Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

VK4502ausB Hinten PorscheTurm 1:35 Dragon

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: VK4502ausB Hinten PorscheTurm 1:35 Dragon

Příspěvekod Švandista » 25 zář 2012, 15:39

Důležité je se nebát něco nového vyzkoušet. Pokud se ti třeba stane, že něco zmršíš při stavbě, tak z toho ještě můžeš udělat cvičnej kousek na kterém budeš cvičit techniky. Samozřejmě je dobré si o těch technikách něco přečíst (nejlépe z několika zdrojů) a zdaleka nejlepší je navštívit nějaký workshop.
Modeláři hlašte případy lichvy a předražování!
KPM Královského města Slaný
Dělám:
LWS, VK 3001 H
Galerie: viewtopic.php?f=7&t=27547
nově Kugelblitz
Švandista

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 25 zář 2012, 16:32

Můžu se zeptat pokud to teda byl projekt a nejezdilo to a tímpádem si na to dal šedou a je to licence ....atd.... tak prosím co je tohle ??? ( je tam toho víc i na kolech atd .. jsou to odřeniny ?? ale říkal si že na ně si ještě netroufáš ?? nebo je to natřené štětcem ???) abychom se vyhnuli nedorozumění se začátečníkem a nějak se ho nedotkli ??? :) :) :)
Přílohy
VK4502ausB.JPG
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod msr777 » 25 zář 2012, 16:51

Ano celej model je dělanej štěcem . Barvy Email Humbrol
Ty šedé "fleky"na kolech to je ušpinění , no jako bláto at není úplně čistej ....... vím nic moc .
Na trupu a věži je to pokus o opotřebení , nebo odřeniny . To že si na ně pořádně netroufám neznamená že to netestuji . Proto jsem to sem dal abych se dozvěděl co vylepšit . Wash , filtr , oleje , pigmety v barvě to jsem ještě neznal a PROTO to tam není .
Jak jsem psal ještě to předělám . berte to tak že je to ještě ve stadiu zorpracovanosti
Díky
msr777

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Hanzal » 25 zář 2012, 19:36

Ahoj, jak jsi si už asi přečet tak odřeniny se např. dělají dobře třeba molitanem. Jde o správnou konzistenci barvy - ne moc řidkou - namočíš molitan utřeš ho do hadru nebo ubrousku aby to nebylo moc a začneš pomale tupovat. Nejlepší je začít přes hrany tak uvidíš a poznáš cit jak moc a jak to vypadá. Ze začátku bych začal zlehka odřeninky přes hrany. Na velké plochy bych se zatím vykašlal.
Ono třeba jen jeden bok ty věže zabere tak 15-25min (molitan na hranách + štetcem středy ploch)
Já osobně třeba půlku odřenin umeju protože s nima nejsem spokojenej a dělám to raději víckrát. To že namočím štetec do barvy a třikrát přešmrdlám bok věže není správná cesta. (ne že bych to nějak uměl, pořád se učím ale takhle jsem to tenkrát také zkoušel)
rozestavěno v chlívku: viewtopic.php?f=58&t=76065&p=1531450#p1531450
https://cs-cz.facebook.com/pages/Modelt ... 8248988990
http://www.kpmznojmo.cz
Zdeněk Hanzal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 18 říj 2012, 16:56

Já už bych se na tenhle model vyprd, protože to že se k němu budeš vracet ti vysaje víc energie a může tě to pak dost znechutit.. otevři jinou, novou voňavou nablýskanou krabičku a uvidíš, že budeš mít z té nové stavby lepší pocit a finální uprava bude zas o něčem jiným, protože tu chybu už dělat nebudeš (nebo budeš, ale ne tak velkou :-)).. Třeba při stavbě házej fotky do rozestavěno, a kolegové ti rádi napíšou co a čeho se vyvarovat.
člen štětečkové galaxie č. 8
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 19 říj 2012, 08:01

Stavba jako taková je OK. Spíše to malování je fádní. I když by to byl nový tank, tak by byl místně špinavý od provozních kapalin, prachu a tak,... Udělej to jednoduše. nepřemýšlej jak se dělá jakákoliv technika,.zajdi si ven, nafoť si auta, náklaďáky, bagry,..a namaluj to na model. Ano nepřemýšlet co prva jestli fading, wash a podobné kktiny,..prostě co nejvíce reálně namaluj na tank to co vidíš v reálu na technice! Klidně vymýšlej svoje techniky!! Klidně namaluj odřeniny (dle mě tak asi 7 na tank je reálných, bo to bylo lakované a ne smaltované že by se to odlupovalo!!! To snad až tak v muzeu po 25tém přemalování Industrolem). Spíše se to chce zaměřit na ošoupání kolem otvorů (moc ne u toho nově lakovaného prototypu). A dál klidně potom korbu přejeď fadingovýma technikama a washem. Nikde není psané že to musíš dělat tak jak je to v Modeláři!! Logicky se zaměř na to že se to třeba odřelo, pak zaprášilo a pak zmoklo a to i 8x za sebou v zůzném pořadí těch postupů.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Phoenix » 19 říj 2012, 08:56

Osobně být tebou bych si koupit Nějakou tamiyu za 400,- testoval bych.
Prasečit takovouhle stavebnici mi příde trochu nemyslný.To si k tomu prvnímu
modelu můžeš zrovna koupit lepty a friuly.

Jo pardon , já si všimnul až teď,že to je v sekci galerie.
Ten tank je hotovej ?! To snad ne :)
Láďa Vraštil - 21 let

Rozestavěno-->Škoda RSO , Hetzer WOT

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Phoenix

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky