Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 47 z 82 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod DORIS » 31 pro 2013, 19:23

Další záběry interiéru - hlavní kajuta/jídelna
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 31 pro 2013, 19:25

Zadní kajuta
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cergina » 31 pro 2013, 19:32

Tomuto hovorim interier. Ak sa smiem spytat. Z coho su veci vo vnutri ako napriklad stol,skrina? Vsetko modurit? :celeb: stastny a novy rok
samozrejme :-)
člen štetičkové galaxie č.46

USS Bonhomme Richard VIDEO
USS Bonhomme Richard sekcia USS Bon Homme Richard 1/132
cergina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 31 pro 2013, 19:41

Děkuji za uznání! :flower:
Nábytek je převážně z papíru/kartonu a některé jeho části z ořechového dřeva (nohy židliček nebo stolu). Ozdobná skříňka je komplet z papíru polepeného fóliemi. Povrchovou úpravu - imitaci dřeva - dělám právě polepem z fólií, tento materiál pokrývá téměř celý model.

Také přeji šťastný a úspěšný Nový rok! ;-I :celeb:

EDIT: Zde je ještě několik fotek, které dnes pořídil manžel kvalitním foťákem, mám několik stovek záběrů interiéru a různých pohledů na RC, nicméně vybrala jsem tyto:
DSC_0082.jpg
DSC_0097.jpg
DSC_0085.jpg
DSC_0103.jpg
DSC_0106.jpg
DSC_0105.jpg
DSC_0131.jpg
DSC_0134.jpg
DSC_0077.jpg
DSC_0142.jpg

Nyní už připravuji nosnou konstrukci pro položení stropu a následně i paluby nad zadní kaujtou. Někteří lidé na MSW mne přesvědčují, že by byla škoda to zakrýt palubou a píší mi různé náměty - abych udělala palubu odnímatelnou nebo prosklenou. Technologicky by to bylo možné pouze u střechy hlavní kajuty/jídelny, ale nedokáži se rozhodnout, co zvolit a zda vůbec má smysl do takové úpravy jít. Odnímatelná střecha by vzhledově nenarušila model a bylo by krásně vidět úplně všechno, co je uvnitř. Nevýhodou by byl prach, který by se dovnitř dostával během práce (model budu stavět ještě asi rok), a navíc přes netěsnosti nepřilepené střechy by bylo asi vidět pronikající světlo. Ta druhá varianta - udělat část střechy/paluby prosklenou - by tyhle nevýhody neměla, jenže by to byl vlastně nesmysl, protože na skutečné RC nic takového nebylo a navíc by pohled dovnitř nebyl ani tak příliš dokonalý. :-k
A nebo se budu dál držet původního plánu a palubu nalepím na konstrukci bez úprav s tím, že pohled dovnitř bude možný pouze přes okna.
Těžko se rozhodnout.... :?:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 01 led 2014, 20:01

Aktuální stav zadní kajuty - podpěrná konstrukce stropu je odlišná od rozvržení trámů na skutečné lodi. Do vzniklého roštu postupně vlepím ozdobné kazety, které budou korespondovat s vybavením a designem kajut. :idea:

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marsalv » 01 led 2014, 21:51

Neskutečně nádherný!!! [-o<
Přeju hodně štěstí a zdraví do roku 2014 :celeb:
marsalv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cergina » 01 led 2014, 23:14

Ja by som suhlasil s takym stvorcom, ktory sa da vybrat ako poklop :-)
člen štetičkové galaxie č.46

USS Bonhomme Richard VIDEO
USS Bonhomme Richard sekcia USS Bon Homme Richard 1/132
cergina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 02 led 2014, 00:16

Nádhera! =D> =D> =D>
Já bych asi kajuty zavřel úplně, prosklený by působilo nepřirozeně, a když koukám na můj hotový model RC, hodně špatně by se přes všechny ty lana nějaký velký poklop dostával ven. Přes okýnka bude do interiéru vidět, zvlášť když je osvětlený....samozřejmě že ale vše závisí na Tvém vkusu.
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marmot » 02 led 2014, 12:37

Ahoj Doris,

špičková práce! ;-I Tvoji práci sleduji s velkým zájmem!! Neskutečná krása! Prohlížel jsem fotky interiéru kajut a při pohledu na okna do jídelny mě napadá, jestli by nestálo za úvahu udělat nějaké záclony/závěsy (samozřejmě je nezatahuj, ať při dokončení interiér vynikne). Přecijen bych jako důstojník nestál o to, aby mi posádka při večeři čuměla do talíře. Je to jen taková drobnost, ale nedalo mi to neozvat se, když vím, jak ráda děláš věci do detailu :D

Ať se dílo daří!
marmot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 led 2014, 16:43

Ahojte přátelé, velice Vám všem děkuji za komentáře a také náměty, moc si toho vážím! [-o< [-o<
Také Vám dodatečně přeji všechno nejlepší v novém roce, ať se Vám daří!

Zkoumala jsem možnosti, co bude nejlepší udělat s tou střechou a musím souhlasit s ELKANEM - čirý překryv paluby by vypadal divně a demontování většího poklopu nebo dokonce celé stechy přes takeláž by bylo značně komplikované. Menší výřez by byl praktičtější, ale zase by dovnitř bylo vidět jen omezeně. Tudíž přistoupím na pevné nalepení paluby/střechy, ovšem díky tomu se mohu vydovádět na propracovanosti stropů, kde udělám i plastickou výzdobu. Přes okna osvětlené kajuty to bude dobře viditelné. :idea:

marmot píše:Ahoj Doris,

špičková práce! ;-I Tvoji práci sleduji s velkým zájmem!! Neskutečná krása! Prohlížel jsem fotky interiéru kajut a při pohledu na okna do jídelny mě napadá, jestli by nestálo za úvahu udělat nějaké záclony/závěsy (samozřejmě je nezatahuj, ať při dokončení interiér vynikne). Přecijen bych jako důstojník nestál o to, aby mi posádka při večeři čuměla do talíře. Je to jen taková drobnost, ale nedalo mi to neozvat se, když vím, jak ráda děláš věci do detailu :D

Ať se dílo daří!

