridla: a tiez v 2 malych otvoroch nad kridlom, ale nie vo velkom kryte vlavo od hviezdy: Inac, paci sa mi, ze to nie je moc "plesnive". Podla mna sa to takto viac podoba na skutocnoct.
Zdravím. Prišiel som na ďalšiu disproporciu pri kompletáži prednej podvozkovej nohy. Žiaľ až teraz, nakoľko pri začiatočnom porovnaní s výkresmi to na modeli vyzeralo dobre.
Časť vyznačená na obr. šípkou by mala siahať až k prednej podvozkovej nohe, podľa mojich prepočtov ju treba predĺžiť asi na dvojnásobok. Na foto skutočného stroja je to evidentné, výkres teda nebol v tejto časti správny. No a kryt na nohe bude treba trochu tvarovo upraviť, hlavne rozšíriť.
Zdravím po dlhšom čase. Aby sme sa pohli kúsok ďalej, prikladám zopár detailov ... * podvozkové nohy s nalepenou fóliou na hydraulických valcoch a úpravami panelov súvisiacich s prednou podvozkovou nohou, na HP ešte treba doplniť rozvody hydrauliky brzdového systému
disk kôl s použitím kovákov Eduard
mriežky chladičov s pripravenými krytmi doplnenými ovládacími tyčkami - tu som spravil chybu, lebo som našiel lepšie fotky, kde vidno všade len jednu tyčku
home made rozpoznávacie svetlá a farebné obrysové svetlá
zadné obrysové svetlo
dokončené pravé dvere (neodmaskované)
Naposledy upravil aero13 dne 20 kvě 2014, 08:51, celkově upraveno 2
Aero, tie pozicky su ako zive ...ostatne, ako vsetko na Tvojom poslednom progrese! Tu prednu podvoz. nohu trochu vysisujes, dufam, aby az tak "nesvietila"