Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nový Spitfire Mk.IX od Eduardu

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 649 • Stránka 8 z 44 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 44
  • Odpovědět s citací

Re: Nový Spitfire Mk.IX od Eduardu

Příspěvekod Kachl2 » 28 úno 2013, 01:16

No, už by mohl být ten duben,že...
Kachl2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 28 úno 2013, 08:30

Je velky rozdiel v technike zvarovania a zrucnosti zvaraca! V obdobi II. WW, sa taketo diely zvarovali plamenom-autogenom...zvaranie v ochr. atmosfere CO 2 resp. argone a tenkym dratom je velky rozdiel oproti autogenu! Potom tie zvary vyzerali tak, ako vyzerali! Jednotlive vyfuky boli castokrat deformovane teplom od zvarania plamenom a naslednym chladnutim po zvarani. Struktura materialu urobila svoje...
P1040440.JPG

Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 28 úno 2013, 09:17

ani nemám chuť to číst. když se někdo snaží a a udělá evidentně povedený model tak se do něj z vesela rýpe. Když někdo chrlí sračky jak na běžícím páse- jak třeba AZ company, tak to jsou všichni potichu a nebo chválí...
Navíc nevím co dokola řešíte jak je a není na Spitu, sám nemám moc čas, ale jen loni jsem si kolem Spita pochodil 2x - Pardubky a Plzeň, takže si člověk okoukne co je třeba, místo rozumování od klávesnice - při troše snahy se ke Spitu dá dostat a nafotit/okouknout vše po čem kdo touží.
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 28 úno 2013, 09:59

jezisimarja.. stejne ty svary nakonec kazdej zaskrabete a prebrousite do hladka, protoze se budete bat, ze by si nekdo myslel, ze jste tam nechali presazeni formy..

:grin: :grin:
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 28 úno 2013, 10:46

Nýtování a paneláž po nastříkání, aby jste se mohli dohadovat o něčem již reálném :grin:
Přílohy
SpitIXedu_01.jpg
SpitIXedu_02.jpg
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JanoBB » 28 úno 2013, 19:44

Poctivo som si prečítal všetkých 8 strán, ale zmyslu tejto témy som sa nedobádal. Ibaže by ste mali dojem, že tým nejako ovplyvníte prístup výrobcu. Kľudne nech si má aj model nejaké chybičky, aspoň môže prísť nový a lepší a na druhej strane sa ukáže, kto vie hýbať rozumom a poriešiť ich doplnkami, alebo vlastnými silami. ](*,)
JanoBB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 28 úno 2013, 20:04

to janoBB.tleskam, davam bod a klidne se i podepisu.ale aby to tu neusnulo me na tech fotkach surflejch kridel prijde ryti celkem vyrazne a nejty moc netovaty.hlavne porovnani se sroubama na krytech kulometu
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 6six6 » 01 bře 2013, 01:06

Honza Kopecký píše:Teda na spitfira jsem už alergickej... ale tenhle model vypadá fakt vymazleně.... :P

Přesně jak říkáš, momentálně dodělávám 1/48 spita od hasegavy a beru každé ráno prášky a zařekl jsem se ,že už nikdy tohle éro.
k***a, při finále mi potřetí praskl přechod spodku křídla do zadní části trupu a v průběhu dvakrát pechod křídlo- bok trupu,
tak nesmyslně řešené lepící plochy a jejich tenkost, mi prostě krade klid a nervy.
ALE - eduarda si určitě koupím, protože je to jiná liga.
Pro jistotu jsem nelenil zůstat déle vzhůru a 10 vteřin po letošním otevření BFC, jsem se přihrnul se svým košíkem, jen uvidíme, jestli na nového spita bude slevička, nebo pojede v plné palbě, ale upřímně, je mi venkoncem jedno, kolik bude stát, protože je fakt super. Když spočítám ty nervy s hasegavou, která stála 700,- a kýbl nervů.
6six6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 01 bře 2013, 07:41

Tak to bude asi rukama, páč Hasegawa se staví skoro sama. stačí u toho drobet používat hlavu, a žádnej větší problém s tím modelem není.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 01 bře 2013, 09:12

JanoBB píše:Poctivo som si prečítal všetkých 8 strán, ale zmyslu tejto témy som sa nedobádal. Ibaže by ste mali dojem, že tým nejako ovplyvníte prístup výrobcu. Kľudne nech si má aj model nejaké chybičky, aspoň môže prísť nový a lepší a na druhej strane sa ukáže, kto vie hýbať rozumom a poriešiť ich doplnkami, alebo vlastnými silami. ](*,)

Já se ti to pokusím vysvětlit, a nejen tobě, ale i některým dalším "nechápajícím"... Toto je úplně stejná debata, jaká se vede prakticky ke každému novému zajímavému modelu, a to nejen tady, ale na řadě jiných fór, včetně zahraničních. Je to naprosto normální a nutno dodat i přirozený koloryt, pokud jsi to ještě nezaregistroval, máš dost značné mezery ve "vzdělání". Podobně si tady "naběhl" třeba Homola, co neustále lidi osočuje z toho, jak chtějí všechno české pošpinit (čert ví kam na to chodí...) a argumentoval tím, že k zahraničním modelům tady podobná témata neexistují. Když mu sem hodil Milan Holzapfel pár odkazů, taktně se odmlčel... Najdeš totiž podobná témata opravdu k mnoha modelům, podle mě by bylo naopak divné, kdyby se o takové významné novince nediskutovalo. Ostatně i sami Eduardi chtějí, aby se o tom modelu mezi lidem modelářským mluvilo, jinak by přece nedělali takové marketingové aktivity na Facebooku a podobně...

Dovol mi taky, abych Tebe i jiné podobné upozornil, že diskusní fórum je od slova diskutovat a protože už zaplať pánu Bohu nemáme "schválená témata z vyšších míst", můžou si lidi povídat (psát) o čem chtějí. To, že se občas najdou lidé jako ty, Homola, onysx nebo Randalf, kteří mají nějakou podivnou potřebu moralizovat o čem a jak mají druzí debatovat, nebo se je aspoň pokouší zesměšňovat,to jsou takové ty pozůstatky totality v některých z nás (případně to taky může být některý z mnoha druhů lidské hlouposti...). Uvědomte si, že každý k modelářství přistupuje trochu jinak a NIKDO NEMÁ PRÁVO špinit přístup toho druhého. Někomu jde o pěknou patinu, jinému o to, mít ve vitrínce co nejvíc modelů, třetímu o naprostou přesnost, dalšímu o realističnost (což nejsou kupodivu tytéž věci...) a dalšímu stačí občas něco slepit, opilovat nabarvit a vůbec mu nevadí, že mu to ve vitríně nepřibývá. A podle toho, jak modelaří, se taky k modelům vyjadřuje, to je logické, protože každý má své priority. Zkusme být v tomhle k sobě navzájem tolerantnější, zkuste ctít druhé, nikde kurvanoha, nikde, nemáte potvrzeno, že zrovna ten váš přístup k modelaření a modelům je ten správný a že zrovna váš způsob diskutování je ten správný. Takže by bylo opravdu fajn, kdyby zdejší "kritici způsobu diskutování" poněkud ubrali "páru". Hodně to o nich vypovídá a není to bohužel nic pozitivního...

Taky si myslím, že každý normální, průměrně chápající jedinec, musel od začátku pochopit, že se tady nikdo nesnaží nového Spita od Eduardu "shazovat". Naopak se tady vcelku věcně debatuje o řadě jeho detailů. Na model se spousta lidí těší, mnozí ho bereme jak jeden z vrcholů sezony, a protože ho lidi ještě nemají, chtějí si o něm aspoň pokecat. Zatím se nám tady podařilo vcelku úspěšně vyvrátit závěry nějakých blábolilů na zahraničních fórech o tom, že má tenhle model úplně blbě šachty a objevily se tu i zajímavé podklady, já jsem se třeba dozvěděl pár zajímavostí o sváření. Čili pokud ty nechápeš toto vlákno, nikdo ti nebrání jej nenavštěvovat. A protože jsem si jist, že tě provoz tohoto serveru nestojí ani haléř (nebo eurocent), tak nemusíš být nervózní z toho, že část objemu dat na jeho serveru zabírá toto téma.
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 01 bře 2013, 09:20

Ámen [-o<
Mě také velice dojímá, jak někteří diskutující mají neuvěřitelnou potřebu určovat jiným diskutujícím o čem mohou nebo nemohou na diskusním fóru diskutovat. :shock:
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JIRKA-P » 01 bře 2013, 09:31

To: Richard Plos
Naprostý souhlas, lépe bych to nenapsal.
JIRKA-P

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vacek » 01 bře 2013, 09:47

Richarde =D> =D> =D> :D :grin:
Petr Vacek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 01 bře 2013, 10:02

Richard Plos píše:...To, že se občas najdou lidé jako ty, Homola, onysx nebo Randalf, kteří mají nějakou podivnou potřebu moralizovat ...

No tvl, já a moralizovat? Kdes to našel, politicky nekorektní nukleární hovado nemoralizuje, bo to má totálně v peači. Já se hlavně (nejen tady) dobře bavím na svůj i cizí účet :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 01 bře 2013, 10:14

onysx píše:... me na tech fotkach surflejch kridel prijde ryti celkem vyrazne a nejty moc netovaty.hlavne porovnani se sroubama na krytech kulometu

jo, taky mi to tak přijde..uvidíme naživo, ale myslím, že ten rozdíl by měl být markantnější..otázka je, zda-li je to ještě technologicky možné vyrobit...
Upřímně, jelikož nenýtuji, jsem v podstatě rád i za toto naznačení nýtů, případně ty rychlošrouby na zbraň.šachtách prohloubím nebo jinak zvýrazním..
Osobně se mi více nelíbí naznačení rychlošroubů na krytech motoru, přijde mi to moc vystouplé ("hrubé") - ale to může být jen dojem z fotek..Opět, uvidíme, co a jak naživo, přípdaně to jistě půjde zbrousit/ zjemnit.
Olda Homola

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 649 • Stránka 8 z 44 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 44

Zpět na Diskuse