Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA - DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 42 z 82 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 82
  • Odpovědět s citací

Re: ROYAL CAROLINE 1749/1:40/VOLNÁ STAVBA

Příspěvekod ELKAN » 20 črc 2013, 07:20

Parádní práce! =D> =D> =D> Jen malá technická: Nechtělo by to ten lodní zvon napatinovat?
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 22 črc 2013, 14:37

Ahojte kamarádi,
velice si vážím Vašich slov a moc děkuji za podporu! [-o< [-o<
Standa12 píše:Supr vylepšení už před tím skvělého díla! [-o< [-o<

Dalo by se na tom vylepšit i mnoho dalších věcí, ovšem něco si nechám zase na příští lodičky. :) Je to vždy zajímavé porovnání, jak se modelářská práce vyvíjí a člověk stále učí novému.... U předchozích modelů jsem si myslela, že lépe už to nezvládnu postavit, ale praxe a zkušenosti udělají své.

BestDrifter píše:Doris, Ty jsi jedno velké překvapení......
Pavel

No, tos ještě neviděl, co jsem si vymyslela ohledě úpravy auta... :-D

ELKAN píše:....Jen malá technická: Nechtělo by to ten lodní zvon napatinovat?

Přesně tak, chtělo. Takto to vypadá rušivě a příliš zánovně ve srovnání s ostatními věcmi na RC. Ještě čekám, zda najdu vhodný (a hlavně vyrobitelný) ozdobný motiv pro vylepšení zvonu a pokud ne, napatinuji ho i ve stávající podobě.
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BestDrifter » 25 črc 2013, 15:17

DORIS píše:
BestDrifter píše:Doris, Ty jsi jedno velké překvapení......
Pavel

No, tos ještě neviděl, co jsem si vymyslela ohledě úpravy auta... :-D

Že by to byla turbína? Ať mi nemusíš furt koukat na zadní světla. :lol:
Pavel
BestDrifter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 25 črc 2013, 15:33

Mám hezčí :P :
http://www.mazdaclub.cz/graphics/owners ... 1886_7.jpg
Jestli se Ti stýská, tak Ti je co nevidět mohu ukázat naživo. Ovšem počítej s tím, že se budou rychle vzdalovat (i bez turba)..... 8-)

Pustila jsem se do zábradlí na středolodí, kde mám zatím připravené dolní/podkladové lišty. Jsou vyrobené z vrstveného kartonu a potažené fólií. Zábradlí bude z ořechového dřeva, možná ho budu kombinovat s mahagonem, aby získalo odstín trochu do červena.
RK20.jpg
003.jpg
010.jpg
013.jpg

Pro ELKANA: Díky za tip ohledně patiny zvonu ;-I , už jsem to trochu vylepšila:
016.jpg
022.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hu-pa » 28 črc 2013, 22:19

Ahoj Doris,je to nádhera, budu si muset vymyslet nějakou služební cestu na tu stranu, abych to viděl naživo. Ikdyž to je poněkud pozdě mám ještě jednu věc- odtok pump. Dostal jsem se k plánům(dost detailním) k lodi De Zeven Provincien(1668) a tam je odtok od pump řešen rourami pod palubou, takže tvoje řešení má opodstatnění a asi není tak neobvyklé,jak to vypadalo, ikdyž ty stavíš anglána 18. stol. a toto je "máselník" 17. stol.
hotovo: Vasa, Revenge
Rozestavěno: La Couronne
hu-pa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 29 črc 2013, 11:38

Se zvonem jsem už spokojen.... =D> :-D
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 02 srp 2013, 16:24

Ahojte kamarádi,
moc Vám děkuji za komentáře, jsem ráda, že se Vám má práce líbí.
hu-pa: Díky za info, potěšilo mne to, protože jsem dlouhou dobu hledala správné řešení a myslím, že jsem zvolila dobře. A pokud bys chtěl někdy vidět ty lodičky naživo, no problema. :)

ELKAN: Super ;-I ! Moc si vážím všech námětů pro zlepšení. Také se mi to nyní zamlouvá víc.

