Mám takové malé dilema ohledně T-90 co dát do výzbroje, chtěl jsem si zjistit jaký kulomet má ve výzbroji T-90 a trochu se v tom ztrácím na netu nabízejí Kord 12,7mm na wikipedii je psáno, že ve výzbroji má NSVT 12,7mm a podle fotek mi to přijde taky jako druhý zmiňovaný.A když už jsem v tom tak jaký je rozdíl mezi DSKH 12,7mm a DSK-m 12,7mm?
Pri T-90 sa používal aj NSVT (protilietadlový komplet UTES) ale aj Kord. Prvé verzie T-90 (T-90 model 1992, s liatou vežou) mali všetky guľomet NSVT. Novšie výrobné série T-90 (po roku 1998) majú už guľomet Kord.
V pohode, rád .....najlepšie si pri stavbe nájsť fotku konkrétneho stroja, to je istota. Ono totiž i v rámci sérií T-90 po roku 1998 sa dajú nájsť stroje odlievanými vežami....jedná sa hlavne o veliteľské tanky T-90K a prvé exportné T-90S pre Indiu. Veže pochádzali ešte zo skladových zásob z čias bývalého režimu. Preto sa môžeš stretnúť s T-90, kotrá už má PL guľomet Kord a novší typ pásov, avšak ešte liatu vežu.
TO MÁŠ PRAVDU, ŽE NEJLEPŠÍ JE DĚLAT PODLE PŘEDLOHY, HODNĚ FOTEK JSEM PROHLÍŽEL A POPRAVDĚ JSEM Z TOHO NEBYL MOUDRÝ PROTO JSEM SE RADŠI ZEPTAL ABYCH NEUDĚLAL NĚJAKOU KONINU, ONI TY ULOMETY TAKY ZROVNA NEJSOU ZA DARMO A KOUPIT NĚCO CO MI PAK BUDE LEŽET VE SKŘÍNI TO MI PŘIPADLO ZBYTEČNÉ.Je pravda že tank je šeště v krabičce ale už postupně dokupuji doplňky.Pásy od Friulu jsou doma ted od Avangeru lepty, hlavěň no a ten kulomet a pak to asi začne......