Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2013
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Přehled soutěží pro rok 2013
Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 10 z 19 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: E-Day 2013 a MR ČR v plastikovém modelářství 2013

Příspěvekod Pavel Klouček » 30 zář 2013, 14:29

To ron a Martin Černý: ron zaslechl asi části jednání sportovního komisaře Ládi Hladíka s rozhodčími dané kategorie. Laďa poctivě prošel všechny kategorie a případné disproporce si nechával vysvětlit a v pár případech byly provedeny korekce na jeho popud, k čemuž je zcela kompetentní a k tomu zvolenou dozírající figurou. A jen pro zajímavost, co vím, řešené případy se týkaly modelů v hloubi startovního pole, takže to fakt žádná "místa v autobuse" nemohlo ovlivnit ani omylem.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vslunicko » 30 zář 2013, 14:38

Mě třeba žádný drb neodradí naopak bodovačky vyhledávat nepřestanu.Stále si myslým,že v bodovačce se většinou! ukáže ta pravá kvalita oproti v soutěžích líbí nelíbí je to spíše o zaměření rozhodčího a ten pak přikládá větší váhu tomu svému zaměření,samozřejmě jsou hodně kvalitní soutěže líbí-nelíbí na které jezdím rád a pravidelně(Prosek -systém hodnocení nemá daleko k hodnotě bodovačky).Pro mne hodně kvalitní bodovačka je Jihlava,Kopřivnice(ikdyž je trochu zruky),e day a škoda,že kluci z Rokycan to už nedělají-takhle bodvačka byla nej.
Celkově se mi letošní e day líbyl a jsem spokojen a budu se snažit vždy dodat aspoň jeden model do masters.
vslunicko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 zář 2013, 14:52

Jo, bodovačky bych nezatracoval, náš klub ji má taky a vlastně já osobně soutěžím skoro jen na bodovačkách- mimo pár vyjímek. Je tam zaručen v rámci možností spravedlivější přístup- proto je tam taky víc rozhodčích, kteří mají svůj názor a vidí to svým pohledem a dle toho rozdělují body. Mnoho let jsem bodoval též na E-Day, takže toto mohu s klidným srdcem tvrdit. Systém líbí- nelíbí není moc objektivní.
Ale celkově není E-Day v dnešní době moc povedená akce. Myslím, že mnoho lidí zná Modelbrno a může objektivně zhodnotit- jak organizačně, tak společensky. Dle mne nej soutěž v dalekém okolí. Teda s Mošonem.
Ale jinak souhlasím s názorem Jendy( Vrugeova), taky můj případ.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 30 zář 2013, 17:35

... za mne velké poděkování pořadatelům. Fronty jsem minul, i slevová akce v OC byla využita . Ale můj názor je, že by akci prospěla jednodennost s protažením do večera pro ty, jenž by chtěli . Ta neděle je bariera pro vystavující a myslim, že i pro prodejce to nic moc nepřináší . Už to zde zaznělo několikráte. Brno a Mošoň mají navrch díky prostředí, tento underground mi na MČR už přestává sedět a vždy to bude linitující . Přestože pro nalákání vystavujících udělal Eduard maximum ...
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 30 zář 2013, 17:54

Osobně mě množství vystavovaných modelů zklamalo. Vina je z velké části na nás, modelářích, že nic nepřivezeme, ale jen odvážíme. každý má pro to své důvody, se kterými souhlasím nebo je respektuji. Z vystavovaných kousků mě nejvíce zaujaly MiG-15bis, MiG-15UTi, Jak-23 či Il-10 na stánku HKPM Prostějov. Ze soutěžních asi MiG-3 v 1/48. Všeobecně úroveň modelů na stolech byla velice dobrá. Za což vystavovatelům a soutěžícím děkuji. Frontu jsem si vystál i s nechtěným vyslechnutým hovorem od dvou Black Pantherů. :) Byl jsem blízko. ;)

Den na E-Day se mi líbil a pokud bude příležitost, rád přijedu zase.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Pospíšil » 30 zář 2013, 18:13

Zase jsem chvíli zpracovával pořízené obrázky. Dosud všechny hotové naleznete na našem klubovém webu. Postupně budou další přibývat. Milan
http://old-eagles.webgarden.cz/rubriky/ ... 2013-e-day
KPM Medvědi
Stáří, ne podzim života, ale jaro smrti.[img]https://
Milan Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 30 zář 2013, 18:27

Díky za fotky Milane. Konečně někdo zase přihodil fotky, jinak jen čtu, jak je ten E-Day strašný a co všechno je špatně. Za mě velký dík pořadatelům. [-o< [-o< [-o<
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 zář 2013, 18:54

Milane, díky za fotky. Jen mi to zkazila reklama na vašich stránkách ze seznamu (za kterou pochopitelně nemůžete, skáče to tam nějak samo náhodně) - "zjistěte, kdy zemřete". Říkal jsem si, jaké to sofistkované humory používáte.... :D
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod znena » 30 zář 2013, 21:11

Soutěž se líbila, strávil jsem zde sobotu i neděli, ale stačil by jeden den, nesoutěží tu jen Pražáci a pro dost z nás mimopražských, je to dost ruky. Jako soutěžícímu mi nezbylo nic jiného, než obětovat a prožít i krásnou slunečnou neděli v podzemí. Jestli bylo modelů míň než vloni nevím, nepočítal jsem je, ale je mi jasné, že, pokud bych prohlížel jednotlivé modeli dost podrobně, tak je víkend sakramentsky krátký. Tak nevim, proč si někteří stěžujou na malý počet.
Díky pořadatelům za příjemnou akci, jen ty kouřové efekty u lodí do budoucna by chtělo zrušit.

Ps: A proč vlastně Eduard prodával týden prošlé pivo?
znena

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vlastabárta » 01 říj 2013, 07:50

ron píše:ja tych ludi vobec nepoznam! ani jedneho.
mna nezaujima robit zlu krv, nemuselo by ma to ani zaujimat - nikdy som v ziadnej bodovacke nebol a ani nebudem, ale toto proste nie je koser. najma v zmysle, ze sa vela riesilo objektivne bodovanie, a ono je to nakoniec zase len tak akoze.
a nie je to ani drb. drb je to vtedy, ked to nie je pravda, alebo aspon nie je dokaz...

Ahoj, píšeš, že nechceš dělat zlou krev, ale tímhle tvrzením na ni zaséváš.. To o čem tady píšeš je pravda jen v tom že jsme si s Láďou Hladíkem který byl sportovní komisař prošli některá bodování, je to zcela běžná praxe a oba to každý rok děláme právě pro objektivitu bodování. Pro klid tvůj i ostatních, komisař má povinnost si všechna bodování projít, než se vyhlásí.
I letos se diskutovalo o několika modelech, žádný nebyl na prvních místech to ani zdaleka, tedy rozhodně nešlo někomu pomoci k "autobusu do Telfordu" jak jsi napsal .
Ale konkrétně, model č.668, kde se soutěžícímu zdálo, že dostal málo bodů vzhledem k tomu, že téměř celý stavěl jako scratch, pokud pominu to, že ke složitosti stavby modelu se nepřihlíží a rozhodující je výsledek modelářova snažení, nebylo na tomto modelu moc co řešit.
E day 1a.jpg
E day 1.jpg

Dalším modelem, který se řešil, tentokrát z našeho popudu, protože autor modelu je dobrý modelář a většinou je mezi oceněnými, zajímalo nás proč tomu tak není i letos, model č.769 a ani zde jsme neshledali nějakého pochybení, které by vedlo k poškození soutěžícího, posuď sám
E day 2.jpg
E day 2a.jpg
,

Třetím modelem. kterým jsme se zabývali byl tento Thunderbolt, model č.222 a skutečně nevím co bych k tomu ještě dodal
E day 3a.jpg
E day 3.jpg

No a poslední model, který se řešil byl model č.200, toto byl sice model prvních míst, ale i tady jsme nenašli nic co by soutěžícího rozhodujícím způsobem poškozovalo, tady se sice z tvého pohledu "jednalo o bus", ale skutečnost je taková jakou vidíš na fotkách, rozhodující položkou byly podvozky a jejich bodové ohodnocení, jistě uznáš, že srovnávat bačkory Fokkeru s podvozkem F 104 je dost problematické a pokud jsou oba tak dobří jako bezesporu jsou, rozhodují právě takové maličkosti, no, maličkosti :-k
E day 4.jpg
E day 4a.jpg
E day 4C.jpg
E day 4B.jpg

Všeobecně k pravidlům, dost lidí stále nechápe s jakým modelem jít na bodovačku, protože to je totiž to prvotní a zásadní rozhodnutí, vzít si do ruky pravidla a na chystaném modelu si projít všechny kolonky hodnocení a sám nebo s kamarádem, který už ví a zažil, si odpovědět na otázku: JSEM SCHOPEN S TÍMTO MODELEM DLE PRAVIDEL ZÍSKAT BODY VE VŠECH KOLONKÁCH ??? Protože ono prostě nestačí vzít model z vitríny a dát ho do bodovačky. Model č.668 je toho příkladem, už vložením do soutěže předem zaručena ztráta bodů za neexistující prostory posádky a tak bych mohl pokračovat.
Chce to opravdu dát si ten čas a pravidla si přečíst a nastudovat, třeba jen neexistence toho základního co by u modelu mělo být a tím je stavební návod u stavebnice a u scratch modelu výkres z kterého se vycházelo, bere soutěžícím za jejich vlastního přičinění body...

