Inu, tak já to téma založím. Stavím Rábu S16 od Hungarocamionu ze stavebnice Italeri 760 (viz obrázek níže).
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Stavím ji hlavně proto, abych na ní ukázal zkušební lepty Rába/DAF, nicméně mol bych jí využít i do pro vzorovou stavbu u sebe na webu, takže informace podávané tady možná budou dávkované střídmě, ale protože se chci podělit o prozatimní postup, asi bude lepší tu založit zvláštní téma. Důvodem proč jsem rozdělal něco dalšího je potřeba průběžně relaxovat u něčeho méně náročného než je Volvo F89, které ale mám v polici hned vedle Ráby a hodlám na něm pokračovat dál jakmile se mi vrátí první díly z odlévání.
Typ S16 není tím hlavním co mě v případě Ráby zajímá. Líbí se mi víc typ S22 se zvedací nápravou, ale jednu složitou stavbu už na stole mám a tohle má být především relaxace, takže proto se spokojím s verzí 4x2 a 6x2 si nechám na později. Obrázek je ilustrační, nestavím zatím žádné konkrétní auto. Byly jich stejně stovky. Vůbec se mi nelíbí ten pozdější typ se stříbrným spoilerem, mnohem hezčí je klasická žlutá lopata (na obrázku), ale mám jednu fotku, kde je auto vidět bez lopaty a to se mi líbí možná ještě víc. Mám čas se rozhodnout, takže nedělám žádný ukvapený závěry. Detaily mám samozřejmě dost promyšlený a určitě to bude voňavka, ale to až postupně. Podklady mám taky díky kamarádům z Maďarska. Gabor, Kusti, thank you for pictures!
Mám ve zvyku obšírnější úvody a podrobné informace, ale v tuhle chvíli na to není moc chuť, takže raději dávám fotky rozpracované kabiny. Jen řeknu, že střecha je víceméně vlastní výroby, bylo z ní potřeba vyříznout spoiler, vytvořit prolisy a ventilačku.
Naposledy upravil nedlloyd dne 24 lis 2012, 17:56, celkově upraveno 1
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat