Sebekritika nee, ale já mám raději nižší tlak, protože při vysokým mám na modelu hned krupici, což je znak vysokýho tlaku a víření vzduchu. Ale je fakt, že záleží na pistoli- Gabbert má rád nízkej tlak a můj novej Adler si libuje při vysokým a tak teď furt laboruju a točím redukčákem, jak divej. Ale myslím, že každej kus modeláře má jinej postup a ten si vybrousil k obrazu svému. Jenom ten materiál k tomu je stejnej.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Není zač Bejonku. Hele Renďáku, jak jsi to myslel s tím, že tvrdidlo vydrží max 3 měsíce a to ještě v temnu ? To platí i pro lahvičku tvrdidla od Zero ? Nebo to vydrží normálně neomezeně ? Vím že s 2K od Zero neděláš, tak kdyby kdokoliv, kdo má zkušenosti věděl pomohlo by mi to.
To Majku neznamená, že když jsem si nekoupil Zerovku, tak to nevim- můj lakýra říkal, že Zero jsou klasický Dupont, co má on, tudíž stejný. Zero jsou všeobecně dost drahý, u lakýry mě to přijde levnějc. Tvrdidlo bys měl mít v temnu, nebo tmavý sklínce. I tak má omezenou životnost. Cca ty 3 měsíce.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE #TeamFoltýn Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
zero su to autolaky. ale nie dupont, ina znacka (davno rozoberane). vseobecne tvrdidlo nema presnu casovu trvanlivost. ak je ferfektne zavrete vydrzi pokojne rok, aj viac. nie neobmedzene, ale dlhsie ako 3mesiace.
No, tak to je podobný, možná to je ještě PPG, nečetl jsem to asi. Ale s tvrdidlem- pečlivě zavírám a skladuju a várku z října mám už ztvrdlou. Lakýra mě na to upozorňoval, ale jak říkám- "jak jsem nakoupil, tak prodávám"
ron píše:....tvrdidlo nema presnu casovu trvanlivost. ak je ferfektne zavrete vydrzi pokojne rok, aj viac. nie neobmedzene, ale dlhsie ako 3mesiace.
Uff, tak aspoň že vydrží cca rok, protože já svůj 2K koupil podobně minulý rok asi v říjnu a použil poprvé teprve teď. Tvrdidlo je teda zatím úplně v pohodě, ale mám ho normálně na poličce na denním světlu, tak ho raději zavřu do černé skříňky a budu muset teda ještě přidat na produkci abych to pak nemusel vyhazovat. Nevíte jestli i teplota nemá vliv na případný ztuhnutí tvrdidla ? Jestli by nebylo ideální jej mít v lednici při 4 stupních aby se trvanlivost prodloužila na maximum ? Taková teplota je o.k. nebo zase chlad taky vadí ?
Ale renďáku já myslel do chladničky, ne do mrazáku, vždyť jsem psal cca 4 stupně. Do -18 bych to nedával. Ale vím jak si to myslel ... Má s tím teda někdo zkušenosti ? Testoval někdo tvrdidlo ve 4 stupních v chladničce ?
Nejdriv jsem zkusil pomer od vyrobce - 5/2,5/1,5. Pistole 0,3 Tamiya HG III, tlak 0,8. Tohle vubec nefunguje - lak se vubec nezaleje. Zvysil jsem tlak skoro na 2 bary, pomer zmenil na /5/2,5/2 a je to lepsi. Mam chut zkusit pomer, co pouziva Renda, ale bojim se toho, co rika Fairfax:-)
Bejonku- však to ozkoušej, to je správnej postup- musíš si to sám najít, jak to tobě vyhovuje- max ti to neztuhne, nebo to ztuhne ještě v bouchačce Néé, kecám. Hele Majklfajrfaxík kecá, zase mu nemůžeš vše věřit, je to kecal z Prodanky To je jen šprým. Ale vidíš- co člověk, to názor