mrdetonator píše:„Raketa odpálena!“
Jinou zajímavou kapitolou „Baltu“ bylo použití raket R-3S na letounech L-39ZA. ....
Martin Janoušek píše:O střelbách R-60 z L-39 na Baltu se píše, dokonce je vzpomínaná "veselá příhoda", kdy rakety díky špatnému seřízení neopustily APU.
Martin Janoušek píše:
Omlouvám se za mystifikaci. Měl jsem na mysli právě tento článek, ale spletl jsem, psal jsem to z hlavy.
Martin Černý 'Černoch' píše:
Martin J. - nějaká fotka na hotovostní L-39ZA s R-60 by byla? Co jsme se doslechl tak napájení R-60 bylo dost náročné na výdrž elektrookruhu a pojistek a i MiGy-21MFN s tím měli problémy. Proto mě podvěšení pod L-39 moc nesedí, ale neříkám že to tak nebylo.
mig66 píše:Jen trochu faktických poznámek.U 1.slp v Č.Budějovicích se protiletadlové rakety vzduch-vzduch na L-39ZA používaly.V příloze foto z pilotního deníku pilota L-39ZA z 1.slp,který v květnu 1988 cvičně /registr/ a v červnu 1988 ostře odpálil po 2 raketách.
PetrK píše:Pokud mě paměť neklame, tak v ČB jsme za mé působnosti (kolem roku 1994) běžně věšeli na výcvik pilotů pod ZAčka registry R-60, UB-16 a cementové pumy. V hotovosti jsme Albíky už neměli vyzbrojené, byly to tzv. "holubice míru", dělaly jen oblety hranic, doprovody a požární hlídky ze vzduchu...Měly jen 150l baky a APU-60 bez raket.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], Kicune, Petr Mikloš II a 13 návštevníků