Hlavní inspirací byl Concord #26, kde jsou fotky plně naložených Land Roverů WMIK v průběhu invaze do Iráku. Pokud se tedy povede, půjde o malou vinětku, 15 na 15, zobrazující kus silnice s obrubníkem, odstavenej Wimik a patrolu co checkuje okolí. Tak nějak viz foto níže.
Stavbu jsem začal úplně odzadu. Land Rover a doplňky jsou ještě zatavený v igelitu, ale podstavec v podstatě hotový. Standardně používám ty bezchybné lakované podstavce od pana Vallo, ale tentokrát jsem potřeboval trochu customized verzi, takže to vyřešily lišty z Hornbachu, balza od Pecky, polystyren ze sklepa a sádra od tamtéž. Potěšující byly celkové přímé náklady, cca Kč 48,-

Figurky jsou Blackdogu, upravené tak, aby odpovídaly období kolem roku 2003. Osprey ochrannou vestu jsem kompletně obrousil a pomocí dvou-složkového tmelu a proužků papírů jsem aspoň naznačil starší verzi. Kapsy a plynové masky jsou ze setu Dragon a z resinové figurky (tuším, že) Warrior, kterou jsem pro ten účel kompletně rozkrájel.
Pane wachmajstr, voni sou hlava!
Ve vitríně: Land Rover WMIK (Hobby Boss), M998 HMMWV (Tamiya), Unimog U1300 (Revell)
Na stole: Warrior MCV (Academy)
Na skříni: LMTV M-1078 (Trumpeter), SRV Jackal-1 (Accurate Armour), M-923 5-ton truck (Italeri)
www.facebook.com/skarikscalemodels
Ve vitríně: Land Rover WMIK (Hobby Boss), M998 HMMWV (Tamiya), Unimog U1300 (Revell)
Na stole: Warrior MCV (Academy)
Na skříni: LMTV M-1078 (Trumpeter), SRV Jackal-1 (Accurate Armour), M-923 5-ton truck (Italeri)
www.facebook.com/skarikscalemodels