Tak nejako to tu troška viazne, tak pridám ďalšieho ČSA-ka, tento krát to bude Il-18V, bude vo farebnom prevedení, myslím že, zo sedemdesiatych rokov so šedým spodkom. Bude to pre mňa trocha zmena, posledného vrtuláka som postavil asi tak pred 15-timy rokmi...Uvidíme ako to bude všetko pasovať, nasucho to nebolo až také tragické...Zatiaľ som v štádiu začisťovania a prerývania dielov - ten mäkký plast ma zabíja...
Já si včera přivez konkurenční AZ (po prohlídce krabice to pomalu rozdejchávám). V obtiscích je taky OK-PAE ale je ve hře varianta použití skalpelu a stavba OK-PAI (na ní je méně fotek). Ono na PAE jsou různý fotky, kde u starších ta šedá na spodku působí spíše kovově, plus v 60. letech navíc jakýsi hrb nad kabinou, tady jsou kužely vrtulí šedé, později zas bílé. Zkrátka čim víc fotek, tim větší řešení hovadin při stavbě
Taky jsem po něm pokukoval a budu sledovat,protože je to srdcovka ze Seče Tohle mi přijde snadnější cesta,než ta česká nestavebnice.Držím palce,ať se dílo daří.
Lukáš Beneš Mou zálibou jsou letadla lepící a motorky jezdící.Boeing 307 by se mi do garáže stejně nevešel.
Tak menši progres..., mašina komplet prerytá, najhoršia bola spodná časť krídka, pri rytí sa ako keby odlupovala vrchná časť plastu, tak na miestach som to zbrúsil pretmelil a preryl opäť,plus doplnil zbrúsené detaily. Ešte, že ten nekvalitný plast bol len na spodku krídla...ešte sa bude začisťovať rytie plus opravy stále dookola., zatiaľ zlepený trup -sadlo to dobre, uvidíme ako na to sadnú krídla..
Menší posun vpred...práve si užívam a ešte dlho budem tmelenia a brúsenia a opätovného prerývania. Tmeliť treba každý spoj. Motory sadli na krídla celkom fajn, ale aj tam bude treba úpravy. Najhoršie bude napasovanie krídel na trup, je tam asi milimetrová medzera...
Takže krídla spojené s trupom,doplnené detaily na krídlach, motory pretmelené a prebrúsené... Ešte prebrúsim spoj krídlo,trup, doplním detaily na trupe a hor sa konečne do surfu...
Tak čerstvo dodekalované... Nepodarilo sa mi dostať dekále do paneláže, tak nechám teraz poriadne preschnúť a zajtra keď bude odvaha, tak ich skalpelom narežem...