Zdravim vsetkych!
Uz dlhsie sledujem toto forum, no az dnes som sa tu zaregistroval, a hned vas aj chcem poprosit o radu:
Staviam dreveny model lode CSS Alabama od Mamoli v mierke 1:120. Mam dokoncenu prvu vrstvu plankovania (lipove listy 4x1mm), a rozrobenu drhu (mahagon 3x0,5). Druha vrstva je vsak rozdielna nad a pod ciarou ponoru. A prave s tym spodkom v tom este nemam jasno.
Original lode bol pod hladinou oplechovany platnamy asi medeneho plechu. V stavebnici mam na tento ucel plny sacok nasekanej dyhy (asi tiez mahagon) s rozmermi 10x3x0,5 mm. Mam vsak dilemu, akym sposobom mam tieto dlazdicky lepit. Aj vysledna povrchova uprava ma imitovat med, s viditelnymi hranicami medzi platnickami.
Takze aky postup zvolit?
1. prisposobovat ich sirku tak, aby som mal rovnaky pocet riadkov pozdlz celeho trupu (ako som to robil pri prvej vrstve)
alebo
2. ponechat sirku dlazdiciek 3mm a redukovat pocet riadkov smerom k predu alebo zadu trupu. Tu by som ale musel doriesit tie prechody, kde sa budu dva riadky zlucovat do jedneho.
Logicky mi vychadza, ze ked sa taka skutocna lod obijala plechom, asi neprisposobovali kazdu jednu platnu, ale pouzivali dake seriovo vyrobene rovnake platne.
Ale mozno sa mylim, a je to uplne inak.
Preto budem vdacny za kazdy tip alebo radu.
Dakujem
Miro