Ahojky a díky za zajímavý námět! Vidíš, závěsy jsem zcela opomenula, moje chyba ](*,) a máš recht - být by tam měly. Předpokládám, že by se to týkalo oken v čelní stěně. No udělat by to možná ještě šlo, ovšem trochu mi tam překážejí ty plastické ozdoby mezi okny - nevím, zda se mi ještě podaří je bezpečně sundat. :-k Už mám nalepenou podpěrnou konstrukci stropu i v této kajutě a tím pádem se mi výrazně zmenšil "manévrovací" prostor. Když to půjde, závěsy doplním, myslím, že by vypadaly efektně.

Zde jsou aktuální fotky RC, přikládám i ukázku lišt, které po sestavení tvoří 1mm široké drážky pro jednoduché vsazení kazetových výplní stropu.

002.jpg
003.jpg
009.jpg
012.jpg

EDIT
Zde je už hlavní kajuta zakrytá - obvodová část stropních kazet bude se světlého dřeva, ta velká uprostřed získá jemnou decentní výzdobu a zároveň do ní vsadím obě LEDky, které budou směřovat dozadu na přepážku se sochami.

016.jpg
018.jpg
026.jpg
027.jpg
029.jpg

BTW, na čelní přepážce jsem dnes poupravila červený nátěr, který místy přesáhl na zlatou výzdobu. Bude to samozřejmě opraveno. :)
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BestDrifter » 03 led 2014, 08:34

Ahoj Doris,
je příjemné vidět jak Tě modelařina zase baví. Žasnu nad Tvým pracovním tempem a přitom vše máš do detailu propracované a nádherné. Myslím žes to vzala za správný konec a stavíš hlavně podle sebe a pro radost. Je to na Tvé práci znát. Dovolil bych si tvrdit že tohle bude Tvůj nejlepší model až ho dokončíš.

Ať se daří šikulko!
Pavel
BestDrifter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Paryzek » 03 led 2014, 18:16

Prostě nádhera.
dovolte ještě jeden názor k tý odnímatelný palubě: před nedávnem jsem to také navrhoval. Ale vzhledem k tomu, že je to papír (i když o kvalitě a pevnosti provedení nepochybuju) asi by to bylo opravdu zbytečně komplikované.Ostatně, existuje k tomu kupa fotodokumentace.Fotka sice není to samé jako pohled na skutečnou věc, ale myslím, že při zvoleneém měřítku do toho bude dost slušně vidět okny.Takže za mě bych to asi opravdu neřešil.Možná by nebylo od věci než to definitivně zavřeš (pokud se tak již nestalo) to párkrát oběhnout ještě s kamerou :foto:
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
J.Cimrman
. . . já se s tím nějak poperu . . .
Paryzek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 03 led 2014, 20:31

Ahojte přátelé,
moc Vám děkuji za komentáře! [-o<
BestDrifter píše:....Dovolil bych si tvrdit že tohle bude Tvůj nejlepší model až ho dokončíš.
Pavel

Vždy se snažím dělat svou práci, jak nejlíp to umím. Při každém modelu se člověk posune o kus dál a může zúročit vše, co se dosud naučil. Uvidíme, jak bude RC vypadat zhruba za rok, až s ní budu finišovat. :)

Paryzek píše:...dovolte ještě jeden názor k tý odnímatelný palubě: před nedávnem jsem to také navrhoval. Ale vzhledem k tomu, že je to papír (i když o kvalitě a pevnosti provedení nepochybuju) asi by to bylo opravdu zbytečně komplikované.Ostatně, existuje k tomu kupa fotodokumentace.Fotka sice není to samé jako pohled na skutečnou věc, ale myslím, že při zvoleneém měřítku do toho bude dost slušně vidět okny.Takže za mě bych to asi opravdu neřešil.Možná by nebylo od věci než to definitivně zavřeš (pokud se tak již nestalo) to párkrát oběhnout ještě s kamerou :foto:

To je taky fakt, papír má své a jeho pevnostní možnosti jsou podmíněné podlepováním a výztuhami. Takže odnímatelná nebo odklápěcí střecha by přinesla spíš problémy (a to nepočítám pronikání prachu do interiéru a překážející lanoví....). Věřím, že jsem se rozhodla dobře. Stropy jsou již pevně vlepené a zadní paluba taktéž. S tím videem mne to také napadlo, manžel však preferoval fotky, tak jsem to nechala na něm - je to jeho záliba. Přesto však chystám prezentaci, kde z těch fotek udělám video a mohlo by to vypadat efektně.

Vymodelovala jsem ještě pár decentních ozdob pro střešní panely a vše uzavřela.
Zadní kajuta:

Jídelna/hlavní kajuta:

Vlepování paluby - není nad osvědčené "profi náčiní".... :D

Dokončené stropy

Zdobené kazety:
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 04 led 2014, 08:49

Nádhera [-o< [-o< [-o<
Člověk má chuť nechat se zmenčit a projít se po kajutách. :D Jen škoda že to nejde :(
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MAT » 04 led 2014, 10:02

Doris, Doris - už to ani nekomentuju - prostě mi hlava nebere, že je v téhle velikosti možný něco tak precizního vytvořit. A to si o sobě myslím, že jsem dost šikovnej !!
/ale pokud ano, tak asi na jiný věci :grin: :grin: /
MAT

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 47 z 82 • 1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno