Keď budeš striekať vrchný lak nedávaj na celé lietadlo jeden druh.Niekde daj trošku lesklejšie inde matnejšie aj to spraví svoje. Aby to bolo skrátka také fľakaté ako na skutočnom lietadle,tiež nie je všade rovnako lesklé alebo matné.
tak som sucko naolejoval, chcem vyskusat metodu stahovania olejov po smere letu, pouzil som wash od Miga - Cold grey , zda sa mi byt vhodny pre moje pouzitie modro-sedych camo na sucharoch, nie je extra vyrazny tak dufam az to dokoncim bude to decentne, no uvidim chlapi ak s tymto postupom mate skusenosti, je lepsie zotierat povrch zaschnuty alebo ho nemusim nechat tolko prischnut? dakujem
No ak to chceš sťahovať po smere letu tak to nemôžeš nechať úplne zaschnúť lebo potom sťiahneš prd. Ja to nechávam tak pol ,trištvrte hodiny zavädnúť potom si naozaj jemňulinko navhčím handričku a zotieram v smere letu.
Davide, nezkusíš prožíznout obtisky (hlavně hvězdy shora), napustit opatrně do spáry Hypersol, aby zalezly, a pak tam pustit wash? Vypadalo by to lépe.
Podľa mňa dobré ,teraz to môžeš nechať sušiť koľko chceš. Prikláňam sa k Martinovy a skús to potom vyskúšať s tým lakom ako som ti písal vyššie. Veď keby sa ti to neľúbilo nie je nič jednoduchšie ako to prelakovať celé jedným lakom.
Ahoj Davide, vcelku se mi to líbí. Takový můj postřeh, když už se s tím přerýváním trápíš (vím že je to nevděčné a nadlouho), ale chce to mít trpělivost a projet všechno a taky mám dojem, že prorytá místa si málo zabrousil s povrchem (máš tam vytlačené hranky soudě dle odlesku blesku nebo světla) a následně nezapomínat používat filmáč nebo humbrol liquid poly či tamiyácký extra thin (ten už je asi zbytečně silný, ale taky se dá). Paneláž se ti pěkně pročistí a také zlepší vlastnosti pro přizpůsobení dekálů. Jak píše M. Glogar, proříznout a použít vodičku, ale kdyby si měl povrch opravdu dokonalý, tak ti dekle rovnou po nanesení a přetření vodičkou hned zkopírují povrch a rytí a nemusíš šachovat skalpelem a dále je umravňovat.Teda pokud to nejsou mrchy obtisky. Jinak jen tak dál, Tvá sucharománie je velmi poutavá.
ano viem ze to prerytie nie je nic moc, je to moja nocna mora aj s dekalmi, tu na sucku so to prebrusenie povrchu velmi odflakol a linky som iba vycistil zubnou kefkou teraz ryjem su-27 a som mimoriadne nesikovny, az mi je do placu ale budem sa snazit to zmaknut lepsie aku tu dakujem Marek za postrehy