Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T 34/76 1:35 Tamiya (zima)

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: T 34/76 1:35 Tamiya (zima)

Příspěvekod Egerman » 19 úno 2013, 11:09

V prvním příspěvku autor uvádí toto:

BP_Imelman píše:
Stavba je z krabičky. Netvořil jsem vysloveně konkrétní stroj dle nějaké předlohy, ale dle své představy a inspirace z fotek z internetu a zde na modelforu.

Někdo hold staví pro radost modely z krabičky, někdo potřebuje ke stavbě modelu kopec odborných publikací a roky studia podkladů. Kolik lidí, tolik chutí.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 19 úno 2013, 15:00

To Egerman
Môžeš sa tu stavať do pozície bohorovného filozofa, ktorému je to "šumafuk", ale historické fakty nezmeníš. A na to netreba žiadne roky zhromažďovania podkladov, ani netreba veľmi študovať. No a čo je najväčšie ignorantstvo, to je odvolávať sa na stavbu z krabičky. Urob Rols Royce so zadnou časťou zo Škodovky a čakaj že to nikto nebude kritizovať.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 19 úno 2013, 15:49

Nestavím se do žádné pozice a historické fakty taky měnit nehodlám. Jen nejsem zastáncem "jediné správné cesty". Myslím, že oba přístupy k modelařině mají své plusy i minusy. Ale vůbec si nemyslím, že postavit model "z krabičky" je nějaká hanba nebo zločin. V tomto případě jsou podklady poplatné době vzniku stavebnice a nemyslím, že by se autor nedržel návodu, což je (dle mého názoru) relevantní podklad pro stavbu. Takže znova "kolik lidí, tolik chutí".
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Truhlík » 19 úno 2013, 16:17

Na druhý model je to super!Katana,prosím ťa come down.Model robil pre radosť a aby si vyskúšal nové techniky,čo sa mu podľa mňa podarilo.Tvoje porovnávanie s rolsom+prdel so škodovky má byť akože čo?Veď to nieje téčko krížené s kvéčkom.Jasne napísal,že sa nesnažil o zhodu so skutočnosťou.Nuž ale to je tak,keď začínaš,tak nesmieš nič,ale keď si za boha,tak môžeš čokoľvek,viď prešing,alebo čo to bolo za amícku potvoru,v podaní korkiho(?)Nie som si istý....Často na fórum nechodím,a tá téma tu bola dosť dávno.Jedno viem,ale iste,takým to prístupom nových,začínajúcich modelárov len a len odradíš...tak len tak ďalej,katana. =D>
Truhlík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BP_Imelman » 19 úno 2013, 17:02

Jsem překvapen, jak může vystavení modelu vyvolat takové vášně. :lol:

Ten kdo stavebnici zná tak ví, že tam bohužel tento konkrétní nápis uvedený ná mém téčku v červené ani bílé barvě není.

Prostě jsem použil ten, který tam byl. Fotky samozřejmně mám a Dolin je zde uvedl. Decentně poukázal na to co kolega modelář uvádí jako zásadní věc, bez které bože můj jsem si neměl vůbec troufnout to takto postavit. Druhý zase srovnává značková auta. [-o<

Já myslel, že se vystavením mého modelu nepřihlašuji do soutěže, kde mě čeká nějaká medaile. :celeb:

Vždy si zde procházím stavby jiných v galerii letadla a technika. Pokud stavím něco podobného hledám zde stavby jiných modelářů a snažím se něco okouknout. Někteří holt stavíme profi viz. Slovensko a někteří pro radost svojí a možná i některých zde na modelforu, kterým se mohl model líbit a nebo jeho část. Odkazy na pojezdní kola bez známky opotřebení - super- alespoň vím na co jsem úplně zapomněl. Pásy na věži věc názoru - beru. To vše mi může někam posunout.

Samozřejmně, že jsem rád, že se někomu model líbí a pokud někdo chce hodnotit tak či tak a poradit super!!!

Ale hodnotit a moralizovat Ty, kteří projevili názor ať je jakýkoliv na model to opravdu nechápu.
IM
BP_Imelman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 22 úno 2013, 00:33

Vážený kolega, vášne sem neťahaj! Tu vôbec nejde o akési fazuľky ako sa to tu snažíte viacerí naznačovať. Aj keď pominiem ten čierny nápis, tak žiaľ v prípade iného tanku, než ktorý má model predstavovať, ide o hrubú a zásadnú neznalosť zvolenej predlohy. To vôbec nie je o súťaži či akýchsi súťažných kritériách. To sem nikto nepleťte, lebo to v tomto prípade nemá s modelom nič spoločného. Postav Tatru 6500 a vydávaj ju za Tatru 111R. Alebo ešte pádnejšie : postav BVP-1 a môžeš ho tu vystaviť s tvrdením, že je to BVP-2. Toto je prímer toho o čom je tu reč.

Môžete ma kameňovať, ale mám úplnú pravdu. A pokiaľ budete takéto zásady ignorovať, tak onedlho tu budeme mať pod označením T-34 alebo Pz.IV akési vymyslené tanky, či iné modely, ktoré nebudú mať so svojim pomenovaním nič spoločné.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 22 úno 2013, 07:06

Pánové, mně taky v první řadě zajímá shoda se vzorem a pro její dosažení jsem schopen vynaložit dost sil, ale proč někoho, koho až tak nezajímá (stejně si myslím, že dřív nebo později se k ní dostane) a pohybuje se v úrovni "look-alike", hned "kastrovat"?
Na druhou stranu, představte si, že do letadýlkářského chlívečku nastoupí nějaký technikář (nebo letadýlkář lautr začátečník) a "jen tak z krabičky, pro zábavu" si "střihne" třeba vrtulové letadlo, nějaký hodně populární typ v "profláknutém" (rozuměj dobře probádaném a pofoceném) markingu/provedení a... vybaví ho vrtulí s opačným chodem. To se teprv budou točit pardálové ve výkrutech, co?
Doufám, že se nikoho nedotknu, když sem dám tuhle přílohu. To je boží. A oni (a snad i ony) to doopravdy staví!!!
Přílohy
Girls-und-Panzer-St.-Gloriana-vs.-Oarai-Preparation.jpg
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LubosM » 22 úno 2013, 07:26

... teď už jenom vytáhnout, že ta podkladová zelená není ruský odstín :twisted:

ne vážně to KANTA1955: to že jsi "zažrán" do T34 a spol. chápu, ale pokud někdo uvádí, že je
to jeden z jeho prvních modelů techniky a použil model z krabice s komplet obtisky (pokud vím,
je i taková kategorie na soutěžích - krabičkový model), tak nevidím sebemenší důvod pro
dohady, beru poznámku ve stylu, ten nápis mohl být podle podkladů červeně, tak příště si
na to dej pozor, popřípadě důrazněji pokud by třeba použil obtisky z T34/85 na T34/76 ...
přirovnání v tomhle případě o BVP1 a BVP2 je trošku zcestné :? ... to bys raději byl, aby místo pěkného
modelu sem radši nic nedával, krabici rozšlapal a nebo v lepším případě strčil do nejzazšího koutu kitníku?
Tohle je přesně důvod, kdy z radosti, že si člověk postaví pro sebe model, který se mu líbí a snaží se o to,
aby co je v jeho silách byl co nejlepší a ještě se s ním jde i pochlubit sem a tady je "napaden" tak
lepší zbraň na znechucení do příští stavby modelů případně prezentace modelů zde nemůžeš použít 8-)
p.s. není to o vášních, toto je pouze konstatování s čistou hlavou ...
Moje stránky věnované tankům Merkava 1:35 http://merkavainscale.webnode.cz/
Moje stránky věnované vojenské technice v měřítku 1:72 http://modely72.webnode.cz/
Moje nové stránky věnované moderní vojenské technice v měřítku 1:35 http://modernwarfare35.webnode.cz/
LubosM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 22 úno 2013, 10:15

KANTA1955
Chápu ty stesky,... Jenže ono je problém u krabičkových modelů, hlavně teda T-34 obecně..dosáhnout 100% finálního vzhledu. Defakto nikdy to nesedí verzí tanku, věže nebo kamufláže, koleček,..čehokoliv... Proto sem taktně podotknul, že sou tam detaily špatně, nicméně jako vitríňák někoho, kdo se každý večer virtuálně řeže v kokpitu stíhačky je to více jak dobré! Ono tu asi funguje spíše ta radost, jednoduchost a modelaření.
A v žádném případě se napovažuju za odborníka v ničem ohledně historie. Celkem jednoduše se stane pak, že s každou zodpovězenou otázkou vyvstanou 4 další,..a nákupem a nebo studiem dalších materiálů jich vyskočí 2x tolik než jich zodpovím. To už je pak na bednu a není to modelaření,...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 22 úno 2013, 10:27

Ja som tiež síce dosť zažratý do techniky SSSR do T-34 a ľahkých tankov zvlášť, ale teda, že by som takto vyvádzal....áno, má tam chyby, ale kúpil si starý model za nejakých 16 Eur...to by hneď musel kupovať doplnky a nové dekaly + plus nejaký ten scratch a ešte zháňať hneď podklady na konkrétny stroj, ktorý navyše ani jeden nie zdokumentovaný z každej strany úplne.........príde ti toto scenár, ktorý si ty aplikoval pri tvorbe svojho prvého alebo druhého modelu v živote. Viem, že za socializmu to bolo s podkladmi aj doplnkami biedne, ale predpokladám, že svoj prvotiny si tiež asi veľmi neriešil, čo sa týka autenticity.
Ad BP Imelman: za mňa dosť dobré, nenechaj sa odradiť a len stavaj a kľudne sa pýtaj ak budeš mať otázky ;-I
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod iceman76 » 22 úno 2013, 16:07

Zdravím všechny,jsem jen rád,že jsou tu lidé se zdravým rozumem a ne jen fanatici.Imelmanovu stavbu jsem sledoval a snažil se mu trochu poradit s technikou zimní kamo a proto vím,že ho to stálo nemalé úsilí.S výsledkem je spokojen a myslím právem,jediné co chtěl byly postřehy k tomu zda se ubíral správným směrem,či nikoliv.Osobně obdivuji lidi s obrovskými znalostmi předloh a hlavně se schopností tyto znalosti převést do reality stavby modelu.Myslím si ale,že by tyto měli používat spíše k motivaci a podpoře ,,slabších"kolegů a ne jako kladivo na čarodejnice.Tímto nechci omlouvat chyby a nedostatky,které na modelu imelman má a už vůbec jsem nechtěl někoho jakýmkoli způsobem urážet.Jen jsem napsal svůj názor.
iceman76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 22 úno 2013, 20:39

Pancíř píše:Hezký,hlavně zimu málokdo dělá,jenom příště nech šoféra víc vzadu,nebude moc vidět ale bude to reálné,tak jak je přilepen by musel klečet.

žeby?......
Přílohy
a (19).jpg
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pancíř » 22 úno 2013, 22:41

Plně souhlasím s tím co tu je psáno,znám T-34 jak své boty a mohl jsem tady machrovat a udílet mu rady,ale neudělal jsem to z důvodu které jsou tu víše popsány,ale ta rada ohledně řidiče,tak na té si trvám,na té fotce víše je šofér vykloněn a to nedokážeš jinak než že se posuneš ze sedačky dopředu,já mám 1,75m nikdy se mě to nepovedlo,abych se ohnul a koukala mě hlava ven.
Pancíř

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 22 úno 2013, 23:43

Ja som v T-34 síce nejazdil na vojne, ale sedieť v nej som mal možnosť niekoľko krát. Možno práve v tej výške bude pes zakopaný, 1,75m je na tankistu tej doby celkom dosť. No ale o tom som nechcel....ja sa nehádam, že či si sa na sedačke musel, či nemusel posunúť, ide o to, že táto poloha je v pohode možná a tým pádom to nie je nezmysel :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pancíř » 22 úno 2013, 23:58

Jasný budem to brát tak že ten tank stojí na místě a tankáni se kochaj,zrovna jako na té fotce kde se šofér vyklonil,aby byl na fotce dobře vidět,já to myslel spíš tak,že v této poloze by se nedalo řídit.
Pancíř

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky