Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DAF XF 95.480 far + Schwarzmüller TPA 2/E MEGA-DOKONČENO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 638 • Stránka 36 z 43 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 43
  • Odpovědět s citací

Re: DAF XF 95.480 far + Schwarzmüller TPA 2/E MEGA

Příspěvekod koubasek » 21 kvě 2012, 18:30

Asi jsem to přehnal s fotkama, jeden držák a tisíc fotek k tomu. #-o
Ještě jsem si hrál se zajišťovacíma klínama.
DSC00233.JPG
Předloha
DSC00398.JPG
Ta dvojice vlevo přijde na auto.

Jsou to trochu upravený klíny ze stavebnice Volva FH, držáky jsem tvořil sám. Mohl jsem použít klíny CTM, ale tyhle jsou blíž předloze a mám z nich alespoň větší radost. :)
Nakonec jsem místo resinových nohou objednal plast. profil a podle JOST katalogu a fotek se do nich pustil sám. Tak strašně složitý nejsou, navíc ty od KFS až tak úplně neodpovídají předloze.
DSC00400.JPG
Na fotce je vidět i snaha o nádržku na vodu. Na 2. pokus jsem ji vymodeloval, potom několik vrstev plniče na železo :-D a toto je zatím výsledek. Stačí nastříkat černou matnou, nalepit kohoutek a snad hotovo.
To je zas na chvíli vše.
Ještě mi chybí ty skříňky, alespoň dva kusy (jedna na auto a jedna na vlek) tak nevím, jestli koupit resin nebo se o ně pokusit z destiček.
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 21 kvě 2012, 18:41

Parádní kus práce =D> .Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 21 kvě 2012, 18:54

Díky. No proti tomu co tady předvádí za tempo jiní a zejména někdo, tak je to jen "kousek práce". :-D
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bouvier » 21 kvě 2012, 18:59

Kašli na resin, skrinky vyrobíš i sám ide ti to parádne. =D>
bouvier

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hapík » 23 kvě 2012, 11:20

Sice děláš pomalejš, ale vždycky to pak stojí za to! Supr! =D> =D> =D>
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Rozestavěno:

Hotovo: Volvo FH 12 420, Volvo FH 12 420, Man F 2000, Scania P 420, MAN TGX
Hapík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 09 srp 2012, 19:08

Asi to tu chce trochu oživit, moje téma už je na konci první strany.
Zadní nohy pro přívěs, který čeká už jen černá barva. (plus někde sehnat malý řetízek pro jejich zavěšení, pojištění :) )
P8090070.JPG

Taky jsem dodělal základ pro podlahu na přívěsu (ještě před výstavou v PL) a potom i podlahu pro auto. Příčníky jsou Z profily.
Přívěs tak jak ho vidíte na fotkách bude v černé barvě, zbytek směrem nahoru bude asi bílá (plachta, vrata, čelo). U auta to bude víceméně stejný. Nástavba na auto je navíc trochu vyztužená čtvercovým profilem, abych měl alespoň něco na autě trochu rovný.
DSC00486.JPG
P8090072.JPG
P8090075.JPG
P8090076.JPG
P8090078.JPG

Takže celkem výrazný krok vpřed, ale zároveň i trochu vzad. :-D Protože rám na autě je až moc zkroucenej (doufal jsem, že to schová nástavba, ale je to opravdu hodně vidět, takže proběhne oprava) musel jsem to trochu narovnat hrubší silou. Samozřejmě jsem při tom poničil rezervu, takže ji teď spravuju.
Taky jsem musel odinstalovat zadní sklápěcí nárazník, protože v kombinaci s nástavbou to jaksi nesedělo. Jooooo to je tak, když někdo staví model několik let. Tenkrát jsem so všechno jakože připravil, "....kdyby jednou dopadla snad i ta nástavba" a teď to pořádně nikde nepasuje.
Jinak na ty rošty tvořený Z profilama už přijdou jen prkna. Napadlo mě použít lékařský lžičky, docela blbě se řežou, ale jinak si myslím OK, problém je, že jich mám málo (narazil jsem na ně v Lidlu, kde bylo cca 30 ks v pytlíkách u nanuků, ale já jsem vzal jen 1 pytlík "na zkoušku" #-o a další teď už nemůžu sehnat)
Jo a ty plastový schránky, co jsou na návěsech, přívěsech, už mám taky téměř hotový, ale stále začišťuju chybky. Nakonec to šlo i bez resinu 8)
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 09 srp 2012, 19:46

Toho rámu jsem si všimnul v Polsku,ale taky jsem myslel,že to nástavba srovná......... :-k Co se týká prken na podlahu,tak nevím jaký máš přesně podklady,ale dneska se většinou na tenhle typ nástaveb na podlahu dává hnědá voděvzdorná překližka v deskách a pokud chceš na ,,výdřevu" plachty,tak je dobrý ,,míchátko" na kafe od pumpy.... :-k :wink:
Je to sice dál,ale o to horší cesta.........
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 09 srp 2012, 19:59

Jouda: ten rám je opravdu moc zkroucenej, a než to všelijak vypodložovat, to to raději srovnám. Prostě jsem ten rám nalomil v určitým místě, nacpu tam destičku, přebrousím a zapatlám barvou. ideální by bylo to celý odbarvit, odstrojit,... ale už takhle se to vleče a stavět ten model třeba ještě o půl roku déle #-o Stejně to pod nástavbou moc nebude vidět.
A podklady, viz foto:
DSC00184.JPG
DSC00181.JPG

