Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

OT-64 SKOT - ČSLA 1:72

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 240 • Stránka 9 z 16 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16
  • Odpovědět s citací

Re: OT-64 SKOT - AČR (IFOR) 1:72

Příspěvekod BraňoHerain » 29 zář 2013, 08:43

Pán Antalík,ja si vás vážim,viete toho dosť,ale tento komentár ste si mohli odpustiť.Teraz ma napadá len jedno:zoberte nástroje,plastové doštičky a ukážte nám,že to viete lepšie a perfektnejšie.Veľmi rád sa na to pozriem...
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 29 zář 2013, 10:53

Braňo píše:Pán Antalík,ja si vás vážim,viete toho dosť,ale tento komentár ste si mohli odpustiť.Teraz ma napadá len jedno:zoberte nástroje,plastové doštičky a ukážte nám,že to viete lepšie a perfektnejšie.Veľmi rád sa na to pozriem...

absolútny súhlas, všetko sa dá napísať a pripomienkovat, no zvolený štýl pána kantu ma zarazil...

hoeny, odvadzas záslužnú robotu, po debate s Branom v Martine som sa dopočul, že odliatky budú k dispozícii, takže si ich určite kúpim. Držím prsty do zdarneho finišu.
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 29 zář 2013, 10:58

KANTA1955 píše:Tak nech sa na mňa nikto nehnevá, ale tento model SKOT-a, to je jeden BLVANEC a urážka tohoto OT. Korba, hlavne spodok, nemá správne proporcie a detaily, a teraz navyše to zavesenie polonáprav, otrasne veľké fugy medzi kolesami a podbehmi, no fúúj. Môžete sa rozčuľovať koľko chcete, ale to, čo tu ten človek predvádza je proste HNUS !!!.
A teraz ma môžete aj zabiť.

:) :) Nevím kdo Vás nas..al nebo Vám ublížil ale takhle si tu vylejvat zlost je asi dost nedůstojné i Vás .. a jak píše Braňo .. zvládl by jste to lépe??? A co se týče poznámky ?? A teraz ma možete aj zabit ,, asi máte kliku že to nejde po internetu .. někdo by se toho mohl chytit.. S Úctou I Vaší práci nunymaster :) [-o< [-o<
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 29 zář 2013, 15:21

V práci jsem se naučil jedno, a to, že lidé jsou bohužel hloupí a že v dnešní době nemají úctu před ničím a nikým……

Upřímně se musím smát tomu, jak někdo nedokáže pochopit to, že model není hotový, že je jen naaranžovaný, aby bylo z fotek vidět, jak asi bude model vypadat …..K mému provedení spodku korby jsem se vyjadřoval již předtím…..Takže to ještě jednou zopakuji – není to hotové, není to slepené, toto není finální provedení !!!!!!!

Za ty roky co sleduju MF a Smallscaleafv, nikdo neprezentoval stavbu SKOTa v měřítku 1:72 ve verzích, které plně odpovídají ČSLA či AČR….Byla to vždy jen stavba modelů od Arma, které je rozměrově dost mimo, a ve verzích, které odpovídají spíše polskému provedení SKOTa……V průběhu této stavby, kterou sleduje přibližně 400 lidí, se pár lidí ozvalo s kritikou, s nápady....Ti, kdo k tomuto tématu přispěli konstruktivními podněty, které modelu ve výsledku pomohly, těch, kteří něčemu rozumí, těch si velice vážím…… Od toho diskuze a téma rozestavěno koneckonců je….

Polotovar mého nedokonalého díla jsem předal Honzovi Pavlíkovi, který zařídí přípravu odlitků, do zimy by to mohlo být připravené…. Takže jestli pak někdo bude mít o tento strašný model, který si musí dofinišovat sám, zájem (dvě verze provedení), není problém ….

Budu jen rád, když přijde někdo další a postaví mnohem lepšího SKOTa …, někdo holt staví a někdo o tom umí akorát tak kecat ………..Honza
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Krab » 29 zář 2013, 16:36

1.) hoeny se rozhodnul jak se rozhodnul
2.) Karlova reakce vychází z toho, co jsem se snažil celé roky dělat i já. A to je, že MODEL JE ZMENŠENÁ KOPIE ORIGINÁLU.
Což hoeny neudělal. Horní část OT krása, spodek .....
Věčná škoda. Já mám svůj model jako kusovku. Hoeny se to rozhodnul udělat tak, aby se to dalo odlít. Kdyby ten spodek dotáhl do konce, mohl být na světě nepřekonatelný SKOT ve dvaasedmě. Tak dlouho ho nikdo pořádně neudělal a teď je zahozena další šance. Stačilo ještě měsíc či dva vydržet a dát si tu práci. A že to kluk šikovný umí je vidět na tom co udělal na té horní části. Nedivím se Karlovu zoufalému výkřiku, holt každý reagujeme jinak.
Carpe diem
HKPM Prostějov
Krab

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 29 zář 2013, 21:20

Jen k tomu odlévání,ten SKOT je na to vděčný a úplně předurčený typ,korba by šla krásně rozpůlit na horní a dolní díl,úplně si o to prosí.K tomu podvozku,obě přední a zadní nápravy by šly krásně v tom měřítku odlít,diferáky,kardany a ten zbytek vždy v jednom kusu.Bylo by to lehky,nebylo by to těžítko a někdo by si to mohl třeba i otevřít,takž ono jde přemýšlet i tak a není to zase o moc práce navíc,dělal jsem to,takže vím o čem je řeč.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 29 zář 2013, 21:28

Jo...já zájem mít budu! I když je to hnus teda, zlatý Armo jako voe...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 29 zář 2013, 21:41

hoenny píše:Polotovar mého nedokonalého díla jsem předal Honzovi Pavlíkovi, který zařídí přípravu odlitků, do zimy by to mohlo být připravené…. Takže jestli pak někdo bude mít o tento strašný model, který si musí dofinišovat sám, zájem (dvě verze provedení), není problém ….

V sobotu jsem si ho na E-day u Honzy Pavlíka prohlížel. Nádherná práce před kterou hluboce smekám [-o< . Pár si jich určitě pořídím :P
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 30 zář 2013, 08:45

Pánové, myslím, že všichni, kteří do tohohle tématu přispíváme jsme dospělí, vzdělaní a nějakým způsobem zapletení do modelařiny a vojenské techniky. Máme tento koníček jako relax a slouží nám pro odreagování od běžného života a jako způsob úniku od stresu všedních dnů.
Jsme svým způsobem trochu praštění a snažíme se každý podle svých možností a schopností ztvárnit něco co by připomínalo model techniky... v tomto případě OT 64.

Nechci se tady nějak moc rozepisovat,ale takováto reakce co předvedl Karel Antalík sem rozhodně nepatří. Odporuje nejen morálnímu kodexu Modelfóra, tak i pravidlům normálního slušného chování mezi inteligentními lidmi.

Tolik opovržení a smetení desítek hodin dobré práce a snažení v jednom příspěvku jen proto, že si kolega, který staví tento model dovolil zjednodušit podvozek na SVÉM modelu ....,přestože na každé straně na tuto skutečnost upozorňuje.

Základem všeho je slušné chování a na takovéhle výlevy tu není myslím nikdo zvědavý.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mgr. Petr Dušek » 30 zář 2013, 11:11

Souhlasím s tebou Honzo. Kdo někdy zkusil díly modelu z desek a plastových profilů vysochat, kdo si dokáže uvědomit, promyslet co se dá a a už nedá odlít a pak to podle toho udělat, kdo se pokusil nějaký master pro nás modeláře vytvořit, za cenu mnoha desítek hodin práce, by měl být modelářskou veřejností píše ceněn a chválen.
Doporučuju navštívit http://www.network54.com/Forum/47210/ : zde se modeláři chválí i za leckdy méně podařené modely. Je to o anglické zdvořilosti, slušnosti, povzbuzení, přátelských vztazích. V tom bude mezi nimi a některými námi ten zásadní rozdíl. Modelařina by měla dělat modelářům i divákům radost, tak proč takhle prudit pane Antalík?
Dušín
občasný mástrař
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím.
Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Mgr. Petr Dušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hoenny » 30 zář 2013, 11:45

Kolegové díky za zastání....Mým úmyslem bylo prvotně postavit si SKOT-a jen a jen pro sebe, pak mě Honza Pavlík poprosil, jestli by se to nedalo zaformovat, aby měl taky tento model k dispozici....Nic víc, nic míň... Nesnažím se nahradit profesionály, ale stavím si jen tak pro radost, pro sebe a když mě někdo slušně požádá, rád pomůžu.....

Komentář jakéhosi naštvaného teoretika ze Slovenska mě fakt nemůže ublížit.... 8-8 Budu dodělávat BVP-2, plánuju T-72M4, Pandur II 8x8, Landrover Kajman a Kovboj, Toyota Hilux - vše AČR, v hlavě už to mám, tak postupně. Já tyhle vozítka v 1:72 mít budu :D .............Honza
Naposledy upravil hoenny dne 30 zář 2013, 12:34, celkově upraveno 1
Don´t give up, hold on tight!... Hoenny´s way
hoenny

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mgr. Petr Dušek » 30 zář 2013, 11:49

Držím palce.
Ať ti to staví.
Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím.
Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Mgr. Petr Dušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hrdla » 30 zář 2013, 18:01

I když mám doma dvě vytuněné (nepostavené) stavebnice od Arma, tak pokud bude tohle OTéčko k dispozici, tak si další dvě koupím. Prostě se mi líbí a obdivuju, co jsi dokázal.
Líbí se mi filozofie, kterou začal Honza u V3Sek: To podstatné, co 99% z nás nikdy neudělá tam je a zbytek si každý dodělá (stejně by to u "normální" stavebnice nahrazoval). Pokud jde o max. shodu se vzorem, kterou mimochodem na modelech vždy obdivuji a závidím všem, kteří to zvládnou, tak nikomu se nebrání, aby se s tímto velmi slušným základem vyblbnul do bezvědomí, záleží na přístupu každého.
.
hrdla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 30 zář 2013, 18:17

Jako jednu z mála 1:72 staveb tady sleduju a držím palce i k těm ostatním typům! Bude to pěkná fuška...
Za mě jednoznačně =D> A těším se na finiš.
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod charlie 70 » 30 zář 2013, 22:35

Já tohle měřítko nestavím a modernu už vůbec ne ,ale tvojí stavbu sleduju pečlivě.....moc se mi líbí =D>
hotovo: JagdTiger henschel Dragon 1/35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=68686
hotovo: Panther g Dragon 1:35 Pz.Div. Muncheberg 1945 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=79967
hotovo : Mekava IV LIC 1:35 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=113630
hotovo : m 706 Hobby Boss 1:35 viewtopic.php?f=7&t=130208
charlie 70

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 240 • Stránka 9 z 16 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16

Zpět na Rozestavěno