Doufám, že jsem ti snad vysvětlil tvé pochyby a pokud máš zájem, rád ti zprostředkuji účast na školení rozhodčích a následně možnost soudcování na nějaké z našich bodovaček :D

Letošní Eday je za námi a nemyslím si, že byl tak hrozný a nevstřícný jak zde mnozí píší, je to o tom co je jejich prioritou, jestli je to v sobotu kouknout na modely a v neděli být doma na gauči u TV, nebo rýt zahrádku tak to je jejich věc, ale kvůli tomu asi soutěž měnit nebudeme, navíc si je třeba uvědomit, že jsou to akce především pro diváky a teď nemyslím jen Eday, prostě potřebujeme novou krev a členy, protože jinak tohle hobby zajde s námi. Takže děkuji všem co to chápou a za rok vás určitě znovu rádi uvidíme
:uff:

Závěrem ještě malá prosba, kdo máte postavený L29 Delfín 1/72 a mohli byste ho zapůjčit ozvěte se mi na mail vlastabart=seznam.cz, A nebojte se, nezáleží na jeho kvalitě, bral bych i model postavený už z doby kdy vyšel, nebo třeba jen bez doplňků, s chybějícími díly, nenatřený, zaprášený jde s píše o takovou časovou retrospektivu, přístupu k modelaření a ochotu model upravit, doplnit ho detaily, lepty, resiny atd.
vlastabárta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Chmelař » 01 říj 2013, 08:53

Výše uvedené řádky jsou důkazem toho, že vyslovit nařčení trvá vždy cca 10 vteřin a vyvrátit jej 10 a více hodin. Druhá strana má ale vždy podstatně více práce. Jinak soutěž bych hodnotil vcelku kladně. Spousta dobrých kamarádů, prodejců, modelu také a bylo se na co dívat. E-DAY má své kouzlo a jak to bude vypadat na výstavní ploše a jejich přilehlých prostorech již vím ve čtvrtek večer, či chceme-li počátkem září, takže nemám být čím překvapen, ani zklamán. Zkrátka akce, kterou mám každý rok v kalendáři a stejně tomu bude i rok následující. V závěru se po předchozích příspěvcích vyjádřím jako podivín, ale také sem vozím každoročně modely plánuji to učinit i příštím rokem. Pořadatelům přeji hodně zdaru do dalšího ročníku.

S pozdravem Aleš Chmelař
Více na :
http://www.chmelar-diorama.cz
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 01 říj 2013, 09:02

len aby bolo jasne, za mna - nenapisal som, ze cele je to o tom, aby sa niekto dostal do autobusu na ukor niekoho ineho. autobus spominam preto, lebo to vyzera, ze do bodovacky sa uz hadam chodi len kvoli nemu. pomaly uz nikto normalny o tuto cast eday nema zaujem. je to vidno na pocte modelov a aj na ich kvalite.

a cele je to myslene tak, ze som predpokladal (tak by to malo byt), ze sa oboduje vsetko podla pravidiel bodovacky a nakoniec sa body scitaju. poradie modelov davaju body, nic ine. takze urobit poradie podla bodov a potom ho upravovat podla paci-nepaci je vcelku proti myslienke jasnej bodovacky nie? riesit, kde najst priestor na upravu bodov smerom hore, alebo dole... :-k
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 01 říj 2013, 09:09

Pobyl jsem letos od půl 9 do oběda (v sobotu). Počet modelu se mi subjektivně zdál menší (myslím nesoutěžní výstavky). Úroveň modelů byla dobrá, pokec s kamrádama taky (i ten večení). Fakt je, že řada lidí model na Eday nedonese i když to má "za rohem", ale při tom do Brna Ti lidé "vezou".
Důvody tu už zazněli takže netřeba rozebírat.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 01 říj 2013, 09:16

:-& .... že vyslovit nařčení trvá vždy cca 10 vteřin a vyvrátit jej 10 a více hodin. Druhá strana má ale vždy podstatně více práce. Hmmm zajímavá myšlenka...Všem díky za fotky.. [-o< [-o<
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 01 říj 2013, 09:25

sorry ron ale vlastabárta má pravdu , aj po vlastných skúsenostiach môžem potvrdit že bodovačka je podstatne objektívnejšia ako páči nepáči , a drobné korekcie pri nezrovnalostiach sú neraz k prospechu veci - od toho tam hlavný rozhodca alebo komisár je , a čo som zažil v liberci a v kopřivnici berie sa to poctivo - čo predpokladám aj tu , plus je pravda že okrem samotného spracovania je alfaomega správny výber typu - čo je s pravidiel čitatelné ....
Lubomír Kerék

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 273 • Stránka 10 z 19 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19

Zpět na Rok 2013