naleješ na zem naftu a zapálíš a až změkne kopeš , a v jednom metru i v minus 20 je hlína už měkká...a když je zima tak lidi dovedou spoustu věcí a když jim nic jiného nezbývá tak dělají i zázraky....
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
čakal som že skôr alebo neskôr toto niekto spomenie a tiež som nad tým rozmýšlal no fakt neviem čo k tomu povedať..kopať to neni sranda no neviem tak som to počul v dokumente a keď sú k tomu aj tie obrázky ako to malo byť podla predpisov realizované tak určite to nebude len dáky blud
našiel som ten dokument na youtube http://www.youtube.com/watch?v=cIkWHsTxQtc začína to okolo 20 minuty...je to tam aj animačne znázornené a trošku opísané na čo som zabudol... takže ďalšie vodítko ako na to
Filipe , já ve válce nebyl ale kokáš někdy na dokumenty kterých je v televizi dost ? Když to vemeš z hlediska velení rudé armády : myslíš že někomu záleželo na tom jestli to jde nebo nejde ? prostě dostali rozkaz zůstat na místě a zakopat se tak udělali přesně to co jim řekli... z hlediska vojáka : když je venku mínus 20 ale i víc kde by jsi se chtěl schovat ? tohle si myslím byl nejlepší způsob a určitě víš že rusové a ,,zemliajnka,, ... kdo by o tom měl vědět víc.. takže o autenticitě se nemá cenu bavit... Já byl ,,jenom ,,na vojně zato 2. roky a jednou jsem naštval velitele a dal mi v únoru kopat v ,,osobním volném čase ,, za odmněnu okop pro ležícího střelce a bylo mu šumafuk jestli je sníh a zmrzlá zem...tak asi tak můj názor snad jsem nikoho nenaštval...
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"