Ta překližka je asi až na tomto, ale to už řešit nebudu, protože plachta bude zatažená a vrata zavřený. Na ty lžičky na pumpách už jsem taky koukal, ale měly jich tam málo :grin: a to už se mi zdá až moc úzký zase.
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jouda » 09 srp 2012, 20:17

To jo,to by asi úzký byly........čče někde (na modelbazaru?) jsem viděl,že prodávali laserem řezaný prkna a nebo mně napadla balsa z modelářských potřeb.....ta by se nemusela ani řezat,stačilo by jí narýhovat tupou stranou skalpelu...... :-k
Je to sice dál,ale o to horší cesta.........
Jouda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod GlobeCZE » 09 srp 2012, 22:06

na tohle bych urcite vzal balzu, je krasne tenka, bude vypadat dobre a ma hezkou strukturu
Rozestavěno:
Scania 164L 480 6x2/2 Topline "Europe Flyer"

Nedávno dokončeno:
Scania 143H 420 6x2-2 Topline
Scania R620 LA4x2MNA CR19H

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
GlobeCZE

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 06 zář 2012, 16:52

Během týdne mi přišel balíček z UK, viz foto.
DSC00503.JPG

Teď bych rád začal zpracovávat ty blatníky, ale jelikož to je první resin co vidím na vlastní oči :grin: , tak mám dotaz.
U nedlloyda na webu jsem četl, že resin se dobře brousí, řeže,... i tmelí. Ale čím to tmelíte ??
Na přívěsu jsou totiž ty široký gumy, takže musím zúžit blatníky určené původně pro dvojmontáž. Nejdřív je opatrně rozřezat a pak zase slepit - vteřiňákem, ale nevím čím vzniklý spoj zatmelit a nerad bych to zmrvil. :)

Napsal jsem dotaz sem, aby si toho někdo co nejdříve všimnul, jinak nový fotky ze stavby dám snad po víkendu, zatím mám komplet dokončený skříňky a nádržku na vodu.
Díky za odpovědi.
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pavel behensky » 06 zář 2012, 17:03

V podstatě sis sám odpověděl-slepíš to vteřiňákem,tak proč to vteřiňákem taky nevytmelit.Samozřejmě že je pak potřeba být opatrný při broušení-resin ubývá rychleji než vteřinové lepidlo(tvrdší).Takto tmelený spoj se ti nikdy nepropadne.Jinak tmelit jde i klasickýmy tmely.Hlavně se toho neboj,ale to není tvůj případ.Když sleduji kam jsi až došel tak musím říct,že je to paráda.Pavel
pavel behensky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 06 zář 2012, 17:25

A doporučuju je hodit na pár minut do nějaké nádobky s benzínem. Resin z KFS je šíleně mastnej, tak at si zbytečně nepřiděláš práci.
Černá není barva, to je stav mysli...
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 10 zář 2012, 18:34

Tak zase po měsíci trošku posun.
Protože mi dorazily obtisky z Anglie, tak jsem dodělal nápisy na kabině.
DSC00505.JPG
Už se to tady někdy dávno řešilo, že mezi těmi obtisky od KFS není verze pro XF 95, musel jsem je teda poskládat ze štítku pro CF 85 a ještě domalovat, ale CFu nikdy stavšt nebudu, takže žádná škoda , je to jen detail, ale teď odpovídá skutečnosti a dušička má klid :)

DSC00504.JPG
Obtisky na masce jsou ze stavebnice

Plus jsem nahodil obtisky na clonu, řidič je "tuner".

Musel jsem předělat zadní sklápěcí nárazník, protože ten původní po úpravě-prodloužení rámu nepasoval, tak jsem se snažil ve 2. verzi o detailnější provedení.
DSC00492.JPG
DSC00491.JPG

Další kompet hotová drobnost, nádržka na vodu.
P9020080.JPG

A ještě schránky na kurty, nářadí atd.
Ten nápis schwarzmuller by měl být plastický, ale to nevím jak udělat, tak jsem tam dal alespoň nálepku.
DSC00443.JPG

P8190069.JPG

P9020086.JPG

koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 10 zář 2012, 18:48

DSC00506.JPG

Tady jsou ještě rozpracovaný blatníky. Zatím všechny jen rozřezaný, ty na vlek musím ještě rozpůlit, zůžit a zase slepit. Plus dodělat k nim držáky, zástěrky a takovou tu rohožku dovnitř, co brání rozstřikování vody, asi (já pomocí ní zakryju podlepenej spoj).
A vždycky jsem si myslel, jak ten resin ulehčuje práci, tak teď už si tím moc jistej nejsem. I když jsou ty blatníky v TQ, jakože KFS top quality ?? , tak jsem je musel celkem dost opravovat (zatím se mi daři tmelit je vteřiňákem), a to ještě beztak budu ladit po surfu dočista. :? Občas nějáky bublinky i když jen minimální, ale taky nedkonale odlitý, no nic moc. Třeba je to u resinu standart, já nemám s čím porovnávat, ale když jsem měl od KFS ty leptaný stěrače a teď ještě pozičky, tak to je dokonalost, ale ten resin teda ani omylem. Když si někdo koupí téměř celej tahač od nich, viz ty F89, a je v takový kvalitě za tolik peněz, to už musí být hoooodně velká srdcovka teda. 8)
koubasek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 638 • Stránka 36 z 43 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 43

Zpět na Rozestavěno