Dne 18.10.2024 bylo ModelForum ochromeno technickou závadou na harddisku. Bohužel náprava trvala déle, za co se omlouváme. Stav ModelFora byl obnoven ke stavu z 17.10.2024.
Radku, měl jsi napsat, že mi utíká levé zadní okno. Ale s tím už nyní nic nesvedu a tak další posun. Dekály, lak a napuštění spár. Když koukám na fotky, tak to ještě budu muset místama dočistit. Nějak mi v reálu přestávají sloužit oči. Budu si muset nechat přeměřit oči a asi to bude na nové brýle.
Ahoj. Tak tady je další důkaz, jak se mi letošní sezónu nic nedaří. Už mi jen zbývaly nandat kola. Stále se mi nezdálo to uložení náprav oproti výřezům blatníků i korby. Ale jsem se stále utěšoval, že to nebude tak zlé. Jsem slepej pitomec. Bylo to ještě horší. Tak přišla na řadu "FKÚ pátrá". Jsem naprostý blb já, nebo je chyba ve stavebnici. Chyba je v plánku stavebnice. Přední pera mají dva rozměry od krajů ke středu. A to 20mm a 18mm. A to je, jak fotky ukazují velký rozdíl. Rozdíl je také u zadních per, ale jen 1mm. Tam jsem udělal zase chybu já a nalepil je obráceně. No a jak jsem to vlastně zjistil? Mám doma ještě jeden ( třetí ) typ Uazu od Bílka a tak jsem si to přeměřil a porovnal s očíslováním dílů. I na sanitě to mám podle plánku a také to není ono, i když tam není ten rozdíl tak vidět. Koukal jsem tu i na model Uazu nedávno vložený na toto fórum a také to přední kolo má více posunuté dopředu. Nezbylo než vše odřezat a přetočit. Zbývá opravit ulomenou přední přenosovou hřídel a vše dobarvit. Zkušebně nasazená kola po úpravě vypadají lépe, i když to zadní je stále dost vzadu. Asi by šlo trochu posunout celou korbu dozadu a tím by se to zase zlepšilo. A nebo se na to vy**ru! Zrovna mne vůbec taková práce nebaví. A tady jsou fotky.
Tak nervovani ohledne modelu a navodu mam taky parkrat za sebou ... nastesti to neskoncilo v kosi. ale plne te chapu. Jinak chybu ale udela stejne kazdej.
Jinak modely vypadaji super, uvidime je v DC?
Mimochodem u nekterych veci je to tak, ze kdo nevi ... tak proste nevi
No já vím. Je to ostuda. A také má lenost. Valník už mám dávno hotový a dokonce jsem ho měl na Minimaxu v Děčíně a tak to napravuji a dávám sem fotky dokončeného modelu. Ale není tak docela hotový. Ještě na něj chystám náklad.
Včera byla ze mne živá mrtvola. Horečka a bolení všech kloubů v těle a k tomu drátěnka v krku, která mi téměř nedovolila polykat i čaj. Ale dnes je vše jinak a trochu jsem se přemohl a zapracoval na Uazech. A tady fotky z hrubé stavby. Berte to prosím s rezervou, páč ty chyby ve stavebnici jsou enormní a k tomu se přidaly i mé vlastní a tak výsledek je takový šílený. Ale já to nakonec trochu uhladím a ve vitrínce budou pěkné. Taktéž se s interiérem nehodlám moc mazlit. Oba stroje budou zavřené. Budu rád, když oba budou ve výsledku jako mám sanitu.
Ahoj. Abyste si nemysleli,že se flákám. Na koledu nemůžu a tak sedím doma a čučím jak venku sněží. To je teda jaro. No vlastně jen tak nesedím. Koukám, že tu na fóru jsou nějaké změny v editaci písma. Také vám všem přeji krásné a veselé Velikonoce. A tady je trochu toho mého snažení. Původně jsem si myslel, že stavím štábní Uazy, ale nakonec z toho bude asi štábní multikino.
Další posun. Sedačky jsou na místě. Ještě nejsou přilepené. Uvažuji, že do hasiče nedám všechny. Přece jenom hasiči potřebují více místa na různé hasící pomůcky. Ale žádné vybavení nemám a nehodlám do něho investovat. A vnitřek zatím bez patiny.