Je to pěkný. Zajímavý nápad s tím nasazováním pásu, jen ten tvar vzadu za napínacím kolem je hrozně nepřirozený, takhle by to nikdy tvar nedrželo, lehnul by na zem, pokud by nebyly zarezlé čepy a vše bylo funkční...
Díky za upozornění. Copak ta barva půjde opravit teď hned, ale ty pásy to je hrůza A to jsem je právě kvůli špatnému nasazení už jednou sundal, při čemž se mi jeden rozpadl asi na 7 částí. A jak koukám, tak po úmorné opravě a pracném nasazení, jsem udělal opět tu samou chybu Sundávat už je asi nebudu, ta představa že se opět rozpadne. To s tím radši budu muset žít a doufat že si toho moc lidí nevšimne
Pás by se svěsil jak psí uši,..to že to sou kasteny nebo Friuly a tabo tak jako to neber jako bernou minci. Bo třeba Friuly na Tiger II sou úúplně mimo...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Jinak k tomu že je máš naopak, na tomto konkrétním stroji tomu asi tak nebylo, ale mám několik fotek Pz.IV kde opačně jsou. Takže mohly být i na trojkách.
Matej Kavečko Paluda píše:Moc pekný námet , akurát neviem neviem, ale jeden maník, byť sebesilnejší, by mal dosť roboty to natiahnuť.
To by asi opravdu sám nenatáhnul Ale jak jsem se dozvěděl od kolegy, cituji "Při natahování pásu se používá hnací kolo jako naviják.Lano se zaklesne do pásu a pak se obtočí okolo hnacího kola.Volný kus drží "navlékač" v ruce,řidič pomalu navíjí.Když se pás dostane na první zuby,lano se vymotá a pak... "
Ještě bych se vrátil k těm pásům. Samozřejmě jsem také viděl foto, že na Pz. IV byly pásy obráceně, ale jestli si to pamatuji dobře, tak to byly většinou stroje v muzeu nebo nějaké zrestaurované kousky. Tím však nechci tvrdit, že by někdo někde nevyštrachal dobovou fotku s pásy naopak. Můj názor - jestli jsi měl takové problémy s jejich sundáním, tak to už neřeš. Ale dej pozor příště.
jen k těm pásům, dají se najít dobové foto, kde je jeden stroj s nasazenými pásy, tak jak mají být, jeden je má obráceně, jeden každý jinak. jedná se sice o Panther, ale co když ?