Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker E.V. 1/48 EDUARD

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Fokker E.V. 1/48 EDUARD

Příspěvekod kysan » 09 zář 2013, 22:30

Zdravím pánové, začíná hnusné počasí, tak i mě se podaří ušetřit trocha času na relax. Podle vašich rad přejdu na model od Eduardu. Zvolil jsem, (snad to tak bude :D ) jednoduší letadlo s méně výplety. Fokker E.V. 1/48. Kdo jste ho stavěl, a je vás určitě dost, tak prosím pošlete popisek největších úskalí tohoto éra. Hned na začátek jeden dotaz.
Kryt motoru má být lesklý? Podle některých fotek ano, ale podle modelů, co jsou k sehnání na netu, jej všichni perou matné, polomatné? Tak jak? :arrow:
Předem díky za rady.
Michal
Přílohy
lesk.jpg
Lesklé
mat.jpg
či matné
eduard%208480.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Re: Fokker E.V. 1/48 EDUARD

Příspěvekod kysan » 09 zář 2013, 22:35

Ještě jsem našel...bohužel nikde jsem nenašel v té vosí kamufláži
Přílohy
lesk 1.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 10 zář 2013, 06:55

Ahoj,
tak výběr není určitě špatný, i když si myslím že výplety zvládáš, takže se nemáš čeho bát. A největší úskalí: Rovné usazení křídla ale dá se zvládnout. A k těm lesklým nebo matným povrchům? to by bylo na dlouhé vyprávění. :grin: Nejlepší je pracovat podle nějaké fotky konkrétního stroje. Ale je třeba dát pozor na extrémy, to znamená ve většině případů ne tvrdě matný a lesklý povrch vedle sebe a hlavně ho nestřídat nějak pravidelně (uff, teď nevím jestli jsem to napsal dostatečně srozumitelně). A navíc je třeba mít na zřeteli to že model je zmenšenina originálu, a tím pádem pro něj platí trochu jiná optika, na menších plochách se světlo odráží jinak než na velkých. takže se v praxi doporučuje používat zesvětlené odstíny barev, (čím menší měřítko tím více zesvětlené) a něco podobného si myslím platí i pro laky, což znamená ne velké tvrdě lesklé plochy. To pak model vypadá jako divná hračka. Ale myslím že se k tomu dostaneme postupně při stavbě.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 10 zář 2013, 11:06

Těším se jak zvládneš tu kamufláž :twisted: Při mém pokusu skončil Fokker v koši :grin:
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 10 zář 2013, 11:42

Ondřej Kabelka píše:Těším se jak zvládneš tu kamufláž :twisted: Při mém pokusu skončil Fokker v koši :grin:

Nene :grin: pak už jsi ho nezkoušel?
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 11 zář 2013, 16:37

Ne, tenkrát jsem to chtěl štětcovat a to bylo nemožné. Myslím že ani dneska bych to nedal. Tuhle kamufláž vydal Eduard za trest ve weekendu.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 11 zář 2013, 16:44

já toho svýho taky kdysi hodil do koše... nějak jsem nebyl schopnej udělat ty pruhy stejně široký a se stejnýma roztečema a po x-tým nástřiku mě to přestalo bavit :-D věřím ale že ty to zvládneš daleko líp... chce to jen trochu vyměřit, budu držet palce.
jinak co si pamatuju, tak žádnej problém při stavbě nebyl, i to křídlo se dá usadit celkem bez problémů, ikdyž si to člověk musí trochu pohlídat. tož směle do toho, budu se těšit na postup

co si ještě pamatuju tak je asi lepší slepit trup beze vzpěr a ocasu a to všecho pak dolepit až po nástřiku pruhů. u ocasu by se to hůř maskovalo a u vzpěr hrozí ulomení a taky se blbě maskují.
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 11 zář 2013, 23:11

Chlapci, začínám mít strach...pravdou je, že to masko je síla :D Ještě jsem dohledal pár detajlů na netu a pustím se do nej.
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 12 zář 2013, 06:43

Prosím tě, nenech se zbytečně stresovat. Ono to zase tak strašný není, případně se dá najít jiná kamufláž jestli budeš chtít.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 12 zář 2013, 07:06

Souhlas s Hellboyem. Držím palce! ;-I ;-I ;-I
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 12 zář 2013, 11:05

já nechtěl stresovat, ten model je pěknej a celkem jednoduchej... jen to maskování.... ale ty to zvládneš, kdo postaví starej dobrej směr do tvé úrovně, ten zmákne eduarda se zavřenýma očima po hmatu
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 12 zář 2013, 22:42

Aby to jen nevypadalo jako že nic nedělám, tak jsem to dnes odpálil a započal práce na Fokkříku :D Fotky jsou jen jako předmět doličný :-D
Přílohy
1.jpg
3.jpg
4.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 15 zář 2013, 00:32

Tak kousíček po kousku...dodělávám dřevěné díly.
Postup dřeva podle mě: Použiji nedříve barvu Humbrol (lesklou plátno). Nechám den zaschnout a pak nanáším olejovky, (mám tři odstíny hnědé). Barva není ještě úplně zaschlá, ale zároveň pevně drží, tak že ji při nanášení olejovek nesetřu. Opět nechám den zaschnout a pak lakuji polomatem. Ten den se mi osvědčil. Lak nepopraská. Po 5h nástřik lakem opakuji.
POZOR: Chlapi tohle není návod jak se to má dělat dobře, ale jen můj postup. Píšu to sem jen proto, že pokud dělám něco špatně tak mi poraďte, opravte atd. Neodvážil bych se sem něco psát po třech chmelnicích, ale beru jako pomoc pro další stavbaře :D :D :D
Díky
Přílohy
1.jpg
Tady těsně před nalakováním...večer jsem kontroloval...nepopraskalo a krásně se zacelilo.
2.jpg
Sedadlo s naznačením dřeva. Ještě se bude ztmavovat.
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 15 zář 2013, 06:23

Ahoj! Mně se to dřevo moc líbí ;-I . Pokud to chceš mít TipTop, dej dovnitř na plátěné části a plátěnou přepážku za sedačkou kousek interierové 4 barevné lozenge ( tohle letadlo ji mělo, teprve pak bylo zvenku přetřeno na vosu ). Zdraví a do další stavby drží palce V.
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 15 zář 2013, 08:32

Pěkné. ;-I
Hellboy

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby