Sebral jsem odvahu prezentovat zde britský náklaďáček v mikymauzí kamufláži. Stavba byla pojata jako oddechovka, doplnil jsem pedály, šaltrpáky a madlo do boudy, plachtové oblouky a podélníky, držák kanystrů, zrcátka, parodii na stěrače, "blinkr" na levou stranu boudy a tažné oka na přední konzoly per. Hebla v boudě stejně není moc vidět, bo jsem neotevřel žádné okno. Škoda. Ještě mám v úmyslu vyrobit poloshrnutou plachtu. Náklad na korbě byl vynucen propadlinou, kterou se mi nechtělo tmelit, koleček po vyhazovačích bylo víc než dost. Z finiše a patiny jsem dost rozpačitý, měl jsem obavu abych to nepřehnal. Snad se to časem trochu naučím. Stavba zdokumentovaná není, v podstatě nebylo co fotit.
Edit: výměna první fotky
Přílohy
Naposledy upravil D.Ritz dne 17 úno 2013, 10:31, celkově upraveno 1
Dušan Ritz
Všechno, co dobře začíná, obvykle špatně končí. Co začíná špatně, končí ještě hůř. (Murphy)
,, Mikymaus ,, je fajn ten se ti povedl , nelíbí se mi něco kolem ráfků kol tam máš něco v nepořádku , vypadají jako zmačkané pokud to nebyl účel a nalepení skel máš to takový upatlaný ale kdo ne že a na první fotce vypadá že jsi domalovával obtisk ručně , naopak se mi moc líbí znázornění stop od stěračů, a jako celek je to dobrý....
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
Díky pánové za komentáře. Omlouvám se, že jsem nezkontroloval fotky po zmenšení, ta první se nějak zdeformovala, už jsem ji vyměnil. Hvězdu jsem nemaloval štětcem, ale drobná chyba na ní je, vznikla při usazování přes výstupek na sajtně a ráfky nejsou tak deformované. Je to vidět i na fotce zezadu zprava. A fotky jsou nemilosrdné, je tam taky vidět ohmatání šroubů na nábojích kol a na kastlíku. to ještě opravím. Skla rozhodně nejsou ideální, lepidlo sežralo barvu rámování, tak to tak svítí. Taky jsou docela tlustá. Příště je zakápnu herkulesem, bude to taky držet a nesežere to barvu. Zaprášení oken je nastříkané špinavým ředidlem přes masku výseče mezikruží.
Dušan Ritz
Všechno, co dobře začíná, obvykle špatně končí. Co začíná špatně, končí ještě hůř. (Murphy)
Pises, ze si zozbieral odvahu...a fajn, ze si bol odvazny. Podla mna velmi pekne postaveny model (staval som niekolkokrat stary Bedford s cisternou a ani raz s podobnym vysledkom), moc sa mi paci. Dufam, ze dalsie budu pokracovat.
Moc pěkný model. Mickey Mouse kamufláž přímo zbožňuju. Sám se moc těším, až ji budu aplikovat na CMP Chevroletu C8A, na který se vrhnu hned po Pardubkách. Pro příští ještě lepší kvalitu bych si dovolil doporučit: 1) před focením model omrknout a posbírat chlupy - je to škoda, zbytečně to kazí dojem. 2) skla udělat z acetátové folie, výsledek pak vypadá lépe než tenhle silný "čirý" polystyren 3) větší pozornost věnovat zpětným zrcátkům, lepší tvar tělesa, začistit 4) prověřil bych tloušťku ochranného rámu chladiče, zdá se mi moc silný. 5) zvážil bych "ozdůbku" barevných šroubů na krytce náboje kola - dle mého názoru to v tomto měřítku nevypadá moc dobře 6) popřemýšlet jak jinak barevně pojmout zašpinění kol, tvoje řešení mi připadá moc fádní, jednolité.( přestože vím, že v reálu to i takto bývá) Ať ti to staví Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím. Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Jak už jsem psal, ještě budu dodělávat plachtu, tak se některým chybám pověnuju. Ozdůbky na nábojích kol jsou setřená barva, oberu chlupy, zrcátkům dám lepší tvar, jenom nevím jaký. Ostatně setřená barva je na více hranách, oprav bude ještě dost.
Dušan Ritz