Pánové prosím vás nemáte na čs. let. kulomet vz.30 7.92 někdo doma výkres? nebo spíše základní rozměry bych potřeboval znát. Kdyby ho tak někdo měl třeba doma a mohl by mi ho změřit. Chtěl bych se ho pokusit udělat. Dík Michal
misko jedine co som nasiel je ceskoslovenske prototypy 1938 1.diel strana 83. vydavatelstvi jakab.je tam planik z prilozenou mierkov.inak nic.mozno v ntm archive... v ostatnych publikaciach z jakabu nie je nic v mbi avia b 35/135 strana 86 je trojrozmerny vykres.ale bez rozmerov alebo mierky. tak snad sa ti to niekde podari splasit.letov 328 a aero mb 200.cakaju...
tak mi to nedalo,je to v L+K 1/1981,str.10,je tam nákres aj s dĺžkovou mierkou,podľa ktorej by mal mať guľomet vz.30 dĺžku plusmínus 1120 mm (v konfigurácii,akú máš na spodnej fotke,akurát s pásovým podávaním nábojov)
plány... - všetky hvezdičáky sveta, a reálne? no momentálne prerábam vahadlá na A.S. Lynx odkryté - starší typ, pretože tie povodné sa mi už nelúbili, potom zakryté - novejší typ, ďalej dorobiť tú Gemmu.
Asi bych mal pokračovať na Fiatovi (A74?), asi Castor, možno Jupiter - sú to všetko veci ktoré mám relatívne napol hotové, pretože buď mali zhodné válce, lebo blok, takže to neni tak náročné ako začínať odznova a distribútori ma dotazujú na novinky. Takže aby sa niečo hýbalo rozširujem sortiment takýmito variáciami. To ako firma Radial engines... . Mám ešte vybrané disky s odkrytým bubnom na B-29 patrne neskorší typ, tak asi Korea, ktoré niesom schopný uviesť do obehu, kolesé na P-61 a podobné dvojmotoráky. Občas sa do toho može pripliesť zakázka od nejakého výrobcu ktorú neplánujem. Mezitým ten gulomet a pod. na podnety tunajšieho obecenstva.
Mám aj pár iných tipov na ktoré sa vyložene teším, (medzi nimi zrovna aj ten Fiat), ale radšej (jak sa to píše?) už končím, pretože poslednou dobou som dosť slubotechna.