Týden jsem byla mimo ČR; přiznám se, že jsme si ještě "prodloužili" dovču a vyrazili tam, kde se nám líbilo i minulým rokem - Turecko/Kemer, kde jsme mimo jiné podnikli i plavbu lodí. I když moc nejsem na ty plovoucí turistické atrakce, nemohli jsme si nechat ujít pirátskou plavbu s naším starým známým kapitánem Erdemem Alim. Má "novou" loď Mega Star s mnohem větší kapacitou, protože jeho plavby patří v Kemeru k nejoblíbenějším a původní lodička už nestačila pojmout všechny pasažéry. Co nás s manželem opravdu moc mile překvapilo a potěšilo, že si nás kapitán pamatoval z loňské plavby a srdečně nás uvítal na palubě. Dokonce mne nechal na chvíli řídit loď; bylo to moc fajn vnímat, jak lodička reaguje na kormidlo. Je obdivuhodné, že člověk, který je vynikající námořník a kapitán (umí to nejen s lodí, ale nedělá mu problém mrštně vyšplhat po ocelovém stěhu na špičku stěžně, či předvádět různé akrobatické kousky...), mluví plynule čtyřmi jazyky, dokáže skvěle tančit a bavit lidi, je i přesto velice skromný a srdečný. Plavbu s ním jsme si dokonale užili a musím upřímně říci, že kpt. Ali je nejlepší námořní kapitán, jakého jsem kdy poznala. [-o<
Omlouvám se za OT, ale musela jsem se s Vámi o ten zážitek podělit. Těch několik minulých dnů patří mezi ty nejhezčí v mém životě. Každé takové chvilky bychom si měli vážit a uchovat v paměti na horší časy.
Přikládám pár fotek z plavby i z Kemeru:
Tak tohle nás čeká.....jpg
Tak kotvu bychom už měli, ještě někde sehnat loď.jpg
Naše loď.jpg
Kapitán Ali a já.jpg
Tanec v tureckém stylu, i tohle náš  kapitán umí na jedničku.jpg
S pirátským papouškem.jpg
Společné foto.jpg
Společné foto 3.jpg

A že na palubě bylo opravdu veselo.... :grin:
Námořníci na Mega Star jsou docela všestranní :
http://www.youtube.com/watch?v=ciCeProCBmo
Kapitán v akci + animační programy:
http://www.youtube.com/watch?v=JWzeG3M0kTk
http://www.youtube.com/watch?v=BW2Y01tU1y4
http://www.youtube.com/watch?v=WOLBYzRH-YA
http://www.youtube.com/watch?v=ZYQTrBlK ... e=youtu.be

Nechyběla ani soutěž (to jsme se už váleli smíchy....):
http://www.youtube.com/watch?v=3fdisN9n ... e=youtu.be

Příliš horké počasí vTurecku? Žádný problém, na palubě nám i sněžilo.....
http://www.youtube.com/watch?v=mOL2kMNO ... e=youtu.be

A ještě nádherná tečka na závěr - video pochází z lodi Jet Star, s níž jsme se plavili minulým rokem (doporučuji hlavně ten závěr od 4:50 minuty):
http://www.youtube.com/watch?v=4S0ozyAfjx0

Přikládám i něco pro inspiraci - často se zde probírá zaoblené plaňkování paluby na historických plachetnicích; podobně se to realizuje i na mnoha moderních lodích včetně té, na níž jsme byli:
Oblé plaňkování paluby.jpg

Zítra budu opět pokračovat s modelařením, tak nahodím nové fotky.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 11 srp 2013, 13:37

Pomalu docházejí "parkovací" místa a protože mám rozdělané tři plachetnice, z nichž dvě budou hodně rozměrné, pustili jsme se s manželem do předělávky výstavní místnosti a některé menší modely umístili na nové poličky, aby se uvolnilo místo pro ty nové.

009.jpg
011.jpg

Pouze trojice plachetnic SoS + Vicy a Bellona zůstanou přibližně na svých místech, přičemž u Bellony mám v plánu ještě kompletně předělat takeláž a plachty - bude mít rozvinuté všechny včetně stěhovek. Kabeláž od osvětlených modelů bude zapuštěna ve stěnách, už mne nebavilo pořád měnit baterky ](*,) .

012.jpg

Prostor za RC bude zcela změněn a místo moderních lodí bude určen pro plachetnice - měl by tam být RW a pokud se vejde, tak i Cleopatra.

rc.jpg

Tak a nyní musí všechny lodičky na čas pryč. Čeká je očista a některé starší plasťáky rovnou sprcha. :-D

Není nad to se příjemně provětrat a nabrat čerstvý vítr do plachet.... 8) Papírové modely čistím pouze měkkým štětečkem, díky fóliím a navoskovanému povrchu se udržují velice snadno, i když prach na nich skoro žádný nebyl. Pak se v případě nutnosti provedou drobné opravy a lodičky se vrátí zpět do bezpečí "domovského přístavu".

344a.jpg
336.jpg
334.jpg

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Standa12 » 12 srp 2013, 20:15

Nádherná flotila lodiček! :-D A držím palce, ať se dílo předělání výstavní místnosti zdaří! Už se těším na fota , až to bude hotové. ;-I
Rozestavěno: Santisima Trinidad
Dokončeno: Thermopylae, San Francisco II
Standa12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 12 srp 2013, 20:59

Doris,

dovolenka je presne na taký účel, ako popisuješ... užiť si ju... =D>
Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bonaventura » 12 srp 2013, 21:36

Doris,

nenechavaj modely len tak stat na vonku. Nečakany poryv aj slabšieho vetrika by zrejme pohol Tvojou žlčou v podobe zničených sťažnov a lanovia :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
bonaventura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ELKAN » 13 srp 2013, 12:44

Prostě nádhera! Na sluníčku a venku lodičky nádherně vyniknou.... =D> =D> =D>
Dokončeno ROYAL CAROLINE
Rozestavěno PANDORA
ELKAN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 14 srp 2013, 07:42

Velice Vám všem děkuji za komentáře, přátelé. Moc si toho vážím! [-o<

Standa12: Dosud to byla spíše ta příjemná a čistá práce, teď začne to horší - zasekávání stěn pro vedení kabelů + přemístění poliček. Až se nakonec vše vymaluje, bude to zase hezké. Ještě řeším dilema, kterou loď nakonec umístím za RC - zda rozměrnější RW (měl by se tam po dokončení stěžňů vejít) a nebo Cleopatru, která je už o dost menší a nebyla by tam tak natěsno. :-k Zůstane tam už jen jedna z dvojice poliček.
Dolní část na skříňce, kde je nyní osvětlený model Titanicu a další dvě plachetnice, by díky dostatečnému prostoru mohl sloužit pro diorámu (nějaký ten souboj plachetnic na moři by nebyl marný), ovšem tohle je zatím hudba budoucnosti. QM2 a plastový Titanic už jsou na jiném místě, čelní a boční stěnu budou zdobit jen plachetnice.

013.jpg
003.jpg
002.jpg
010.jpg

Milan_PN: Tak tak, je třeba žít naplno. I když nyní je to vyloženě pracovní dovolená... :D Ale i toho je třeba, práce mne baví.

Bonaventura: Na tohle jsem hodně opatrná, máš recht, že je to riziko. Už jsem to zažila, když mi vítr při focení modelu pocuchal plachty a takeláž. V neděli však bylo ideální počasí, takže jsem lodičky mohla bezpečně vynést do zahrady a provést údržbu. Tím, že byly skoro čisté, to byla jen chvilička.

ELKAN: Jj, kdyby tak ještě bylo pěkné pozadí vodní hladiny, to by se teprve vyjímaly. 8-)
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 18 srp 2013, 19:50

Konečně máme renovaci celého interiéru v domku za sebou... :uff: Jako poslední byla na řadě právě výstavní místnost a jak už to bývá, byla to i největší fuška. Nicméně stálo to za to a místnost září jako nová. Nyní už budu mít konečně čas na záliby a nezbývá, než se nadále snažit a dotáhnout všechny rozdělané modely k cíli. Bude to paráda, až budou mít RC i RW kompletní stěžně s takeláží. Poličky, kde jsou zatím jen provizorně umístěné drobnější modely, budou ve finále zdobit mnohem okázalejší koráby. Mám však úctu a hezké vzpomínky i na stavbu těch nejobyčejnějších lodiček, protože právě na nich jsem se mnohé naučila a i pro ně zůtane v tomto pokoji místo.

P8180051.jpg
Z průběhu předělávky
P8180056.jpg
Před malováním
P8180069.jpg
Hotovo, ale stále tomu ještě něco chybí....
P8180060.jpg
Už se nemohou dočkat, až budou zase na svých místech....
P8180070.jpg
V "novém přístavu"
P8180072.jpg
Celá stěna bude patřit plachetnicím
P8180078.jpg
Plastové modely - některé z nich čeká v budoucnu renovace
P8180077.jpg
P8180076.jpg
P8180079.jpg
Papírový Titanic je jedním z nejstarších modelů v této místnosti. Dostane nový efektní podstavec včetně integrovaného osvětlení.

Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hu-pa » 19 srp 2013, 15:47

Výstavní místnost na modely, to ti závidím. Jsem zvědavý, na jak dlouho ti to takto předělané bude stačit, protože Tvá produktivita je neuvěřitelná.
Těším se na další pokračování stavby nejen RC ale i RW, držím palce a hodně potěšení ze zdařilé práce.
hotovo: Vasa, Revenge
Rozestavěno: La Couronne
hu-pa

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1228 • Stránka 42 z 82 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 82

Zpět na Plachetnice (Sailboats) Rozestavěno