Já používám samolepící hlinikovou folii,daj se z ní nařezat extrémně tenké proužky,záleží jenom na nářadí .Dobře drží ,stačí nalepit na bočnice a stříknout surfem,v tomhle měřítku to bude vypadat dobře a na příčný výztuhy zkus použít tyhle pásky dobře se snima pracuje
Co se týká žeber, to sis dal práci! Já bych to spíš řešil nějakým obtiskem (silnějším). Tohle mi přijde až příliš výrazné a vystouplé. Až se stavíš v týdnu, tak to probereme. Určitě vezmi Bristola s sebou.
Jardo, máš pravdu, že je to hodně výrazné. Nicméně na té fotce je jen základ hned po nalepení žeber.
Chtěl bych udělat křídla stejnou metodou jako u Berga - nalepená žebra jsem zbrousil asi na třetinu původní tloušťky a pak jsem prostor mezi žebry "zalil" hodně naředěným tmelem Agama. Ten se krásně rozlil v jednotlivých sekcích a udělal tam "prověšení plátna".
Zatím jsem jen u toho broušení:
Křídlo vlevo je přebroušené, ale ještě to bude chtít trochu ubrat. Pravé je právě ten "základ jen s nalepenými proužky plastu.
Už mi z těch žeber hrabalo, tak jsem si dal na chvíli pauzu a podnikl ještě jeden pokus s kokpitem:
Není to úplně ono, ale je to lepší než první pokus. Ještě to zkusím vystínovat olejovkou. Možná to bude víc ke koukání, až tam nalepím blbinky typu zásobniky apod.
Je to lepší, ale stejně to není ono. Jde o to, že když řežeš hmotu skalpelem, tak se trochu vytlačí směrem nahoru a udělá ti vystouplou hranu. Ta je pak dost vidět, takže jí musíš přebrušovat. U hotových profilů tohle neřešíš.
jojo Wingnutí návod je vééélmi inspirativní a to jsem stavěl Bristola ve čtvrtce jinak to máš pěkný
Martin martinsticky Štický Máte-li dojem že vidíte nepořádek , nenechte se zmást . Jedná se pouze jen o systém uložení věcí , který momentálně nechápete .