Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Diskuze k pravidlům používání Modelfora ze dne 19.4.2012

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Diskuze k pravidlům používání Modelfora ze dne 19.4.2012

Příspěvekod Radek3057 » 05 črc 2012, 19:27

kajda64 píše:Nevím, nebylo by lépe to tady prostě s rozumem ukončit, jak říká Monika, příště si dávat větší pozor na to, co kdo řekne, spíš víc modelařit a chlubit se výtvorama než silnýma a urážlivýma řečma tu zbytečně plnit stránky, který jsou věnovaný hlavně modelařině..... myslím, že na světě je dost zla, proč si ho tedy ještě zbytečně dělat někde, kde to máme rádi a baví nás to, při modelařině......?
Možná se pletu ale jen můj názor.............

A to je přesně ten typ názoru který mi nejde do hlavy, jak je možné aby jeden topic v souboru "volný pokec" kde se to hemží stovkami témat dalších které s modelařinou nesouvisí Vám nějak ubere na zážitku z nových modelů v galerii,nových pracovních postupů a zábavy s přáteli zde na MF ? Proč má každý nutkání vše vidět i to (co ho jak sám říká naprosto nezajímá) zapojit se a poté se slovy "pojďme to ukončit" se obrátit na adminy a ti toto "závadné téme" smažou a sdílejí názor že tím utrpěla modelářská obec,nebo snad světový mír. Tak to téma volný pokec zrušte a nikdo nic neřekne a nebo právě tam trochu popusťte uzdu a nechte si to lidi vyříkat,alespoň to nebude v tématech k tomu neurčených a zabijete 2 mouchy jednou ranou.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kajda64 » 05 črc 2012, 19:57

Pokud někoho baví tu kecat o jednom nesmyslu přes 10 stránek a nic z toho, je to jeho věc, já už na to nemám věk, chuť a koneckoncům ani náladu. Do žádný hloupý debaty se nedám zatáhnout a tohle je moje poslední k tomu tady. Nic osobního.
Moje modely :bad:
Karel Švejda - věčný patlal ...
http://mojetechnika.blogspot.cz/
kajda64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 29 črc 2012, 12:10

Asi si toho nikdo doteď nevšiml, ale ve FAQu MF je věta, která přímo odporuje práci s obrázky, o kterou se MF snaži. Je to tento bod:
Kód: Vybrat vše
Mohu přidávat obrázky?
    Obrázky se mohou zobrazovat ve vašich příspěvcích, ačkoliv v současné době neexistuje žádná funkce k nahrání obrázků přímo na board. Z tohoto důvodu musíte uvést na takový obrázek odkaz, např. http://www.priklad.cz/muj-obrazek.png. Nemůžete vytvářet odkazy na obrázky umístěné na vlastním PC (pokud to není veřejně přístupná stanice) nebo obrázky za prověřujícími mechanismy, např. schránky hotmail nebo yahoo, zaheslované odkazy, atd. K zobrazení obrázku použijte buď BBCode [img] tag nebo příslušné HTML (je-li povoleno).

Možná proto se tu několikrát stalo, že nováčci na fóru používají různé servery typu photobucketu místo nahrávání fotek na fórum. Teď na to jeden upozornil.
V Závazných pravidlech je to sice napsáno správně, ale FAQ by to chtělo upravit.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 29 črc 2012, 15:28

Ještě bych do pravidel dopsal maximální počty a velikosti příloh. Velikost je myslím 512kB pro fotky a 2048kB pro ostatní?
Taky ještě chybí seznam příloh, jaké jsou vůbec povolené. Doc/docx, xls/xlsx, jpg/jpeg, gif, png, pdf, pcx, bmp, txt, ppt ?
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 29 črc 2012, 16:24

a jaké jiné přílohy by jste chtěl používat ? a nebo vůbec v čem by nějaká příloha byla podle Vás závadná,nevhodná ?
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 29 črc 2012, 18:09

Žádné další, mně tohle stačí. Rar a zip jsou myslím zakázané z celkem pochopitelných důvodů.
Nechápu tvou reakci. Nestěžoval jsem si, že něco chybí. Jen upozornil na to, že to není v pravidlech nijak upřesněno.
Fotky jsou omezené 512kB. PDF taky 512kB. Když jsem zkusil nahrát větší PCX, vypsalo to, že tam je omezení 2048kB. Tak by nebylo špatné vypsat seznam povolených typů příloh a k nim i maximálních velikostí.

Mimochodem nechápu, proč mi vykáš. Když už, tak "by jste" se nepoužívá, je to pravopisná chyba.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 01 srp 2012, 11:55

Chci upozornit vsechny uzivatele ModelFora, ze vzhledem k poslednim udalostem doslo k uprave kodexu v bode 4 s okamzitou platnosti:

4. Chovejte se slušně, jste zde na návštěvě. Zakázány jsou vulgarity, urážky a útočné chování. Vyhněte se tedy napadání, osobnímu osočování, nadávkám, včetně nábožensky či národnostně motivovaným urážkám. Při porušení těchto pravidel budete po napomenutí vyloučeni stejně jako případní provokatéři ("co jako první model"). Stejně budou postihovány případy trollingu nebo snahy o vyvolání flamu.

Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skka » 01 srp 2012, 13:04

Peter DeSnek píše:Chci upozornit vsechny uzivatele ModelFora, ze vzhledem k poslednim udalostem doslo u uprave kodexu v bode 4 s okamzitou platnosti:

4. Chovejte se slušně, jste zde na návštěvě. Zakázány jsou vulgarity, urážky a útočné chování. Vyhněte se tedy napadání, osobnímu osočování, nadávkám, včetně nábožensky či národnostně motivovaným urážkám. Při porušení těchto pravidel budete po napomenutí vyloučeni stejně jako případní provokatéři ("co jako první model"). Stejně budou postihovány případy trollingu nebo snahy o vyvolání flamu.

Takže už žádné koláčky vyhodnocující činnost těch, kteří mi nesedí? A posuzovat co je co bude kdo? Jen se ptám. O nic se nepokouším.
Мартиниqуе, ЧарлиеБи, Хаппы-Ча, Кретён, Донна1960нецо, ЧорýДо, Фицк, Труехлик, Тйота, ГлейтОн, шпекы, прейПлацПилот, емКинг, ЕреС, Бенцůр, ммеекк, Молитутули, Оwл,вздусныСтрих, Олт, wхитеОпп, йенык, Спаренина, чуйбоуш, Майк Какáч
skka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 01 srp 2012, 13:41

skka píše:Takže už žádné koláčky vyhodnocující činnost těch, kteří mi nesedí? A posuzovat co je co bude kdo? Jen se ptám. O nic se nepokouším.

Nejak jsem nerozumel, co myslis kolacky ???

Posouzeni, jestli se jedna o trolling nebo flame je na moderatorech a adminech, stejne tak, jestli jsou nebo nejsou dodrzovana pravidla obsazena v kodexu.
Kazdopadne kazdy uzivatel ma pravo nahlasit prispevek, ktery se mu nepozdava. Ani moderatori ani admini nemohou byt vsude.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 03 srp 2012, 07:21

Peter DeSnek píše:Posouzeni, jestli se jedna o trolling nebo flame je na moderatorech a adminech, stejne tak, jestli jsou nebo nejsou dodrzovana pravidla obsazena v kodexu.
Ani moderatori ani admini nemohou byt vsude.
ano,ano takže jen oficiální posvěcení "rovní a rovnější" proti trollingu se obecně bojuje ignorancí.. vy budete dle svého uvážení mazat negativní kritické komentáře jako pokus o flame ... já myslím že byste měli ještě vice přitáhnout šrouby... :grin: a povolovat jen pozitivní odpovědi. :grin:
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 03 srp 2012, 07:28

zase si to Zbyňku vykládáš, jak se ti to hodí, viď? toto je tam kvůli něčemu naprosto jinému, ale je to tvoje válka...
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 03 srp 2012, 07:31

Peter DeSnek píše:Chci upozornit vsechny uzivatele ModelFora, ze vzhledem k poslednim udalostem doslo k uprave kodexu v bode 4 s okamzitou platnosti:

No, jestli jsem to dobře pochopil, tak že když například nějaký grafomanský uživatel napíše nějakou svou obvyklou peachovinu či nepravdu nebo mix obojího a já na něj zareaguju, tak budu sejmutej já, nikoli toto individuum, který se vyjádřilo OT kdekoli a jakkoli, vždy mimo téma. Je to tak? Jinými slovy je to opatření k ochranně takového uživatele?
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 03 srp 2012, 07:34

Jakub Vilingr píše:
Peter DeSnek píše:Chci upozornit vsechny uzivatele ModelFora, ze vzhledem k poslednim udalostem doslo k uprave kodexu v bode 4 s okamzitou platnosti:

No, jestli jsem to dobře pochopil, tak že když například nějaký grafomanský uživatel napíše nějakou svou obvyklou peachovinu či nepravdu nebo mix obojího a já na něj zareaguju, tak budu sejmutej já, nikoli toto individuum, který se vyjádřilo OT kdekoli a jakkoli, vždy mimo téma. Je to tak? Jinými slovy je to opatření k ochranně takového uživatele?

souhlas Kubo =D>
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 03 srp 2012, 07:36

to je Váš omyl... přečtěte si to pořádně...
no je ale vidět, kdo má s náma pořád problém, bude ho hledat pode vším, co?
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 03 srp 2012, 07:41

Vladimír Šuma píše:to je Váš omyl... přečtěte si to pořádně...
no je ale vidět, kdo má s náma pořád problém, bude ho hledat pode vším, co?

ano tento komentář jen potvrzuje vaši demagogii
zbynek.skopan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Modelforum