Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ruský průzkum, Karpatsko-Dukelská operace 1/35

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 453 • Stránka 23 z 31 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31
  • Odpovědět s citací

Re: Ruský průzkum, Karpatsko-Dukelská operace 1/35

Příspěvekod Jan Garčár » 14 říj 2012, 12:15

komisař píše:Vypadá to fantasticky, skoro si říkám - nekaz to válečným výjevem. Dej k břízce jednu dvě srnky a hotovo. Konečně bude k vidění krásné civilní dioráma. :)
(tak a teď budu za to "rouhání" zastřelen před nastoupenou jednotkou stavitelů diorámat :grin: )

Hammer píše:Jednou srnky, podruhé průzkumníci, potřetí i srnky i průzkumníci, tři diošky v jednom... :lol: :lol: :lol:

8-) No pánové, nabízí se možnost dát tam průzkumníky na srnkách. Dříve se na průzkumy jezdilo i koňmo, motorizované jednotky měly motocykly, cyklo-hlídky měly kola. Proč by průzkumníci nemohli být "srňmo". Taková srna zná les velice dobře a stejně tak se v něm umí pohybovat. Tato kombinace přímo vybízí k tomu ji využít - pro průzkum ideální. A jako antarktické a arktické výpravy mohly v nejhorší chvíli sníst psy, mohli si průzkumníci v nejhorším udělat srnčí guláš a co víc - jeho vůní přilákat nějaké německé mlsné jazyky. A chytit jazyka bylo úkolem velice často.

No a teď už vážně :)
poslední dobou nebylo moc času :( do toho ještě nějaké problémy :? , člověk má nad čím dost přemýšlet... - takže jsem se k modelaření dostal jen chvílemi.
Bílé větve jsem utlumil vallejovkama - umbra pálená a černá (aby to bylo hodně tmavé, ale ne úplně černé). Hodně naředěnou barvou jsem to přešmrdlal. Je tedy trochu utlumeno, ale na úplných sto procent to nepomohlo. Nejspíš to vypadá divně, protože jsou ty drátky a větve relativně dost tlusté. Ještě nad tím budu muset podumat a něco s tím vymyslet. Nejspíš utlumím ještě více (jen místy?) :-k Možná místy přidám jemné tmavé větvičky (tam, kde bude vhodné) - obarvený motouz by měl stačit.

Jakub Skolil píše:Přiznám se, že nejsem moc přítel foliáží, ale ta bříza vypadá opravdu naprosto perfektně. Asi to budu muset taky vyzkoušet...

Jinak celková kompozice diorámy se mi moc líbí. Těším se, až to budu moc prozkoumat někde na soutěži do všech detailů.
Ahoj Jakub

No jo, jak já pořád říkám, na těch fotkách to vypadá líp než v reálu :-D Výhledově bych se s tím rád někde ukázal, už se pomalinku blížím ke konci, tak možná, podotýkám možná Modellbrno. Fakt nevím, jak se povedou figury. No a foliáž je dobrý přítel, ale zlý pán :) Takže když ji člověk použije vhodným způsobem, práci to jen zrychlí, což určitě není mínus.

Přikládám foto,
díky moc za kladné ohlasy, komentáře a rady :)
A držte mi palce.
Přílohy
IMG_4864.JPG
IMG_4868.JPG
IMG_4877.JPG
foto z větší dálky
IMG_4878.JPG
z některých úhlů to vypadá suprově
"Ach ano, pouhá pěchota - ubozí žebráci." Plautus Titus Maccius
....................
Jsem člověk, který si rád nechá poradit, i když to nejdřív stejně zkouší po svém.
Jan Garčár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 14 říj 2012, 15:29

Je to super já bych to nechal... =D> =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod julo35 » 14 říj 2012, 16:25

krása,čakám na galériu.
julo35

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Garčár » 14 říj 2012, 17:35

Díky díky :D no já jsem z toho nervózní. Tou břízou jsem si na sebe nechtěně upletl takový malý bič. Ale co se dá dělat :) když já ji tam tak chtěl...
Během dneška jsem udělal ještě pár fotek na sluníčku. Při focení na bílém pozadí je trochu vidět ten filtr :)
Nechám ji chvilku odležet a když už nic nevymyslím, nechal bych ji tak.

Hezký nadcházející týden,
zdravím všechny :)
Přílohy
IMG_4895.JPG
IMG_4896.JPG
IMG_4894.JPG
IMG_4886.JPG
IMG_4887.JPG
....................
Jsem člověk, který si rád nechá poradit, i když to nejdřív stejně zkouší po svém.
Jan Garčár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 14 říj 2012, 18:43

Mohu-li poprosit, více zblízka ty fotečky by nešly?
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Garčár » 14 říj 2012, 20:16

:D no to se právě bojím.
Ale jo, dobře, zítra (nebo co nejdřív to půjde) sem sám břízu pod drobnohledem :wink:
Zatím ještě není usazená, všechno by ještě šlo změnit :-k Na jedné straně je práce a čas, ale na druhé je celkový dojem "dioramy"... Tedy o tom po tom - alias po detailech.
....................
Jan Garčár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod McLoughlin » 14 říj 2012, 21:16

Nádhera :P
McLoughlin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Garčár » 17 říj 2012, 15:06

:) tak jsem vynesl břízu na sluníčko a už mi tak hrozná nepřišla. Některé větvičky hlavně z pravé strany ještě trochu ztmavím... - já se k těm úpravám ještě nedostal. Nicméně ji tam nechám a rušit ji nebudu (v krajní situaci jsem uvažoval, že bych udělal úplně novou). Ty větvičky, jak víte, jsou z těch zkroucených drátků a to se špatně zahlazuje, proto vypadají tak, jak vypadají. Nejlépe to tak moct namočit párkrát do nějaké pryskyřice, nebo něčeho podobného - jako svíčku. Zatím mě nenapadlo co za hmotu by to mělo být :-k To je však spíš myšlenka do budoucna.

Dávám nějaké to detailní foto - zde uvidíte ony nedostatky :)
Zkusím ty úpravy - to už bude jen pokus o vylepšení detailů, pár drobných oprav a pokud se podaří, přestříknu Sprayfixem a bude hotová.

Takže drobnohled:
Přílohy
IMG_4899.JPG
jako celek vypadá relativně pěkně, to jo
IMG_4901.JPG
IMG_4900.JPG
vršek
IMG_4905.JPG
....................
Jan Garčár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 17 říj 2012, 18:03

Opovaž se to vyhodit, vždyť to vypadá jako živé!!! Úplně zblízka je sice vidět že to není dřevo, ale tak blízko nikdo mít oko nebude!!!! Je to bomba!

Asi jsi to tu už psal, jaký jsi použil drátek na větvičky?
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 17 říj 2012, 18:22

Celkově teda parádní, pouze jak jsem již konstatoval, ty větve jsou dost bílé. Vzhledem k tomu, že nastane období kácení listnáčů, tak jsem se při procházce zaměřil na břízy, které budu muset porazit a přitom jsem pozoroval, jak je to se zabarvením větví. Spodní větve rozhodně nejsou bílé a tak od poloviny k vrcholu začínají bělat. Přikládám pár ilustračních foto vč. hromady oklestěných větví z minuloročního podzimního kácení.
Přílohy
Snímek 231a.jpg
Snímek 233a.jpg
Snímek 232a.jpg
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Garčár » 17 říj 2012, 18:41

Marder píše:Celkově teda parádní, pouze jak jsem již konstatoval, ty větve jsou dost bílé... ...Spodní větve rozhodně nejsou bílé a tak od poloviny k vrcholu začínají bělat. Přikládám pár ilustračních foto vč. hromady oklestěných větví z minuloročního podzimního kácení.

:-k no, ještě nějaký ten filtr to určitě snese.
Zřejmě jediné, co s tím ještě udělám, seděl jsem u toho, prohlížel to a to bych ty drobné větvičky z motouzu musel asi udělat všude, což by dost dobře nešlo...
Ale ještě malý filtřík, to jo, ten by šel. :arrow:

Hammer píše: ...Asi jsi to tu už psal, jaký jsi použil drátek na větvičky?

:) Použil sem toto, viz foto:
Přílohy
IMG_4912.JPG
je na tom tenší a tlustší drátek :) Cívky jsou všude, stačí něco rozbobrovat :)
....................
Jan Garčár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan petr » 17 říj 2012, 20:44

Ty větvičky, jak víte, jsou z těch zkroucených drátků a to se špatně zahlazuje, proto vypadají tak, jak vypadají. Nejlépe to tak moct namočit párkrát do nějaké pryskyřice, nebo něčeho podobného - jako svíčku. Zatím mě nenapadlo co za hmotu by to mělo být :-k To je však spíš myšlenka do budoucna.

Ahoj,
máš to super, jesli ti to vyjde do Brna, určitě přijdu mrknout okem.

Do stromu jsem se zatím nepouštěl, ale co třeba to přetáhnout usazeným surfacerem, eventuelně s něčím smíchat Herkules :-k
Nic proti Bohu, ale do pekla to mám blíž.....
milan petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 18 říj 2012, 18:53

Tak při jízdě po Praze jsem byl nucen odčerpat tělní tekutiny a když musíš, tak musíš a zastavil jsem se teda v Čimicích u jedné břízy a trochu jí "zalil" a abych nemusel sledovat pohoršené, ale i obdivné pohledy spoluobčanů a spoluobčanek jsem studoval zabarvení větví. Asi záleží na prostředí, kde bříza roste (fotky, které jsem sem dával jsou z předzahrádky Šumavy). Bříza (ale i okolní břízy) nebyla tak vysoká a větve byly bílé již od spodku a vlastně spodní část větve byla tmavší, než vrchní. A tak se omlouvám, že jsem doporučoval ztmavení spodních větví. Je to vlastně jedno.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Garčár » 02 lis 2012, 20:33

milan petr píše: ...eventuelně s něčím smíchat Herkules :-k

:-k tak mě to trochu blesklo hlavou, že jsem tu ležící větev přilepil k dioramě právě hmotou šedá sádra + herkules (žádná voda) a bylo to celkem slušný lepidlo (ještě v tom nějaký motouz a piliny...). Navíc to má tendence se při vyschnutí trochu smrsknout - mohlo by to být ideální. Vyzkouším na dalším stromu. :twisted: Díky za popostrčení.
Během doby, co jsem se neozýval jsem kromě boje s virózou ( :( ach jo, poodzim...) dělal ještě jednu jistou pokoutnou činnost, která má něco společného se stromy a jistým poloostrovem ve východní Evropě. Jestli se "špatná věc" podaří, určitě se s ní zde pochlubím (to já rád :) ).

Na břízu jsem pochopitelně nesáhl - taková malá přestávečka až do včerejška. Ještě jednou jsem ji místy přešmrdlal ředěnými barvami vallejo. V celkové koncepci to stejně bude pořád bílá :) Jinak vím, že některé břízy jsou dost zaneřáděné. Hlavně spodky větví. Myslím, že té mojí to určitě neuškodilo trošku přišpinit - ještě uvidím na denním světle. (To je takové to "jo, natři si to při světle lampičky" a pak o víkendu, když se konečně naskytne světlo "tak tééď se podívej, cos udělal" :grin: Ale tak však víte - když je to s mírou, tak to nemůže dopadnout špatně. Asi jako s tím alkoholem jak říkal jistá osoba Hogo Fogo: "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" :-D )

Jinými slovy už pouze fixace (pokud neobjevím nějaký strašlivý průšvih) a šup s ní na své místo. Pak úklid stolečku a pak už fakt příjdou ty figury (protože nic jiného už ani přijít nemůže, (max ta lesní zvěř :) )).
Už se celkem těším :)

Toš mi držte palce,
hlavně zdraví a práci zdar :)
....................
Jan Garčár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 02 lis 2012, 20:44

Honzo, nehnevaj sa, že budem vulgárny, ale keď som toto zbadal......skoro som sa posr.l :shock: Tá príroda snáď nie je ani 1/35. Skvelé....a moja žena ti odkazuje to isté, tiež si išla oči vyočiť [-o< [-o< [-o<
Matej Kavečko Paluda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 453 • Stránka 23 z 31 • 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31

Zpět na Rozestavěno