Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

JS-2 1:48 Tamiya

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

JS-2 1:48 Tamiya

Příspěvekod Jenikd » 12 úno 2013, 12:09

Ahoj vsichni,

asi po 20 letech kdy jsem jako kluk slepil par letadel jsem zacal znovu a nasel jsem zalibeni v bojove technice. Jako prvni model bojove techniky vubec jsem nedavno dokoncil Js-2 v 1:48 od Tamiye a zde je vysledek.
Rad bych Vas pozadal o kritiku, protoze jsem v podstate uplny zacatecnik.

predem diky.

IMG_2228_1.jpg

IMG_2229_2.jpg

IMG_2233_3.jpg

IMG_2235_4.jpg

IMG_2237_5.jpg

Jenikd

• Odpovědět s citací

Re: JS-2 1:48 Tamiya

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 12 úno 2013, 12:20

Ahoj

Model vcelku ujde, na to že je to první po pauze tak super. Taky výběr měřítka ti schvaluji ;-I Ovšem a to bych chtěl říct i dalším "začátečníkům". Je zbytečné za každou cenu použít všechny techniky o kterých jsem četl či použil, kór na prvním modelu. Opakované kliše že méně je někdy více zde platí a pořád platit bude. Je to holt trendem i dobou že tank musí být zasviněn od pásu až po anténu ale tady se to dle mně opravdu nepovedlo a kdyby jsi jen třeba poprášil pásy s korbou jemně pistolkou + to bláto jen zlehka tak by to vypadalo líp. Takhle je to nějaké moc nepřirozené.

Když na dalším modelu ubereš všech těch technik které ti přijdou pod kuži třeba až časem bude to určitě lepší věř mi.
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Švandista » 13 úno 2013, 11:55

Souhlasím, kdyby to nebylo "zas***ý jak jetel", tak to vypadá na první model dobře. Akorát bych měl výhradu k těm bílým pruhům. Jsou trochu tlusté. A pokud používáš pistoli, tak použít masky a stříknout to přes ně, aby to nemělo takový divný okraj.
Modeláři hlašte případy lichvy a předražování!
KPM Královského města Slaný
Dělám:
LWS, VK 3001 H
Galerie: viewtopic.php?f=7&t=27547
nově Kugelblitz
Švandista

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ziziza » 13 úno 2013, 12:11

... teda ak mozem. Ja len tak podotknem, nakolko tiez nemam vela skusenosti s technikou. On ten tank by mohol takto vyzerat, keby presiel rychlo nejakou ozaj riedkou "breckou" blata, ale co mne na tomto modely ozaj chyba je akoby absencia (teda aspon z fotiek sa to tak javi) akychkolvek inych patinovacich technik. Na jednej strane je "obahnenie" ozaj nadmieru vyrazne, na druhej strane tam chyba napr. wash, odreniny, steceniny, zadymenie, olejovy sajrajt a pod. Preto to mozno na prvy pohlad posobi takto neprirodzene. Mozno si sa mal orientovat bud na stroj ktory vysiel z tovarne, vtedy by to tienovanie bolo O.K. (a postacujuce), alebo ubrat z blata a pridat viac na hore uvedenych technikach.
A este jedna na zaver - domaluj zadny gulomet (Rusaci ho mali v gunmetal).
ziziza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 13 úno 2013, 12:25

kdyby to projel 100km/h tak jo ale ty kapky bláta by vypadali jinak...
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 13 úno 2013, 12:29

Je to více jak v pohodě. Myslím že nic není ztraceno. Zkus teď tak jak to máš vzít tvrdý plochý štětec a nasucho to směrem dolů a nebo po směru jízdy a nebo obě kombinace rozetři ty zaschlé fleky. (Zkus to prva jen na jenom místě. Mrkni se na mého Mause a E-100 - dole klik na Všechny moje modely,..-, kde jsem takto nasucho roztíral pigmenty.) Funguje to výborně a dá se to setřít až na 99%,..čiže tam nebude skoro nic z původního. Efakt to udělá super!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 13 úno 2013, 12:33

šířku pruhů bych až tak nehrotil,....i když tak 20% bys mohl ubrat :-D
Přílohy
is2-7gottb432.jpg
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslavb » 14 úno 2013, 09:32

:shock: pekne - co sa tyka toho blata - myslim ze by musel prebehnut dost velkou rychlostou aby to tie blatniky na niektorych castiach nezastavili - ale kludne sa mohlo stat. TIe pruhy mi pridu fakt ok - urcite nemerali ich sirku a nestriekali za pomocou lepiacej pasky takze kludne tak mohli vyzerat - aj ked podla foto boli na prvom o trolinku uzsie ale ak dobre pozeram na ostatnych sirka nebola rovnaka. ... a velmi sa mi paci drsnost povrchu.

drzim palce
Miroslavb

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky